Helpota raskautta - anna miehen osallistua!

Miehille raskaus ja sen lopulla häämöttävä tulos, eli vauva, ei ole yhtä konkreettinen kuin naiselle. Mies ei tunne fyysisiä muutoksia, tai hormonisirkusta, joka valmentaa naisesta äitiä jo hyvin aikaisessa vaiheessa raskautta. Miehelle vauva tuntuu olevan vielä valovuosien päässä, eikä hän välttämättä ymmärrä minkälainen hullunmylly naisen kehossa pyörii. Jotta mies ei heräisi vanhemmuuteen vasta siinä vaiheessa kun kirkuva käärö asetetaan hänen syliinsä, olen ottanut hänet aktiivisesti mukaan odotukseen. Kerron ja kuvailen varsin tarkkaan mitä kehossani tapahtuu. Mies on jo viikolta 15 pitänyt kirjaa esimerkiksi painostani ja vatsanympäryksestäni ja hänen tehtävänsä on tasaisin väliajoin kuunnella vauvan sykettä vessapaperirullan läpi ja tunnustella vauvan liikkeitä. Kun mies seuraa raskautta näin läheltä, saa hänestä helpommin apua raskauden myötä hankaloituneeseen arkeen.Tästä päästään siihen, miksi tämä on hyvä vinkki. Miehestäni on kouliutunut varsin hyvä kodinhoitaja ja henkilökohtainen avustaja - minulle. Tämä vastaa omaa pesänrakennusviettiäni. Kun minä sisustelen lastenhuonetta taatakseni lapselleni kivat oltavat hänen syntyessään, valmistautuu mieheni lapsen tuloon hemmottelemalla minua, sillä minähän olen vielä hänen ainoa linkkinsä lapseen. Minun ei ole tarvinnut käskeä miestäni tuomaan aamiaista sänkyyn, siivoamaan, käymään kaupassa, hieromaan minua ja rasvaamaan vatsaani, koska se on hänen tapansa odottaa vauvaa. Minä olen raskaana, me molemmat odotamme. :)

21.1.2013
hentela
hentela

hahah meillä mies oli lähihoitaja kun meijän nuorin synty, ja voi sitä tietoviisauden määrää X) Joo siis mie tykkään tasavertaisesta kumppanuudesta, minnuu ahistas aamiaiset sängyssä. Enkä myöskään halua että mies tietää paljon mie painan, olinpa raskaana tai en :D Mutta muuten joo, ehkä eri toteutustavalla ihan kiva vinkki. MIehelle se on ihan eri asia koko raskaus, mutta miulle raskaus ei oo sairaus enkä oo halunnu mitään paapomista. Riittää että vauva kiinnostaa ja käyvään miu kaa sillon tällön neuvolassa :)

21.1.2013
riu
riu

Emäntä, minulle riitti myöskin, että neuvolassa terveydenhoitaja teki nuo mittaukset. Ei tarvinnut kotona pitää mitään kirjaa, ei minun, eikä miehen. (Jotkut odottavat äidithän joutuvat seuraamaan mm. verensokeriaan raskausaikana, kotioloissa.)

En ole neuvolassa törmännyt MIESterveydenhoitajiin, mua on kyllä mieslääkäri tutkinut sairaalassa, toisessa raskaudessa, synnytystapa-arviossa.

21.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihan kivoja vinkkejä, MUTTA täytyy sanoa, että MIKÄ IHMEEN AVUSTAJA mies ja isä on? Tätä mä en ole koskaan tajunnut.

Miten niin mies AUTTAA naista kodin-ja lastenhoidossa? Mies toki HOITAA lasta, mutta ei AVUSTA lasta.

Meillä mies tekee kotitöitä, ja on lasten kanssa, on HOITANUT jopa lapsiamme, kun he olivat vauvoja.

21.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...