Vienkö huomenna hoitoon vaikka..

..on vielä vähän vlopun jäljiltä kipeä apinanpoikanen? Lauantaina oli 39,4 astetta kuumetta, mut eilen ei oo ollut enää kuin lämpöä ja tänään on jo ihan oma ihana raivostuttava itsensä. Kurkku on täynnä jotain roinaa mikä nyt näyttäis irtoavan yskänlääkkeellä ja nokka tietty vuotaa mut ei muuta. Laitanko hoitoon yskänlääkkeen mukaan kun sitä pitäs antaa myös päivällä?

21.1.2013
RJ89
RJ89

Tää lääkkeiden kuuriluontoinen antaminen, sen kieltäminen on toisaalta huono juttu.

Siitä syystä, että jos esim. antibiootti pitäisi antaa 3 kertaa päivässä, ja vanhempi ei voi olla töistä/opiskelusta pois tuon kuurin takia, ja lapsi ei tuollaisen kiellon takia saa hoidossa päivälääkettään, silloinhan se ei tehoa.

Kaikiki vanhemmat kun ei todellakaan voi olla töistä pois, syystä että lapsella on lääkekuuri.

(Meillä kyllä antibioottikuurit on annettu 2 kertaa päivässä.)

23.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

mä luulisin että tuo lääkkeitten anto on vähän tapauskohtaista, meillä kanssa jyrkkä kielto pk:lla mutta tyttäreltä revittiin hammas joka seuraavana päivänä särki, annoin särkylääkkeen mukaan, että antavat ennen ruokaa ettei särje niin paljoa.

sanoivat etteivät saisi antaa mutta tässä tapauksessa voidaan tehdä poikkeus kun särky haittaa syömistä.

23.1.2013
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

Jack, no mistäs minä tiedän. Kunhan nyt vain sanoin niin kuin aiemmin sanoin, kaikkea ei tartte niin kirjaimellisesti ottaa ja pilkkua viilata.

22.1.2013
RJ89
RJ89

Täällä lasten lääkitykset hoidetaan just valmiiksi annosteltuina. Eli vanhemmat mittaa lääkemäärän ni hoitajat antaa ajallaan. Pakkohan se lapsen lääke on päivälläkin antaa jos lääkäri niin määrää.

Noi astmajutut onki helppoja ku lääkepurkista tulee just se yksi annos kerrallaan. Ja mein esikkoki hoitaa lääkkeensä ihan itsenäisesti jo. Ei tarvita ku korkeintaan hoitajan vinkkaus et olisko tarve ottaa ni käy itse ottamassa.

22.1.2013
misukka
misukka

RJ&Jack, minä jaksan näistä päivähoitoon liittyvistä jutuista jutella, oonhan lastentarhanopettaja.

Mutta siis palatakseni tuohon sinun kysymykseesi Jack, mulla on se käsitys, että lähihoitajat on koulutuksensa perusteella huomattavan paljon perehtyneempiä yleisesti lääkehoitoon kuin esim. lastentarhanopettajat. Siis opiskeluun lähihoitajalla kuuluu lääkelaskut tentteineen.

Onko se sitten joku turvallisuus-ja vastuukysymys tuo lääkkeenanto päivähoidossa.

22.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

P&M, joo noi tätit sanoi et vielä parisen vuotta sitten sai tuoda annoksittain noita lääkkeitä, mut juurikin sitä sanoivat et tietty esim. ne astmalääkkeet on asia erikseen koska niistä voi olla toisen henki kiinni. Toisin kuin yskänlääkkeestä, vaikka aina välillä kuulostaa siltä et jätkä kuolee tohon köhäänsä..

Meidän ryhmiksessä kyllä tuskin kukaan on lähihoitaja.. :D

22.1.2013
RJ89
RJ89

No, ohjeistukset muuttuu niin pikaseen, ettei perässä pysy.

Samoin minäkin oisin ohjeistanut sua eilen, kuten tässä muut kirjoitti. Mutta en sitten halunnut kirjoittaa sadatta kertaa samaa ohjetta.

Aiemmin on (enpä osaa sanoa, kuinka monta vuotta sitten)  saanut lääkkeen viedä hoitopaikkaan (päiväkotiin) juurikin valmiiksi annosteltuna.

Eri asia on sitten esim. astmalääke, sitähän on hoidossakin tarpeen mukaan lapselle annettava ohjeen mukaan, esim. jos liikunnassa/ulkoillessa tulee lapselle astmaoireita hengenahdistusta tms., huolimatta siitä, ettei henkilökunta saa lääkkeitä annostella.

Toivottavasti pojan päivä meni silti hyvin.

22.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ka, ei saa enää viedä edes ruiskussa väliaikaisia lääkkeitä (kuten toi meidän yskänlääke). Tiedoksi vain. Tai näin ainakin Seinäjoella.

22.1.2013
RJ89
RJ89

Ok ok, olen jälleen viisaampi! :) Kiitos tästä, ja tuosta, mä olisin nakannu koko pötelin apinan mukaan.. Mutta siispä laittaan ruiskuun valmiiksi! :)

21.1.2013
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...