Isä tienaa 100 000 vuodessa - perheen rahat ei riitä

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/​art-1288533318207.html Helsingin Sanomissa julkaistiin lauantaina mielipidekirjoitus, jossa äiti kertoo perheensä talousongelmista.Nainen kertoo olevansa täysin eri mieltä kuin lehdessä aiemmin kirjoittanut nimimerkki "Suomalainen sijoittaja", joka ehdotti, että kaikkien yli 100 000 euroa tienaavien verotusta pitäisi kiristää. - Meidän perheessämme isä tienaa hieman yli 100 000 euroa vuodessa. Me emme ole rahallisesti rikkaita, koska tällä palkalla kustannetaan koko perheen eläminen, nainen kirjoittaa. Nimimerkillä "Henkisesti rikas, ei rahallisesti" kirjoittanut nainen kertoo sairastelleensa paljon ja kärsivänsä tuki- ja liikuntaelinten sairauksista. Hän ei ole sairauseläkkeellä, mutta ei myöskään työllisty. - Mieheni tulojen vuoksi en tietenkään ole saanut työttömyyskorvauksia, joten mieheni tulot ovat ainoa tulonlähteemme, nainen kertoo Helsingin Sanomissa. Vuoden alusta lähtien puolison tulot eivät tosin ole vaikuttaneet työmarkkinatukeen. - Meillä on neljä lasta, paljon asuntovelkaa ja talo, jossa olisi paljon remontoitavaa. On vanha auto, joka on vähän väliä rikki, ja siitäkin on vielä velkaa. Ja minun lääkkeisiini ja lääkärikuluihini menee rahaa, nainen kirjoittaa. - Meillä ei ole pääomatuloja, ei kesämökkiä eikä varaa etelän lomamatkoihin. Suurin osa vaatteista ostetaan kirpputoreilta. Naisen mukaan verotuksessa pitäisi huomioida koko perheen tulot ja menot. Hän kiristäisi pääomatuloveroa ja yli 200 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta. Juttua korjattu klo 13.35: Vuoden alusta lähtien puolison tulot eivät ole enää vaikuttaneet työmarkkinatuen määrään.

20.1.2013
riu
riu

Juu, ei voi ku ihmetellä. Kyllä se vaan niin on et pitää elää suu säkkiä myöten. Ja tuo et on kalliit lääkkeet ni on paskapuhetta. Ku se 700e/vuosi tulee täyteen ni sit ne lääkkeet ei enää maksakaan käytännössä mitään. Paitti jos harrastaa jotain luomuhoitoja muilla ku lääkärin määräämillä valmisteilla. Mut se on taas oma valinta se.

Me eletään ihan mukavasti meidän tuloilla (yhteensä joku brutto 45000e/vuosi, veroja menee neljännes tuosta summasta). Ei lisätulo pahasta olis tiettykään. Sillä uskallettais lähteä joko remppaa tätä kämppää tai raksaa uus tohon tontin kulmalle. Ja saatais isännälle uudempi auto. Mut toistaiseksi näilläkin pärjätään ja ei todellakaan yksikään lasku jää maksamatta vaikka joskus tiukille joku yllättävä meno talouden vetääkin. Tai lähinnä useampi ylläri yhtäaikaa. Yhdestä vielä yleensä selvitään melko kivuttomasti. Ja ruokaakin kaikki saa ihan tarpeeksi.

Me tosin asutaan täällä metropolialueen laitamilla ja ihan itse on valittu asuinpaikaksi ei ihan keskusta-alue ni me tarvitaan 2 autoa joita ei esimerkiksi Espoossa (junaradan varressa esimerkiksi) tarvittaisi välttämättä lainkaan. Syrjemmällä varmasti tarvitsee mutta ei ne kämpätkään sitten enää niin kauheasti maksa. Kyllä noihin autojen vakuutuksiin ja omakotitalon kiinteistöveroihin menee mukava summa. Ja lämmityskin (meillä öljy) pitää hoitaa jota ei kerrostalossa tule edes huomanneeksi kun se yleensä kuluu taloyhtiön vastikkeeseen.

21.1.2013
misukka
misukka

Tää on taas niin tätä. Sillon joku aika sit kun se mies Helsingistä tappoi perheensä syynä talousvaikeudet, oli mun (ja ukon ja monen muun) mielestä täyttä paskaa. Eikö se nyt kuitenkin oo täyttä tyhmyyttä (niinkun tässäkin jutussa) ottaa aivan saatanan iso talolaina ja ties mitä muuta kun sit ei pystykkään niitä hoitamaan? Ei se oo mitään talousvaikeutta ja syy laittaa perhettään pilvenreunalle, se on idioottimaista ajattelemattomuutta.

Ja tähän juttuun, meillä ukko tienaa n. 37 000 vuodessa ja mä "tienaan" n. 5000 vuodessa ja kyllä meidän rahat vaan riittää joka kuukausi niihin pakollisiin, ulosotto isoimpana, vuokra toisena, puhelin- ja sähkölaskut, tenavan hoitokustannukset (mikä on maksimi), eläintenhoito ja tietty ruokaakin meillä tarjoillaan joka päivä. Että niin, ehkä jostain pitäis luopua ja lopettaa se "meillä on rahaa" kulissin ylläpitäminen. Haluttaishan mekin vaikka ja mitä, ihan ekana n. 150 neliöinen uusi omakotitalo, mut helvetti kun ei oo varaa niin ei oo varaa, sillon asutaan vuokralla ja täts it.

21.1.2013
RJ89
RJ89

Siis jos tuo ukko tienaa reilun 100 000 vuodessa, verojen jälkeen jää siis n. 5000e/kk elämiseen. Vaikka maksais 500 000 euron asuntolainaa 2000e/kk (30v maksuaikaa) niin silti jää 3000euroa vielä. Mikäli naisen lääkekulut ylittää vuodessa 700e, saa hän sen jälkeen lääkkeensä 1,50e/lääke. Ja jos jää tämän alle, niin se tekee kuukaudessa max.58e/kk.

Ja koska perheessä on neljä lasta, lapsilisien osuus on reilu 530e/kk.

Meidän kuushenkinen perhe kuluttaa ruokaan ja pesuaineisiin, vaippoihin yms. 550e/kk. Jos he syövät normaalia kotiruokaa, niin lääkkeiden ja ruoan jälkeen pitäisi jäädä vielä 2500e/kk autokuluihin ja laskuihin.

Aika kivasti.

20.1.2013
marjaana
marjaana

Meille tulee Hesari kyllä, mutta en ole varma, olenko juuri tuota mielipidekirjoitusta lukenut. Tuosta tabloidista, kun ei mitään uutisia, tai muutakaan löydä.

Jos tuo perhe ei asu pääkaupunkiseudulla, niin asumiskustannusten jälkeen pitäis kyllä jäädä enemmän käteen.

Tosi harvassapa on ne Suomen kaupungit, joissa julkinen liikenne on kunnolla järjestetty, että muualla perheessä tarviikin ehkä olla kaksi autoa, että ne tuo kustannuksia.

Ja muualla päin Suomea (kuin pääkaupunkiseudulla) ei ole pakko asua kunnan tai kaupungin vuokra-asunnossa, voi asua vaikka omakotitalossakin. Siitäkin on kustannuksia. Joka puolella tietysti, mutta pääkaupunkiseudulla eniten.

20.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Peesailen Jiitä tässä asuinpaikkakuntahommassa. Mainitussa Espoossa asutaan mekin.

Muistan kun toinen veljistäni oli vaimonsa kanssa käymässä meillä. Asuttiin silloin edllisessä kaupungin vuokrakolmiossa. Meinasi veli puhota tuolilta, kun mainitsin, mitä meidän vuokra silloin oli. Muutama satanen meidän silloisen vuokran päälle, ja he maksoivat rivitalonpätkää Jyväskylän kupeessa.

20.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

voi voi, joillakin ihmisillä ei ole kyllä mitään tajua talous asioista. justiinsa niin että tarviiko sitä asua sellasessa talossa jonka ylläpito kustannukset on niin kovat. tommosella rahalla käytäis joka kuukausi ulkomailla jos asuttaisiin niinkuin normi duunariperheet eli haja asutus alueella normaali omakotitalossa.

kyllähän noihin lääkkeisiin toki rahaa varmaan menee mutta toi 100000 on iso raha. esim. me ei tulla mieheni kanssa koskaan tienaamaan edes yhdessä noin paljoa :D

20.1.2013
mustikka88
mustikka88

häääääh. miten ei voi muka pärjätä???

20.1.2013
odevenks
odevenks

joo mietin kanssa että varmaan vois sitten tuosta asumisesta vaikka karsia.... ymmärrän että etelä-suomessa asuminen on kalliimpaa, mutta kun miettii että tällä hetkellä miehen kaa ei tienata yhdessä puoltakaan tuosta ja silti tullaan toimeen ja saahaan maksettuu asuntovelkaa, piettyy kahta autoo ja kaupassa riittää rahat ostaa makkaraa leivän päälle. Ei myökää etelänmatkoilla käyvä tms. mutta toimeen tullaan ihan ok :) Jotenkii huimaa jos miettii että yhtäkkiä tulot nousis noin paljon niin en tiiä mihin myö kaikki raha saatas työnnettyy :D Kyllähän ne varmaan ajastaan menis... :DDDD

20.1.2013
riu
riu

Luitteko työ muutkii tätä juttuu ja ihmettelitte? X)

20.1.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...