terkkuja Gambiasta!

pari viikkoa afrikan lämmössä, ja jälleen sai tuta sanonnan "matkailu avartaa". lämpöä ja ystävällisiä ihmisiä,köyhyyttä ja  kurjuutta, mutta kaiken senkin keskellä se  elämäniloisuus. käytiin paikallisessa sos-kylässä moikkaamassa kummilasta, josta ollaan  maksettu  4,5v. noh,  kävi  ilmi, että poikaa ei ollut olemassakaan, tai ainakaan  siinä kylässä, mutta johtaja kyllä saapasteli kalliissa  puvuissaan  ja ylläpiti toimistoaan luksus-huonekalujen kera.  sieltä löytyi myös  iso läjä uusia läppäreitä, ompelukoneita ja taulutelkkareita, mutta sadasta lapsesta nähtiin vain 5. lähti vitutuksen saattelemana meidän avustuspaketit  samaa reittiä  takaisin autoon,  ja  ne vietiin  paikallisiin  kyliin jossa ihmisillä  eiollut välttämättä edes niitä vaatteita päällään. tutustuttiin myös mukavaan  miekkoseen, joka  asusteli  tyttärensä' ja mummonsa kanssa  aaltopellin palasista kasatussa hökkelissä.  maksettiin tälle sitten tytär yksityiskouluun, ja sillä samalla rahamäärällä jota sos-kylään  oltiin tungettu, saadaan  tuon yksityiskoulun lisäksi perheelle vaatteita ja ruokaakin:) so long sos-kylä! pärjäävät hyvin ilman meidän rahoja:D vaan kaikinpuolin. ihana  kokemus. ja eksoottinen. yksi aamu senegaliin mentäessä lähettiin jo 6lta  aamulla oottelemaan klo7:n lauttaa. seistiin  kuin karja ravakossa aivan säkkipimeessä 9ään saakka kunnes  aurinko  nousi ja lautta vihdoin suvaitsi saapua:D ja lautan tunnin ylitys vei kolme tuntia. joten paluumatka tehtiin paikallisilla vuotavilla kirkkoveneillä, johon pakattiin meidän lisäksi 70  afrikkalaista ja sitten  sokkona lähettiin kohti  10km päässä  olevaa rantaa:D vähäsen hirvitti kun oltiin hikisinä silleinä pikku jollassa ja miun mielestä ihan avomerellä:D vaan hei, 25minuuttia vain kesti! eli kyllä miusta sitten kumminkin  tulienempi kirkkoveneen kuin lautan kannattajat x))   ihanaa olla takaisin kotona! ikävä ollut teitäkin libbemammat:))

19.1.2013
Blanco
Blanco

laitoin postia suomen sos-lapsikyläsäätiön keskukseen. aattelin että turha lähtä kirjottamaan suoraan gambiaan kun sen käsittelee kuitenkin herrahienopuku-johtaja. varmasti hienoa työtä tekevät monelle lapselle, mutta kylläniin räikiästi  näkyi,että lahjoituksia tulee jo yli tarpeen tai  ne kohdistetaan puolueellisesti  johtoportaaseen. shit happens.

mainittakoon  ehkä kohtaloksi se, että tämä kundi jonka  perhettä nyt lähdettiin tukemaan, on samanniminen  kuintämä meidän vale-kummipoika  xD

20.1.2013
Blanco
Blanco

No, ihan positiivista, että muistat ton verran :D Meillä oli automaatit käytössä (joita valvoo 1 rvja) ja neljä ihmistä.

19.1.2013
tyttö
tyttö

no  nythän mie muistan! mie kävin  siinä uudessa  passilaitteessa tunnistuttamassa itteni:D!

ilmankos en mitään muista xD

19.1.2013
Blanco
Blanco

hihhi xD juu, ehkä ens kerralla ollaan kummatkin hereillä xDD ja joo, tällä kertaa paikalliset antibiootitkin tepsii ja tälläkertaa vältyinkin keuhkokuumeelta vaikka ehin olla siitä  taas aivan varma vielä pari pv sitten. olo  on  enää vain flunssanen:)

19.1.2013
Blanco
Blanco

;D Parempaa bongailu-onnea enskerralla ja pikaista paranemista!

19.1.2013
tyttö
tyttö

voi kuule, mie olin niin väsymyksestä ja flunssakuumeesta niin turvokkeena ja sekasin etten  kyllä muista xD

19.1.2013
Blanco
Blanco

Olin joo ja ainut tyttö "passintarkastuksessa", joten jos ei akka osunut kohdalle niin ei nähty ainakaan naamatusten. Tuskaväsyneet kasvot raskauden turvottamina olis varmaan jäänyt mieleen :D

19.1.2013
tyttö
tyttö

ystäväni työskentelee turvatarkastuksessa. ollaan joka kerta pelätty että kun lähetään  reissulle niin se  oottelee siellä  kumirukkasten kanssa ihan vain piruuttaan tai vastaavaa:D

mutta juuh, jos olit töissä viime yönä siinä 4n aikoihin niin ollaan voitu nähdäkkin:)

19.1.2013
Blanco
Blanco

Rajavartijana olen

19.1.2013
tyttö
tyttö

tyttö, mitä sie kentällä teet työkses? tunnet varmaan sit  tämän meidän ystävän myöskin joka siellä  työskenetelee:D

19.1.2013
Blanco
Blanco

mitä, tyttökö on töissä lentokentällä:D? kaveri on kanssa, joka oli  meidän mukana samalla reissulla. oisi joutunut töihin heti koneen laskeuduttua mutta sai onneksi siirrettyä vuoroansa  tovin:D

ja kaikille jotka afrikkaan tai intiaan matkaavat, suosittelen käyttämään jokaisen maksuttoman laukkukilonsa hyväkseen viemällä kaikki itselleen  turhat vaatteet ja tavarat sinne apua tarvitsiville. meillä on nyt viimeiset 3 reissua kulkenut siten, että pikkukassissa on  mun ja miehen vaatteet  ja iso  kassi varattu avustusvaatteille. tällä kertaa vaatteita, palapelejä, saippuoita,kenkiä ja lippalakkeja kulki 17kg. kaikkea turhaa sitä vaan löytää kotootaan kun oikein ettii:/

19.1.2013
Blanco
Blanco

1.2 vapaa myös (teen vain 60%:sta työ-aikaa) noista jälkimmäisistä en tiedä, ei ole vuorot vielä tiedossa. Jos töissä olen, joudan kyllä koneella notkumaan tässä ohessa, joten huhuile etukäteen:)

19.1.2013
tyttö
tyttö

No vapaapäivä tietenkin tuolloin :/ Oispa hauska joskun bongata joku libbeläinen täällä :)

19.1.2013
tyttö
tyttö

Kaikessa kurjuudessaan tuo kummilapsijuttu ei ole ollenkaan ainutkertainen.Mutta nyt menee todellakia apu oikeaan paikkaan!

Tulitekko viime yönä Suomeen Helsinki-Vantaan kautta? Nähtiinköhän? :)

19.1.2013
tyttö
tyttö

miekin oon  aina epäilly, mutkun tästä  tuli valokuvat ja kirjeet ja kaikki, niin oltiin vaan niin täpinöissään et  nähään vihdoin se.

vaannyt, apumenee onneksi suoraan sellaiseen perheeseen missä sitä ihan oikiasti tarvitaan. ja  se,  miten käytiin siinä yksityiskoulussa rehtoriakin kahtomassa ja onkimassa  lukukausimaksutiedot ja kaikki että saadaan  se likka  kunnon kouluun..:) aivan mahtava tunne tuli!

19.1.2013
Blanco
Blanco

up

19.1.2013
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...