raudan ottaminen

Monet joutuvat syömään lisärautaa raskaana ollessaan. Itselläni ongelmana on ollut, että rauta tulee ottaa tiettynä aikana ennen ja jälkeen aterian. Minun on ainakin täytynyt syödä jatkuvasti pieniä välipaloja, joten raudan imeytyminen heikentyy, kun sitä ei  voi ottaa tyhjään vatsaan. Itsellä hemoglobiini nousi sen jälkeen, kun rupesin ottamaan raudan öisin. Yöllä täytyy kuitenkin nousta käymään vessassa. Samalla vessareissulla voi ottaa myös raudan, jonka laitan valmiiksi vessan pöydälle appelsiinimehun (auttaa raudan imeytymiseen) viereen.

19.1.2013
Lissu8
Lissu8
2 years, 4-month-old toddler

Jafo, yksillöllistä tietenkin on, mutta monella laskee. Tähän vaikuttaa veren plasmamäärän lisääntyminen, jolloin punasoluja on suhteessa vähemmän ja hemoglobiini laskee.

18.2.2013
Lissu8
Lissu8

Mulla ei oo toiminu tää missään raskaudessa, joita on kuitenkin useempi takana.. Vakiona oksennan vähän aikaa raudan ottamisen jälkee. Jos otan raudan yöllä, voin sen verran pahoin että herään oksentamaan.. oon myös kokeillut eri rautavalmisteita samoin tuloksin. ollaankin neuvolan tädin kanssa päädytty siihen, että parempi olla ottamatta kuin yrittää ja oksentaa...

7.2.2013
virtaus
virtaus

Raskaana olevalla vissiin hemoglobiini on hyvä, jos pysyttelee yli 100:ssa. Ei-raskaana olevien hemoglobiini on normaali, kun se huitelee 120 tienoilla (naisella).

7.2.2013
Lissu8
Lissu8

itsekin olen ihan alkuraskaudesta saakka syönyt rautalisää. syön nestemäisenä valmisteena ja otan aina juuri ennen aamupalaa sen. hemoglobiini on noussut 104:stä 128 hyvin. :) nestemäinen imeytyy paremmin kuin pilleri.

7.2.2013
TikTok
TikTok

no minä ainakin otin ominpäin kun toisessa raskaudessa tiesin jo että hemoglobiini on alhaalla kun oli sellainen olo ja pahoinvoinnin takia en voinut syödä lihaa. rauta heti helpotti ja raudan kanssakin hb ollut 130 eli ei mitenkään ylikorkea vaan normaali rautaa syödessäkin joten maalaisjärkeä saa käyttää, ei rauta normaalille ihmiselle tee mitään noilla viikoilla, jos vaan on valmis siihen ettei sitten tiedä todellista hemoglobiiniaan kun syö rautaa ominpäin, mutta ei siitä haittaa ole jos tuntee itse anemian oireet itsessään ja on sopivilla viikoilla..=)

6.2.2013
AMP91
AMP91

Eikä sitä piäkkään mennä ominpäin alottamaan. Kyllä se neukkutäti kertoo sitte jos ja kun kannattaa alottaa :)

19.1.2013
Piude_
Piude_

ja muistakaa hyvät mammat että rautalisää saa syödä vasta rv12 alkaen vaikka alussa voi olla heikko olo! =) ettei vaurioita vauvaa..

19.1.2013
AMP91
AMP91

Mulla taas ongelmana se, että mun rautatabletti pitää ottaa aterian yhteydessä tai sen jäläkeen.. Ja pitkin päivää juon joko kahavia tai maitoo, ni missä ihimeen välissä mä sen tabun otan? :D

19.1.2013
Piude_
Piude_

Tämä on hyvä vinkki. Mulla helpotti raudan aiheuttama ummetuskin kun aloin ottaa sen yöllä vessareissulla.

19.1.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...