Kokemuksia perätilasynnytyksist​ä!

Eli mulla tää kolmas lapsi tulossa ja on perätilassa, haluaisin kuulla: 1.Miten olette synnyttäneet? 2. Millä viikoilla lapsi on syntynyt?  3. Miten synnytys on käynnistynyt? Mulla on ollut nyt lähes joka yö menkkamaisia, polttavia supistuksia. Ma kävin jo reissun synnyttäjien vo:lla mutta takas laitettiin kotiin. Haluaisin vähän tietää miten teillä muilla on menny tää loppuaika kun lapsi on ollut perätilassa. Onko se jotenkin kivuliaampaa tää loppuodotus. Eihän se lapsi kiinnity sinne kun on väärinpäin, vaikuttaakohan se jotenkin siihen että milloin se syntyy, ennen la vai sen jälkeen??

16.1.2013
Mirkku85
Mirkku85

Minulta kuvattiin lantio ja katsottiin että mahtuu syntymään alakautta. Itse ehdottomasti haluaisin että pystyn alateitse synnyttämään, koskaanhan ei toki voi tietää mitä tapahtuu.

Minulle sanottiin vaan se, että jos vedet menee kotona niin AINA ambulanssilla sairaalaan. 

Mulle ei sovittu mtn aikaa, että jos menee yli ajan, niin käynnistetään synnytys. Tuskin niin kuitenkaan tulee käymään, koska tänä aamuna lähti limatulppa irtoamaan että merkkejä synnytyksestä on :) Toiv. tulee pian. Mulla toisen tytön aikaan irtos limatulppa niin seuraavana pvnä lähdin synnyttämään :)

17.1.2013
Mirkku85
Mirkku85

Hei! Mulla kaksi perätilaa, toinen syntyi alateitse ja toinen sektiolla, molemmat rv 38+6. Alateitse syntyneen synnytys käynnistettiin, ettei vauva kasva liian isoksi eikä sitten mahdu enää syntymään. Riippuu minkä kokoinen vauva on suhteessa synnyttäjän lantioluiden kokoon, että kuinka lähelle laskettua aikaa raskauden annetaan mennä.

Mulla ei ole kokemusta raivotarjonnassa olevan odotusajasta, eli en osaa verrata minkälainen loppuraskaus silloin on. Mut en mä mitenkään erityisen kipeä ollut kummankaan aikana.

Kyllä se vauvan peppukin kiinnittyy niin kuin pääkin.

Alateitse synnytys on ehdottomasti turvallinen. Siinä pitää vaan äidin jaksaa ponnistaa vauva kainaloita myöten maailmaan, sitä ei voi esim imukupilla auttaa, sitten lääkäri auttaa hartiat vuorotellen ja pään erityisotteella ulos.

16.1.2013
hookoo
hookoo

En osaa muuten kommentoida, mutta onko sulle kerrottu, pitääkö tuohon perätilasynnytykseen jotenkin erityisesti valmistautua, esim. lääketieteellisesti (ts. aiemmin tehtävät toimenpiteet)?

Sulla(kin) kun on jo useampi lapsi, niin ajattelin vain, että pitääkö pienimmästä merkistä lähteä sairaalaan?

Mullahan tokan synnytys oli ensimmäistäkin (käynnistettyä) nopeampi.

16.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulle tehtiin suunnitelmaa että voin synnyttää alateitse ja itsekkin sitä toivon, pelkään leikkausta ja toivon etten siihen joudu. Mietin voisko synnytys olla lähellä, kun olen ollut jo viikonlopusta asti välillä pahoinvoiva, su-ma yönä maha ihan ripulilla ja kipeitä suppareita on ollut. ja tuntuu välillä että joku tökkii tuolla alakerrassa, inhottava tunne.

16.1.2013
Mirkku85
Mirkku85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...