Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvavakuutus?

Kauhea pähkäily päällä ottaako syntymättömän lapsen vakuutus vai ei ja jos ottaa, niin mistä. Toiset sanoo, että kannattaa ottaa ehdottomasti ja se maksaa itsensä takaisin alle vuodessa, toiset taas sanoo, että rahanhukkaa. Helppoahan se olis jos tietäis, että terve ja vähän sairastava lapsi sieltä tupsahtaa, mutta jos ei olekaan niin kuulemma jo maidonkorvikkeiden korvaukset (niitä tarvitsevalle) ovat maksaneet vakuutuskulut takaisin muutaman kuukauden aikana. Ite miettiny, että jos ottais vakuutuksen nyt aluksi ja kattois alkaako sairauskuluja tulla, jos ei niin lopettais vakuutuksen sitten... ku syntyneen lapsen vakuutushan sitten blokkaa syntyperäiset sairaudet. Mihis tulokseen te olette tulleet? Ootteko ottaneet vakuutusta? Millaisia kokemuksia on vakuutuksista tai niiden puutteesta edellisiltä lapsilta? Jos ootte vakuutuksen ottaneet, mistä löysitte mielestänne parhaat edut/korvaavuudet ja hinta-laatusuhteen? Mihin hintaan vakuutuksenne saitte ja mitä se korvaa?

15.1.2013
Niany
Niany

Täällä kans ei oo saanu mehiläisessä laskulle pitkiin aikaan. Ite ku kävin ennen kun tiesin tän niin ne yritti ottaa hintaa ja eihän mulla rahaa ollu sillon. Jouduin antaa niille mun tiedot ja päivämäärän millon tuun maksaa maksun. Johki vielä kirjotin allekirjotuksen. Oisko mulla ollu viikko tästä kun palkka tuli niin kipitin maksaa sen maksun. Nyt ei oo pitkiin tullu käytyäkään siellä.

17.5.2015
piipa83
piipa83

Laskullekkin varmaan saa aina halutessaan. Koska jos vaikka tili tulis 15.pv ja kävisit alku kuusta, niin laskun lähetykseen menee hetki ja sitten siinä on se maksuaika. Toki tulee sit toimisto/laskutus ym kulut, mutta mielummin niin. Jos nyt ei sit ole just silloin rahoja vaikka siihen lääkäriin.

17.5.2015
carata
carata

Juu siis jokainen käy missä tykkää ja haluaa. :) Mutta joo, joistain yksityisiltä kyllä saa laskuja, ja oon myös kuullut tosta että lähettävät suoraan vakuutusyhtiöönkin laskun jos ovat ns. yhteistyössä kyseisen vakuutusyhtiön kanssa. Voi olla että mehiläisestäkin saa laskun! Kerran mekin ollaan sieltä saatu mutta vaan koska altistusaika meni niin myöhään että toimisto oli jo suljettu. Mutta nyt kun sanoit niin en oo kyllä edes ikinä kysyny siellä laskusta. :D

16.5.2015
Ryaazz
Ryaazz

Ja kunnallinen on laittanut meille laskut postissa. Yleensä parissa viikossa käynnistä tulleet.

15.5.2015
carata
carata

Me ollaan mehiläisestäkin saatu lasku..😒 En sit tiedä miks jossain ei sais. Ja joskus tosiaan toisella yksityisellä käydessä ovat kysyneet onko vakuutusta, et laittavatko sinne. Mut vakuutusyhtiöstäkin se riippuu. Meisän kavereilla meinaan on just toi et vakuutuskausi kerätään laskuja ja sitten kun omavastuu ylittyy, niin sitten niitä aletaan vasta sinne lähettämään ja mun käsittääkseni hekin niitä laittoi sit vain kerran vuoteen...

15.5.2015
carata
carata

Me ollaan jouduttu maksamaan heti kun ollaan mehiläisessä käyty, ja sieltä ei vissiin saa laskua. Itse olin hoitorahoilla ja mies työttömänä, ja kyllä ne silti sai maksettua. Otettiin vaikka vuokrarahoista kun tiedettiin että tulee kohta takaisin vakuutusyhtiön kautta. Edelleenkin on rahasta todellakin puutetta, mutta kyllä noihin lääkäreihin ollaan jostain saatu aina rahat kiskottua. :) Mutta juu, joistain paikoista saa kyllä laskullakin. 

Mutta lähinnä tarkoitin sitä että sillon kun alettiin pojan maitoallergiaakin epäilemään, en tiedä millä oltais maksettu kaikki lääkärikäynnit ja altistukset JOS ei ois ollut sitä vakuutusta. Julkisella puolella määrättiin vaan eri voiteita ja korvikemerkin vaihtoa joihin kului kanssa rahaa, altistukseen pääsemistä olisi pitänyt jonottaa ja saada tietenkin lähete. Meni hermo ja marssin yksityiselle, saatiin homma hoidettua muutamalla käynnillä jotka sisälsi lääkärikäynnin, altistuksen ja tarkistuksen. Siinä kuussa kun jouduttiin maksamaan altistus ja kaks lääkärikäyntiä, jouduttiin ottamaan koko summa vuokrarahoista ja soittamaan vuokrayhtiöön että vuokra tulee pari päivää myöhässä. Hoisivat kuitenkin vakuutusrahat nopeasti tilille ja saatiin kaikki taas maksettua normaalisti. :) Tietenkin ne rahat pitää aina väliaikasesti jostain pierasta.

15.5.2015
Ryaazz
Ryaazz

Ja voihan se vakuutus jäädä rahasta kiinni, mutta sitten on musta vaikeaa pärjätä, JOS lapsella oiskin vaikka synnynnäinen sydänvika joka vaatii leikkauksia ja hoitoa jne. Eli rahaa sekin syö. Mielummin siis n.250-500€ vuodessa vakuutukseen, kuin joku sairaus. Ja jos miettii, niin meillä ainakin vahinko sattuu aina kun vaippaa ei ole mukana. On just vielä jotkut kunnon niskapaskat. Eli luotan siihen, että kun on vakuutukset, niin ei välttämättä satu ja tapahdu. Vaikka eihän se sitä määrää...

14.5.2015
carata
carata

Yksityiseltä täällä saa ainakin laskun, mutta silloin siihen tulee n.5-10€ toimistokuluja. Ja joskus mä olen sanonut et meillä on vakuutus ja vuodelta se omavastuu täynnä, niin ovat lähettäneet laskut suoraan sinne. Mutta meillä tytön kans käytiin pienenä silmäpolilla. Muuten oltu terveinä. Jotain pieniä nuhia olen käynyt näyttämässä kun ollut sellainen fiilis et vois olla korvissakin, mut ei ole ollut...

14.5.2015
carata
carata

Oon kanssa ehdottomasti sitä mieltä että se vakuutus kannattaa ottaa. Jonkun sivun keskustelusta luin just että "ei olla otettu eikä kaduta kun vauva ollu ikinä kipee" mutta kun sitä ei tosiaan voi ennalta tietää. Meille se on ollut ihan korvaamaton, varsinkin kun pojalla alettiin epäillä maitoallergiaa ja jouduttiin ravaamaan yksityisellä tarkastuksissa ja altistuksissa. Muutenkin kiva tietää että tuli sitte mikä tahansa korvatulehdus tai muu niin voi vaan kiikuttaa samantein yksityiselle, saa ajan samalle päivälle eikä tarvitse jonotella. On se turva että tietää ettei pojan terveydenhuolti jutut jää ikinä kiinni ainakaan rahallisista jutuista.

Meillä on pojan vakuutus OP pohjolasta, kun kaikki perheen pankkiasiat on sielt. Saadaan keskitysetu ja lisäksi saan vielä joihinkin vakuutuksiin sen Easy edun (kai alle 26 vuotiaille). Kaikki on hoitunut ainakin sitä kautta todella hyvin. Saatiin pojan apteekin korvikkeista osa silloin kun odoteltiin kelakorvaus päätöstä, ja lääkäreistä maksettiin itse vain se 100 jotain euroa (omavastuu). Muuten sinne olisi palanut helposti yli 500e, ja tähän asti varmaan lähemmäs tonni.

13.5.2015
Ryaazz
Ryaazz

Ja me kyllä ollaan miehen kanssa ajateltu että mielummin yli vakuuttaa. Muutaman vuoden ajan ollaan ajateltu esim.maksaa tuosta huoltajaturvasta. Jos silloin ei tule mitään sydän vikaa tai vaikka multiallergioita tms, niin otetaan se sit pois ja pidetään vain hoitokulu ja tapaturma.

13.5.2015
carata
carata

Ja meillä toi siis korvaa kaiken. Jopa ne hampaat. Eli jos vaikka kaatuu pyörällä ja hammas katkeaa, niin sen korvaa. Oma vastuu meillä tais olla sen 150€... Ellen ihan väärin muista. Mutta tais olla...

13.5.2015
carata
carata

Meillä on Pohjantähdestä tapaturma/hoitokulu/hammasvakuutukset lapsilla. Tarvetta ei juurikaan ole ollut, mutta kyllä tääkin masu tyyppi on vakuutettu. Lisäksi otettiin huoltajaturva tms joka vakavan sairauden tullessa antaa suoraan käteen 10 000€, jonka lisäksi sitten korvaavat kulut ym. Mutta tolla helpottaa arkea, ottaa lastenhoitajaa kotiin tai ylipäätään mahdollistaa vaikka vanhempien olon sairaalassa lapsen tukena..

13.5.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...