Tulevan koululaisen asioista

Mie kopsin tän jutun tuolta aamulörpästä. Josko jollakulla olisi jotain vinkkiä miten toimia ja antaa rakentavaa palautetta tai ihan mitä vaan. Ku me ei nyt yhtään tiedetä miten tässä pitäisi olla ja tehdä. Meidän esikon koulu on jossain hevon kuusessa. Sinne joutuu kulkemaan bussilla joka kiertää pienet lapset kyydissään pitkin Nummelaa ja sit vasta kotikulmilla taas pyörähdettyään lähtee viemään näitä viimesiä omaan kouluunsa. Ihan järjetöntä istuttaa pientä lasta bussissa 9km matkaa pidempään ku miehellä menee aamuisin töihin ajo ku matkaa on yli 50 kilsaa. Vaihtoehtona olis Nummelan koulu jonka ohi se samainen bussi ajaa. Mutta se kyseinen koulu on homekoulu, nyt aletaan sitä rempata eli 2 ekaa vuotta vähintään koulua käytäisiin parakeissa ja sen jälkeen siirrytään sinne "korjattuun" homekouluun. Ei hyvä sekään. Lisäksi kunta ei järjestä kuljetusta tähän toissijaiseen kouluun vaan lapset pääsevät kyytiin JOS mahtuu ja vanhemmat maksaa siitä hyvästä 60e/kk. Hyvin on sanktioitu ettei lapset varmasti mene muualle ku sinne minne on käsketty. Kaiken hyvän lisäksi nykyiset eskarikaverit menee pääasiassa sinne Nummelan kouluun, eli meidän esikko ainokaisena menee Huhmarnummelle ilman kavereita kouluun jolla on oma eskari ja se eskariporukka jo hitsautunu tiiviiksi porukaksi. Tuo maksu pitää huolen siitä, että nähtävästi esikko joutuu tuonne lähikouluunsa menemään. Ei meillä ole varaa maksaa 60 euroa kuussa yhdestä koulukuljetuksesta. Mut tekee tosi pahaa, että lapsi joutuu kärsimään näissä jutuissa. Ei ole lasten etua otettu taas mitenkään huomioon tässä asiassa. :(

14.1.2013
misukka
misukka

Mun täytyy tunnustaa, että mä en oikein luota noihin home"korjauksiin" täällä päin. On se jo ehditty nähdä, että mitä se on ku "korjataan". Hetken perästä on samat ongelmat edessä mut niitä ei enää tunnusteta kun ne on "korjattu". Parasta on se, että täällä homekoulun pikakorjaus on se, että alipaineistetaan ilmanvaihto. ÖH! Rakennuksen ilmanvaihdon pitäisi AINA olla alipaineistettu jotta kosteusvaurioita ei pääse syntymään. Tämä siis silloin kun on ilmanvaihtokoneet käytössä. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa eri asia.

16.1.2013
misukka
misukka

Misukka, meillä tuon lähikoulun rehtori laittoi sähköpostitse (esikoinen siis tuossa koulussa vielä tän kevään), että sisäilmaraportti on saatavilla. Sinne tehdään jotain korjauksia.

15.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tämä nyt näyttää siltä, että esikko menee sinne "lähikouluunsa". Kun toi bussi kerta kiertää sinne Nummelaan vasta kaikkien mutkien jälkeen ni matkasta tulee vielä paljon pidempi. Eilen puheltiin tuosta koulusta esikon kanssa ja se oli ihan neutraalina nyt et ai sinnekö meen. Tosin raasu kuvitteli et kaikki toisen eskariryhmän lapset on kans sinne menossa ja meni sit hiukka hiljaseksi kun sanottiin, että ei ne ole samaan kouluun tulossa. Et nyt tais mennä koulut hällä sekaisin.

Surkuhan se on, että kaverit jää mut pitää luottaa siihen, että aina tuo on ennenkin onnistunut itselleen kaverit löytämään. Sosiaalinen tapaus, onneksi.

Ärsyttää tälläinen huonon ja vielä huonomman vaihtoehdon välillä päättäminen. Et kumpi on sit se huono ja kumpi vielä huonompi vaihtoehto.

15.1.2013
misukka
misukka

MISUKALLE!

Tänään oli Ylen 20.30 tv 1:n uutisissa, että joitain homeenestoaineita kielletään helmikuuhun mennessä.

Soittelepa sinne remontoitavan koulun työpäälikölle, koska teidän esikoisella on se astma!!

Meinasin tästä astmahommasta laittaa jo aiemmin tänään, kun muistin sen teidän esikoisen kohdalla.

14.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jippii!

Kaupungin sähköinen eskaripaikkojen ja päivähoidon haku onnistui.

Toivottavasti meni oikein.

14.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no voe sun.

Sainhan mie lopulta sen koulukuljetuksista vastaavan kiinni. Nyt mennee tämä meidän pohdinta taas ihan uusille raiteille. Kuulemma se bussi ei kierräkään Nummelan keskustaan asti vaan kiepaseen semmosen hassun mutkan siinä välissä vaan. Eli toi meidän "lähikoulu" on kuitenki se eka koulu johon lapsia viedään. Siihen asti vaan "keräillään" kyytiläisiä.

Eli jos me halutaan tuo lapsi Nummelan kouluun kavereittensa kanssa, ni se bussimatka venyy ja paukkuu entisestään.

Nyt mie alan vihata tätä systeemiä vielä enempi.

Mut lupas hää nyt ottaa asiakseen jutella näistä eskarijutuista eteenpäin ettei tämmöstä kävis vastasuudessa. Että eskari- ja koulualueet menee tälleen ihan ristiin. Jotta ehkä ensi vuonna tältä alueelta eskarilaiset menee jo Huhmarnummelle eskariin eikä Hiidenrantaan. Jotain inhimillisyyttä sentäs löyty vaikkei se meidän lasta enää autakaan.

14.1.2013
misukka
misukka

Kiitos tsempeistä.

Toivotaan niin. (Ja katsotaan, onnistuuko sähköinen ilmoittautuminen:)

14.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toivotaan, että te saisitte myös tuon teidän perheelle helpomman vaihtoehdon toteutumaan. Pidetään peukkuja.

Ihan typerää minusta kiusata pientä lasta sillä, että hajotetaan kaverisuhteet kriittisellä hetkellä.

Minusta on hyväksi, että jossain vaiheessa joutuu vaihtamaan ryhmää jotta kehittyy kyky solmia uusia kaverisuhteita. Mutta tämmöinen tahallinen kiusanteko ja teennäinen lapsen kiusaaminen on puhtaasti ilkeää.

Minä näkisin että olisi kunnallekin helpompaa kun jäisi yksi lapsi pois siitä pitkästä kuljetuksesta jonnekin kauas. Voisi tulla vahingossa jopa säästöäkin kun ei yhden lapsen takia tarvitsekaan ajattaa bussia sitä pitkää reittiä. Kun joka tapauksessa bussin reitti ei muuttuisi, vain yhden lapsen koulumatka lyhenisi kolmanneksen. Ja lapsi saisi pitää tutut kaverit samassa koulussa. Mä en näe kuin win-win tilanteen. Mut meidän pitäis maksaa 60 euroa kuussa siitä, että lapsen koulumatka lyhentyy.

14.1.2013
misukka
misukka

Täällä taas tämä esiopetus on hieman erikoisesti järjestetty. Nuorempihan on sen ikäinen, että syksyllä alkaa esiopetus.

Lähikoulu, joka on tuossa tien toisella puolella, on lapsemme lähikoulu ensi vuonnakin. Siinä järjestetään tulevana lukuvuonna esiopetusta. Täällähän järjestetään mm. kunnallisissa päiväkodeissakin esiopetusta.

Kunnan esiopetuksen neuvonnassa, päivähoidon puolella on tää neuvonta. ei tiedetty, alkaako kyseisessä lähikoulussa esiopetus nyt syksyllä.

Mulle sanottiin, että kannattaa hakea myös päiväkotiin eskariin varmuuden vuoksi. Sinne on (kävelymatkaa) suuntaansa puoli tuntia. On toiseen suuntaan, missä miehen työpaikka on. Sitten olisi uusi ryhmä vuodeksi. Ei siinä mitään. Toivotaan vaan, että tuossa koululla alkaa eskari, ja että sinne pääsee

14.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja siis ongelma tässä on mun mielestä se, että päivähoitoalue ja koulun oppilaaksiottoalueet on ylipäätään määritelty täysin eri tavoin. Ei huomioida sitä, kuinka tärkeää juuri koulunsa aloittavalle olisi kavereiden luoma tuki ja turva. Vaikka he olisivatkin eri luokalla. Kunhan edes samassa koulussa. Nyt ehdoin tahdoin pakotetaan yksi lapsi liittymään ilman ystävien tukea sellaiseen yhteisöön joka on jo (vähintään) vuoden toiminut tiiviisti yhdessä ja luoneet oman hierarkiansa.

Ihan sama tilanne kuin muutettaisiin toiselta paikkakunnalta tänne. Mutta me ollaan asuttu jo täällä monta vuotta. Täysin teennäistä ja turhaa lapsen kiusaamista.

14.1.2013
misukka
misukka

Espoossa näkyy olevan tärkeää tuo koulun läheisyys ja mahdollisuus kulkea myös itsenäisesti. Meillä lähikoulu on kauempana ja semmoisen tieyhteyden päässä etten sinne uskalla esikkoa päästää yksin pyöräilemään koko kouluaikanaan. Vanha Turuntie on kuitenkin suht vilkas eikä minkäänlaista kevyenliikenteen väylää. Nummelan koululle pääsee kulkemaan koko matkan kevyen liikenteen väylää pitkin.

14.1.2013
misukka
misukka

Espoossa perusopetuksen 1.-2. luokkalainen saa maksuttoman koulukuljetuksen, jos kunnan osoittamaan lähikouluun on 3 kilometriä.

Käypä lukemassa Espoon perusopetuksen koulumatkoista. Siellä oli muutakin tietoa asiaan liittyen.

Vertailun vuoksi.

Täällä 1.-2. luokkalaisilla meidän lähikoulussa alkaa useana päivänä koulu 8.15. Näillä luokilla koulutyö voi useampana päivänä loppua klo 11 tai 12.

14.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

mie soittelin tuolle yhteyshenkilölle ja se oli vaan, et no toi on teidän koulu. Et jos jonneki muualle haluutte ni se on teidän murhe sinne järjestää.

Soittelen vielä noista koulukuljetuksista vastaavalle henkilölle iltapäivästä mut odotan yhtä tylyä vastausta. Se on kuulemma nyt aamun jossain palaverissa.

Jos ei siitä ole meille mitään apua ni täytynee soitella sivistysjohtajalle ja lopulta varmaan kirjottelen paikallislehteenkin jutun. Mutta sillä ole paskankaan väliä ku kaikki täällä hoidetaan yhtä huonosti tai vielä huonommin.

14.1.2013
misukka
misukka

mikset soittas vielä kunnan sivistystoimeen? Miun mielestä lähtökohtaisesti järjestetään eskarikaverit kuitenkii samaan paikkaan keskenään. Jos kerta se sama linja-auto mennee molempien koulujen ohi, niin onko sillä oikeesti väliä että kumpaan se poika jää? Siis kunnalle väliä, teille sillä on tottakai suurikin merkitys!

14.1.2013
riu
riu

tuo Nummelan koulu on fyysisesti lähempänä mut lähikouluksi on osoitteen mukaan laitettu toi Huhmarnummen koulu koska sinne kerätään haja-asutusalueen lapset. Kuitenkin se sama bussi kulkee ensin tuon Nummelan koulun ohi.

Täällä ekaluokkalaiset on etusijalla iltapäiväkerhoihin, tokaluokkalaiset pääsee JOS mahtuu, useimmiten ei mahdu.

Meille toi 60 euroa kuussa on ihan liikaa. Valitettavasti. Järjetöntä kiusantekoa kunnan puolelta tälläinen.

Ehdoin tahdoin kunta järjestänyt niin, että meillä esikoulu on eri paikassa kuin tulevan koulun kaikkien muiden oppilaiden eskari.

14.1.2013
misukka
misukka

tokaluokkalaisenakin pääsee iltsiin :)

Montas kilometrii tässä nyt on kuhunkii kouluun? Meijän tyttöhän kulkee koulumatkat taksilla, toki meillä tuo koulu nyt ei oma valinta ole. Ite oisin kyllä valmis sen 60 e maksamaan, jos sillä saisin piettyy lapsella samat kaverit. Meijänkii tyttö meni sinne kouluun, joten sillä ei oo ollenkaan kavereita nyt tästä kodin läheltä eikä se tunne alueen lapsia ku iltapäiväkerhon kautta.

14.1.2013
riu
riu

Ja me asutaan täällä mettässä, ni ei täällä muita koululaisia ole kuin noi naapurin lapset.

14.1.2013
misukka
misukka

No jos mie tästä työllistyn, ni sitten meillä ei ole mahdollista kyyditä lasta. Jos koulu alkaa yhdeksältä ni se tietäisi mun työpäiväni venymistä iltakuuteen ja sen jälkeen työmatka kotiin. Ei kiitos. Ekoilla luokilla tuntuu, että nuo lapset pääsee koulusta usein klo 12-13 jo ni ei ole mahdollista hakeakaan siihen aikaan.

Iltapäiväkerho on toki mahdollisuus, mutta sekin on vain ekan luokan. Mitäs sitten sen jälkeen? Naapurin lapset käy siellä Huhmarnummella koulua. Ja vanhemmat lapset kulkee bussilla yläasteelle. Eli sillä samalla bussilla mistä meidän pitäisi maksaa se 60e/kk.

14.1.2013
misukka
misukka

Onko teillä mahdollista kuskata lasta tuohon lähikouluun?

Itselläni on tyttö sellasessa parakissa koulussa kun oma koulu rempataan,ja en oo kokenu siinä mitään huonoa.Varmasti olisi koulun jälkeen mahdollista joku iltapäiväkerhokin koululla jos ei ehdi hakemaan..tai jos jonkun tutun kanssa saisi sovittua kimppakyytejä..hankala tilanne..

14.1.2013
huiskutin
huiskutin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...