Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Huhtimammojen kuulumiset

Heips! Kovin on nyt ollu hiljaista täällä!:/ Elikkäs nyt voitas avata tällainen yleinen turina; saa kertoo mitä kuuluu yms. Herätettäis taas keskustelua uudelleen eloon...

9.1.2013
Sohvi85
Sohvi85

Tervetuloa Tii03 ja toivotaan että pääset tositoimiin tänään! :)

31.3.2013
naks
naks

jaahas, minäkin taidan lukeutua tähän joukkoon jos saapi vielä tunkeilla!:D..

Laskettuaika oli 30.3.13, mutta hiljasta onpi..:P

Tänään on ollut kyllä jo selkeitä merkkejä tulosta! Mutta ei se taija silti maaliskuun puolelle keritä...

Limatulppa irtos aamulla, varmaan koko yön kestäneen vatsakivun tulosta se..:)

Mutta typerästi tulee kippeitä suppareita tunnin verran aina, 10min välein, mut sit saattaa olla tunti taukoa kokonaan..:/ että aika säännöllisen epäsäännöllistä..

31.3.2013
Tii03
Tii03
3-year-old toddler

Painoarviossa kävin eilen ja vauva kasvaa ihan keskikäyrällä, eli painoa pikkuisella on n. 2,8 kg :) Vauva on ihan laskeutunut ja kiinnittynyt, eli ei varmaankaan mene kauaa kun syntyy :)

29.3.2013
Jenzka
Jenzka
2 years, 7-month-old toddler

Heips!

No eipä sit tullut lähtöä, vaan reilut 7h kun oli supistellut, niin ne rupes helpottamaan ja sit lopulta loppuivat. Nyt ollut ihan normaali olo (siis niin normaali, mitä nyt tässä on viime aikoina ollut). Edelleen supistelee, mut ei kipeästi, vaan sileen kun on tässä viimeiset kuukaudet jo tehnytkin.

Joo, no toi on kyl aika hassu neuvo seurata niitä supistuksia kellon kanssa; et kauanko kestävät ja kuinka usein tulevat. Mä en eilen osannut yhtään sanoa, et miten kauan ne kesti tai kuinka usein tuli, kun oli niin epäsäännöllistä. Ennemminkin mäkin oon kuitenkin ajatellut sitä omaa oloa ja kipuja kuunnella ja sit lähteä sinne sairaalaan, kun tuntuu ettei enää kotona pysty olemaan.

Mutta siis harjoittelua oli täällä kyseessä. Kiusailee tuo pikkuinen tuolla äitiään..:D No, tänään on tasan kk laskettuun aikaan, et kyllä hän tuolla saakin vielä useamman viikon kasvella.:)

29.3.2013
Sohvi85
Sohvi85

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

29.3.2013
thann
thann

Kuinka Sohvi85:llä, tuliko lähtö sairaalaan? ja jenszkalla miten meni painoarvio? onpas viltsutytöllä ollu ihme reissu käyrillä, onneks kumminki kaikki hyvin!

Kyllä täällä kaikilla on niin jännää, ku teillä tulee noita oikeita supistuksia. Mulla ei vieläkään yhen ainutta oo tuntunu, mutta eipä tuosta esikoisestakaan tuntunu kunnon supistuksia ennen ku oli tosi kyseessä. Tai siis sillon niitä tuli edellisenä iltana säännöllisesti about neljä tuntia, mutta sitten ne loppu. Tuo on minusta niin hauska neuvo, että sitten ku supistukset tulee säännöllisesti ja kestää niin ja niin pitkään, niin sitten on aika lähtiä synnärrille :D minä olin viimeks ainaki niin kipeä, että ei mitään hajua tuliko supistukset säännöllisesti ja kauanko ne kesti. Sitten lähettiin ku ei enää suihkussakaan pystyny olla, enkä ollu varma että saanko vaatteita päälle. Ja vielä synnärilläki olin silti varma että ne laittaa vielä kotia, mutta eivät sitten laittanukkaan ku olin 6-7 senttiä auki. Mutta on se jännä nähdä miten nyt sitten menee, hieman jännittää että hoksaako sitä soittaa anopille tarpeeks ajoissa, ku sillä kumminki tunnin ajomatka tänne. Mutta murehditaan sitä sitten ku on synnytyksen aika. Mulla tänään siis rv38+2

29.3.2013
naks
naks

Hei. Täällä menossa 36+5 ja tänään oli painoarvio. Eli alunperin jouduin menemään ultraan liian pienen sf-mitan takia. Ekaks pääsin käyrille istumaan ja oli kuulemma hieno käyrä. Sitten ei menny ku 10 min ku kätilö tuli et mennään uuestaan käyrille ku on liian vähän liikettä ja liian hidas syke. No mie kerkesin siinä jo säikähtää ihan kunnolla et nyt on sit joku hätänä ku neuvolas aina ollu loistavat sydänäänet. Sit rupes se kone huutamaan ja kätilö tuli käymään ja sano et nyt mennään jo liian lujaa. Alko miullaki kärsivällisyys olla lopussa ku mikään ei oo hyvä. No lopulta pääsin lekuriin ja siellä todettiin et kaikki on hyvin ja et vauva painais n.2900g. Eli jos ajallaan syntyy on ihan normikokonen. Paikat oli kiinni ja lapsivettäki oli normaalisti. Nyt mennään taas normaalisti päivä kerrallaan. :)

28.3.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Täällä on vähän jännät hetket menossa. Aamuyö klo. kolmesta saakka on tullut kivuliaita supistuksia. Vielä eivät kuitenkaan ole mitenkään säännöllisiä, vaan tosi epäsäännöllisiä. Ja lähinnä tosi kovilta kuukautiskivuilta tuntuvat tuolla alavatsalla. Äitiyspolin kätilö totesi puhelimessa, että jos vauva on syntyäkseen, saa hän sieltä syntyä (nyt rv 35+3, LA 29.4.). Mutta rauhallisesti käskettiin tää päivä ottamaan ja lepäämään, kun kuulemma todennäköisempää on, että nää tästä kuitenkin loppuu. On tätä nyt kuitenkin jo 7h jatkunut... :/

Ensisynnyttäjä kun olen, niin en oikein tiedä milloin sit olis aika siirtyä sairaalaan (neuvona kyl oli, et kun puolen tunnin sisällä tulee 3 kivuliasta supistusta ja alkaa limainen ja vähän verinenkin vuoto, niin vasta sitten on oikasti synnytys käynnissä). Mulla kuitenkin nää on vielä niin epäsäännöllisiä koko supistukset, et tulevat miten sattuu ja kestävät eri mittaisia aikoja. Ja kyllä mä nyt vielä näiden kipujen kanssa pystyn olemaan. Eli eli, nähtäväksi vaan jää että miten tässä sitten käy. Onko kyseessä pelkkä harjoittelu, vai meinaako tää vauva oikeasti syntyä... Mun puolesta sais kyllä ainakin pari viikkoa tuolla vielä pysyä.

28.3.2013
Sohvi85
Sohvi85

Tänään rv 36+0. Kävin eilen neuvolassa kaikki oli hyvin :) Vauvan pää on kiinnittynyt ja terveydenhoitaja veikkasi, että vauva voisi syntyä lähiaikoina :) Toivottavasti pysyisi vielä pariviikkoa mahassa, vaikka toisaalta olisi ihan kiva päästä närästyksestä ja muista vaivoista eroon. Viimeiset pari kuukautta olen nukkunut todella huonosti, max. 5 tuntia yössä ja nekin tunnit katkonaisesti. Olen ainakin hyvin tottunut noihin yö heräämisiin, niin ei tee tiukkaa sitten kun vauva syntyy :D

Tänään olisi aika äitipolille. Vauvasta tehdään painoarvio ja keskustellaan mahdollisesta käynnistämisestä. Vauva on ilmeisesti hieman isokokoinen :/ Lääkäri myös tsekkaa kohdunsuun tilanteen, kun mulla on ollut aika kivuliaitakin supistuksia välillä.

Raskausaika on mennyt tosi nopeasti ja nyt on ruvennut jännittämään synnytys.

Mites muilla mammoilla menee?

28.3.2013
Jenzka
Jenzka
2 years, 7-month-old toddler

Heipsan. Mie kävin tänään neuvolas. Muuten kaikki ihan ok paitsi sf-mitta oli käyrien alapuolella joten sain lähetteen ultraan ja sinne pääsenki jo torstaina. Hemoglobiini oli vaan 111 joten nyt joudun viikon ajan syömään rautaa tuplana. Muuten olo ollu ihan jees jos ei laske sitä vihlomista. Ulkonaki on niin ihana keli joka päivä. Ihanaa ku kevät tulee. Aloin jo suunnitella et miten alotan tän kevätsiivouksen. :) olis niin paljon kaappeja mitä pitäis tyhjentää ja siistiä.

26.3.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Mitäs huhtimammoille kuuluu? se on muutama hassu päivä niin ollaan tuolla 'meidän' kuussa :)

Mulla flunssa onneks helpottanu, kävin vielä viime viikolla polkemassa viimiset spinning-pyöräilyt ennen ku alko taukosopimus.

Sairaalakassi on pakattu lapsen vaatteiden suhteen, mutta vielä puuttuu omat vaatteet. Huomenna meen ostaan imetysliivit ja -paidat. Tänään oli neuvola, ja kaikki ok. Meinas että olis aika pitkä kaveri, hyvin on laskeutunu ja pää kiinnittyny.

noita ajatuksia, että onko vauva kunnossa tulee varmasti kaikille, oli raskaus minkälainen vain. Ihtelläki on ollu kaikenlaisia ajatuksia esikoisen raskausaikaan ja samoin nyt. Sitten vielä ku lukee tuota terveysalaa niin oikein ajattelee kaikkia kauheuksia, vaikka tietää mitkä mahdollisuudet jotku sairaudet on saada :/ mutta on tuo ihmismieli vain kummallinen ku kaikkia ihmeajatuksia tulee mieleen.

25.3.2013
naks
naks

misukka. Kiitos vinkistä! Helsingin naistenklinikalle olen tosiaan menossa. Tutustumiskäynnillä painotettiinkin omatoimisuutta kyselemisen suhteen, kun kaikki ei aina kerro vanhemmille asioista, joita tehdään, varsinkin jos henkilökunnalla on kiire. Muutenkin sanottiin, että pitää osata vaatia asioita. Esimerkiksi jos on epävarma imetyksen tms. suhteen.

21.3.2013
thann
thann
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...