Miten saada lapsi keskittymään ruokailuun?

Siis mun vanhempi poika on nyt 1v7kk ja oon pikku hiljaa alkanu opettamaan sitä itekseen syömistä, mutta aina se menee siihen että kaikki muu kiinnostaa enemmän eikä oikeestaan syödä sitä ruokaa ja lopulta mä ite kyllästyn ja syötän loppuun että poika pääsee jatkamaan leikkejään. Ainakin täällä kotona tuntuu turhautuvan siihen ite syöntiin, mun vanhemmilla taas suostuu syömään kyllä ihan kiltisti. Miten saada pojan huomio siihen syömiseen eikä mihinkään muuhun? Saattaa olla hiukan hölmö kysymys, mutta miten te ootte tehneet sen ku ootte opettanu lastanne syömään ite? Ja toinen asiaa sivuten, miten mä saan vierotettua pojan tuttipullosta ku se on tavallaan tutin korvike hänelle, ku hän ei oo ikinä syönny tuttia ja on pulloruokittu vauva. Nokkamukista suostuu aina hetken juomaan mutta sitten senkin kanssa menee ihan pelleilyksi ja aletaan kaatamaan sitä sisältöä lattialle ja sitten kinutaan se pullo tai keksitään joku keino, että saadaan se tiskipöydältä. Yösyönnit on jo lopettanut ja oon pyrkiny siihen, että pelkästään nukkumaan mennessä annettaisiin se pullo. Toisinaan taas lipsahtaa, että en anna nokkamukia ollenkaan vaan suoraan sen pullon koska välillä se nokkamukikaan ei edes kelpaa. Mutta oisin tosi kiitollinen jos joku vois vähän auttaa ja kiitos ees jos luette tän. :)

8.1.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler

Meillä kuopus 1v9kk on nyt hetken jo syönyt ihan itse. Yleensä alkuun saa syödä itse ja sit kun maha täyttyy ja keskittyminen herpaantuu ni syötetään se minkä suostuu enää syömään. Malli on paras opastus tuohon itse syömiseen. Kun koko perhe on ruokapöydässä yhdessä, niin keskitytte ensin syömään itse, ehkä vähän alkuun auttelette pientä. Pian alkaa kiinnostamaan se syöminen ihan itse. Ja pian teillä on ihan itse ruokansa syövä lapsonen.

Mutta vaikeampaa on jos teillä ei ole tapana syödä perheenä saman pöydän ääressä. Nyt olisi hyvä hetki aloittaa.

Meillä ei ole koskaan ollut pulloa mutta silti olen sitä mieltä että pullot on vauvoille eli vuosikkaille ja alle. Ensimuki otettiin käyttöön 6kk iässä ja nyt kuopuksella on jo ihan oikea lasi ollut käytössä pian puoli vuotta.

9.1.2013
misukka
misukka

Meillä kohta 2,5v ja syötän joka ruualla edelleen osan, kyllä ne tosiaan joskus itekin syö en jaksa ainakaan kiirehtiä ja alkaa tappelemaan siitä asiasta. Tutit ja pullot meillä on jääny pois oikeestaan ihan lapsentahtisesti, jätitn siis pullon antamatta joskus tossa puoltoista vuoden ikäsenä unille niin tyyty siihen, jos ois huutanu perään niin oisin antanu ja sama kävi tutin kanssa pari vuotiaana. Pottailussa odotellaan edelleen poitsun omaa halukkuutta, välillä kysyn haluaako mennä jos ei niin ei sit en ala mihinkään tarrajuttuihin.

9.1.2013
Lintu4
Lintu4

miustakii että syö ite minkä syö ja autat loput. Tuttipullo jäi meillä ihan itestään vajaa 2v ikäsenä. Ruualla oli aina nokkamuki ja joskus ruuan välissä pyysi pullon. Ite en tykkää että sitä mukia kuletetaan pitkin mökkiä, että keittiössä meillä juuaan aina. Tuon ikänen ossaa ilmasta janonsa ihan sujuvasti :) Anna aina ensisijaisesti nokkamuki ja jos sillä leikkii niin sekin pois, kyllä se aika nopsaan oppii että mikä on jutun juoni :D

9.1.2013
riu
riu

Annat syödä sen verran itse kun lapsi syö, ja syötät hänelle loput ruuat.

Nokkiksesta tai mukista juotavat, ja tuttipullot vaikka oravanpoikasille.

9.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

yksinkertaisesti lopetat syöttämisen. syö itse sen minkä syö. Meillä pullot meni hukkaan juuri tuon ikäisenä. otat nokkiksen pois pojalta siinä vaiheessa jos menee pelaamiseksi. kyllä hän sen hoksaa että aina kun tekee näin se viedään pois. tarjoat sitkeästi leikkien yhteydessä vaikka hörppyjä lisää. Nuo on niin pieniä että hoksaavat nopeasti homman jujun.

9.1.2013
Etana81
Etana81

ja vielä lisäys, ettei siinä tuttipullossa ees välttämättä tartte olla mitään. Kuhan lutkuttaa. :D

9.1.2013
Keisarinna
Keisarinna
2 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...