Rintareppu, hyvä vai huono hankinta?

Mitä olette mammat mieltä rintarepusta? Oletteko olleet tyytyväisiä, vai onko ollut esimerkiksi kantoliina parempi vai jätittekö kokonaan ostamatta? Kertokaa myös mitkä merkit on olleet hyviä ja mitä hankalia. Isossa harkinnassa on siis seuraavana hankintana tuo rintareppu tai joku vastaava kanniskelu laite. Iso kiitos jo etukäteen! :)

8.1.2013
johqmoi
johqmoi

No kyllä meillä on ainakin paljon kuvia jossa jalat on ihan suorana. Kyljelläänkin kun on nukkunut niin suorana ne jalat on ollu.

17.1.2013
Lintu4
Lintu4

no baby björnissä voi olla ainakin molemmin päin, eikä se meillä ainakaan ollu mikään roikutin.

17.1.2013
Lintu4
Lintu4

Okei, eli kantorepun siis haluaisin. En halua semmoista reppua missä on kasvot menosuuntaan vaan vauva katselee mammaan päin.

17.1.2013
johqmoi
johqmoi

Mitä eroa on kanto- ja rintarepulla?

14.1.2013
johqmoi
johqmoi

Huom: rintareppu ja kantoreppu on eri asia ;)

rintareppu (esim.baby björn) out, kantoreppu (esim manduca)...ei tietoo mut muut jotka saa selkävaivoja rintarepusta, suosii mandukaa...ja tuolla kaapis sellainen odottaakin testaajaansa :)

12.1.2013
Boco
Boco

Niin varmasti on myös vaveleissa eroavaisuuksia. Ajattelin joka tapuksessa ostaa rintarepun käytettynä, jottei tarvitse hirmu summia siihen kuluttaa, jos ei vauva viihdy tai itse jaksa kanniskella siinä.

8.1.2013
johqmoi
johqmoi

No taitaa riippua ihan lapsesta...osalle voi olla tosi tarpeellinen toisille taas tarpeeton. Meillä oli esikoiselle ihan tarpeeton kun viihtyi sohvalla, lattialla sitterissä ym, et ei tarvinu olla koko aikaa kantamassa. Mut jos on sellanen sylivauva niin onhan se hyvä kapistus. Meillä oli kirpparilta ostettu rintareppu 5e baby björn ja ajoi sen asian mitä tarvikin, eli muutaman kerran käytettiin. Et voithan säkin ostaa tollasen kirppariversion tai ostaa sit myöhemmin jos tarvii. Ja vuodenaikakin vaikuttaa mun mielestä, ennemmän ois ollu käyttöö kesällä, kun ois ollu kiva hengailla vauva siinä eessä tuol kaupungilla. Nyt kun toinen on tulossa ja kesällä juuri niin luulen et on enemmän käyttöö meilläkin sille. Ja ite aattelin opetella liinan käyttöökin.

8.1.2013
Lintu4
Lintu4

Joo mullakin on semmonen olo siitä liinasta, että se muksu tippuu sieltä, etten osaa sitoa, ni mielummin haluaisin ostaa rintarepun, jos se on niinku oikeesti hyödyllinen kapistus...

Ajattelin, kun mies on vaan 2 vk sit isukkilomalla, kun vauva syntyy, niin sais tehtyä kotihommia, kun se lapsi olis tossa rinnalla.

8.1.2013
johqmoi
johqmoi

Mulla oli esikolla gracon rintareppu joka ostettiin tarjouksesta heräteostoksena sen kummemmin miettimättä. Minusta se oli huono. Itsellä väsyi selkä ja hartiat. Vauvakin oli jotenkin huonossa asennossa koko ajan. Kokeiltiin ihan muutaman kerran. Ihan pientä ei uskaltanut kantaa ja sitten isompaa ei edes jaksanut.

Nyt varrotaan toista ja ostettiin Manduca kantoreppu. Käyttökokemuksia ei tosiaan vielä ole mutta muiden puheiden perusteella toivoisin että tuo olisi parempi kuin esikolla ollut. Hintaakin kun on enemmän.

Liinojahan monet tuntuu kehuvan mutta minä en ole edes kokeillut. Tunnen itseni enkä koskaan olisi täysin varma että osaan sitoa sen oikein.

8.1.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...