Lapsen ruoka lämpimänä ruokailun loppuun saakka

Keksin tänään omasta mielestäni niin hyvän ja yksinkertaisen idean, että piti tulla heti jakamaan se tänne :D Eli mua on harmittanut se, että lapsen ruoka ehtii jäähtyä ennen kuin saan sen lapattua lapsen suuhun (meillä ainakin ruokailuun tuppaa kulumaan pieni ikuisuus). Tänään keksin laittaa ruokalautasen sopivan kokoiseen kulhoon lämpimään vesihauteeseen. Eli kulhoon lämmintä vettä ja lautanen päälle. Pysyy ruoka lämpimänä. Tämä vinkki ei tietenkään sovellu enää niille lapsille, jotka syövät itsenäisesti, mutta syötettäville kyllä.

7.1.2013
Lissu8
Lissu8
2 years, 10-month-old toddler

Meillä lapsi syö parhaiten sellaista hetken jo pöydällä ollutta ruokaa. Kuuma/lämmin tulee melko heti takaisin lautaselle. Eli melko viileänä täällä ainakin pöperöt maistuu.

3.1.2014
carata
carata

Itse käytin Tuota yhdessä vaiheessa ni hyvin toimii! laitoin syvään lautaseen lämmintä vettä ja lapsen syvän lautasen sinne.

3.1.2014
teeko
teeko

Emäntä, ei jäähdy, kun laittaa lautasen sellaiseen astiaan, joka on lautasta pienempi. Lautanen yltää raunojen yli, eikä lämpö pääse haihtumaan.

19.1.2013
Lissu8
Lissu8

Meillä juuri vasta opetellaan soseiden syöntiä ja olen pitänyt myös lämpimässä vesihauteessa ja kun syönti kestää pitkään vaihdan välillä lämpimämpää vettä taas. Ei pääse vauva polttamaan/kastelemaan itteensä, kun ei se sitä ruoka-astiaa itselle saa ja ruoka ei niin kuumaksi mene hauteessa, se toki pitää testata. Itse en kestä tuotteita, joita ei saa pestä koneessa, eli tuskin ostaisin tuota säiliöllistä lautasta ainakaan syöttövaiheessa.

18.1.2013
Tipinti
Tipinti

Täytynee vielä selventää, että veden ei tarvitse olla kuumaa. Riittää, että on sellaista jolla pestään kädet. Pitää kyllä ruoan lämpimänä.

9.1.2013
Lissu8
Lissu8

Liian varovainen ei tässä voi olla. Eikä kaikilta vaaroilta voi lastaan suojella.

Täällä vain on ollut juuri (eri ketjussa) esillä, mitä teet kun lapsi polttaa itsensä, ihoaan siis.

8.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No, minä ainakin menen tällä "lautanen vesihauteessa" -tyylillä. Eikä tämä mikään monimutkainen systeemi ole. Lautanen vain vatiin :) Lisäksi mielestäni on aika tyyris tuo Mikiliinin mainitsema lautanen (13+ €). Ei sovi minun tuloilleni.

8.1.2013
Lissu8
Lissu8
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...