Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvalle hankintoja... :)

Aattelinpas ihan uuden ketjun aloittaa vauvahankinnoille. Ootteko jo alkaneet jotenkin valmistautua pienen tuloon hankkimalla tarvikkeita ja juttuja? Jos ootte, mitä ootte jo hommanneet? Netistä tilaamalla vai ootteko löytäneet hyviä liikkeitä/alennusmyyntejä tms.? Aiemmin odottaneilla taitaa olla jo jutut kasassa aiempien lasten myötä. Ensiodottajat ollaan tässä uudemman edessä. :) Eli kertokaas kokeneemmat, mitä OIKEASTI tarvii olla valmiina ennen vauvan tuloa? Jos semmosta konkreettista "muistilistaa" sais kerättyä... Mitä tarvikkeita ja vehkeitä tarvii ehdottomasti ja mitkä on semmosia "kiva-olla" arjenhelpottajia? Mitä tarvii olla jo kun vauva tulee kotiin, mitä alkaa tarvia hyvin pian sen jälkeen? Hyväksi koettuja tuotteita, merkkejä tai muita vinkkejä, pliis! :) Kiva olis myös kuulla minkä verran ja mitä vaatteita olisi hyvä olla vauvelia odottamassa? Nim. Innokas Keltanokka

30.12.2012
Niany
Niany

Mie ostin nyt JYSKistä semmosia isoja kosteussuojalakanoita, missä se vauvan puoli tuntuu ihan semmoselta pehmeältä askarteluhuovalta.

Ja vinkkinä, jos joku ostaa JYSKistä pussilakana-settejä, niin ne baby-kokoset ovat hitusen liian pieniä äitiyspakkauksen peittoon. Saahan tietty reunoja taiteltua, mutta mie vähän petyin kun oli niin söpöjä kuoseja ja myyjäkin sanoi, että ne mahtuu kyllä.

Ja mie kanssa tirisen maitoa silloin tällöin (kans joltain rv. 23 lähtien), mutta läikät ovat kyllä lähteneet 60 asteen pesussa vaatteista ja lakanoista. En niin paljoa ja usein vuoda, että oisin vielä liivinsuojia käyttänyt. Ja yleensä vuodan huomaamattani yöllä tai sitten joskus illalla, eli ei tule noloja tilanteita päiväsaikaan. Paitsi miun normirintsikat on kutieskin topatut, niin ei niistäkään ihan heti läpi mene.

24.2.2013
Taitsu
Taitsu

Vaikka oon ensikertalainen niin oon Misukan kanssa samoilla linjoilla tossa käsikäyttösyydessä;

Mun veljen perheestä (1v tyttö) vinkkasivat että sekä rintapumpuissa että ainakin itkuhälyttimissä on parasta ostaa ihan "alkeelliset" perusmallit ilman mitään lisähömpöttimiä. Esim. jos asuu ok-talossa tms. missä ei ole muita radiopuhelimia lähellä niin ei tarvitse monia eri kanavia, alkaa vaan kuulua ylimääräsiä ääniä jostain kauempaa tms.?

-kestoLiivinsuojat jouduin ostaan jo rv 23-24! Kai nyt jollakin muullakin tahraantuu liivit jo tässä vaiheessa keltasille täplille? Mulla alko tollon kastuun/sotkeentuun yöpaita ja joskus lakanatkin kerran viikossa(ilman liivejä ollessa) alkuun ja sit parin viikon päästä useemmin ja nyt n. joka toinen päivä (välil vuotaa oikee, välil vasen). Ei lähteny laikut missään normi 30`c pesukoneohjelmassa (sen verran rasvasta), eikä noista valkosista liivinsuojista ihan heti 60-asteessakaan jos ovat ehtineet pinttyä..

Mesha: toi oli hyvä pointti toi kietaisumallin body, mikähän olis vähiten vauvaa haittaava, vetoketjullinen, napit vai narusysteemi? 

-Sellanen nesteenpitävä "lakana"han tulee ä-pakkauksen mukana yks kappale (Suoja-alusta, 45 x 73 cm, frotee / polyuretaani), mut mä varmaan hommaan muutaman lisää niin saa aina mukaan kun tuntuu että vois tarvita millon missäkin. Kaveri sano että se on inhottavan hiostava hänen mielestään mutta meillä se on ollu ihan tottumiskysymys, niitähän on jo vaikka mitä tyynyliinoja ja tuplasängynkin muotoonommeltuja suojalakanoita myynnissä..

 

-Me saadaan/ostetaan kaverilta Brion yhdistelmävaunut mutta jos ostaisin uudet niin suosisin kyllä suomalaista ehdottomasti siinä tapauksessa. Niin ärsyttää kun kaikki rahat ja työpaikat menee nykymaailmassa ulkomaille. Eli Ora (Taiga tai Jovi) olis meidän perheen suosikit uusiks rattaiks.

-Äiti muistutti että hommaa semmonen amme missä on tyhjennysaukko pohjassa kun sanoin että taitaa tuolla vajassa joku vanha lasten kylpyamme olla. Ihan hyvä pointti sekin =)

-Kantoreppu (esprit) on hommattu kympillä kirppikseltä (jostain syystä täälläpäin niitä on paljon uudenveroisia myynnissä kirppiksillä, joissain lukee että vain muutaman kerran kokeiltu). Veljen vaimo sanoi ettei jaksanut yksin nostaa vauvaa reppuun/reppua vauvoineen harteille mutta kyllä mä aattelin jonkun keinon keksiä, vaikka sängyn tai jonkun korkeemman tason päältä käsin.

lmeisesti kantoliina olisi mukavampi käyttää kun tietyn mallin reput(?) jos vaan viittii opetella sidontatekniikat. Semmoseen rengasliinaan ei vissiin montaa tapaa tarvi opetella, mut kestääkö se liina niissä renkaissa valumatta paikallaan? Kellä olis vinkkejä millanen liina olis kätevin, entä ergonomisin (sekä itelle että vauvalle), neliöliina, kantopussi, sidottava liina?

T. Laura

12.2.2013
qwerty85
qwerty85

Niany:

Mä esikon aikaan ostin Ainun käsikäyttösen rintapumpun. Tuskaa teki vaikkei paljon tarvinnukaan. Kuopukselle hommasin Aventin käsikäyttösen ja se on paljo mukavampi. Sähkösten kanssa en ole leikkinyt.

Me hankittiin esikon aikaan perus kasettiroskis. Se pitää hyvin hajut kyllä. Täytyy muistaa sitä välillä pesaista vaan. Nyt ku meidän versiota on käytetty useampi vuosi, ni alkaa helpommin haista kyl. Joka pussin vaihdolla pitää käydä jollain hajunkarkottajalla läpi. Mulla on W5 textile fresh. toimii tähänkin hienosti. suihkasee sinne roskikseen ja pyöräyttää paperilla. ja hajut on poissa.

Jos se vanuhaalari on yhtään samanlainen ku -06 oli ni se käy ihan hyvin ensihaalariksi. Pieni vauva tarvii vielä jonkin verran toppausta kevätkeleille kun voi olla vielä koleaa. eikä pientä vauvaa haittaa jos haalarissa on mittaa vähän yli tarpeen. Kunhan pitää huolen, ettei se ihan huku sinne.

16.1.2013
misukka
misukka
2 years, 9-month-old toddler

Mie ostin ekat söpöt bodyt varmaan siinä rv.10-12, mutta isommat hankinnat yt vasta rv. 24 lähtien , kun lapsella on mahdollisuudet selvitä ulkomaailmassa. Pessimismiä vai realismia, mutta näin meillä :D

16.1.2013
Taitsu
Taitsu

Heii! Missä vaiheessa te aloitte hommata vauvan tarvikkeita? Mä oon rv 10+0.

15.1.2013
Katzukka
Katzukka
1 year, 6-month-old toddler

Ihanaa, että muutkin on jo noin varustautuneet! Tuntenu ittensä ihan sekopääksi ku on pullo- ja tuttiharjasta lähtien jo kampetta hankittuna. :)

Me tapetoitiin vauvan huone joululomalla ja tänään kasaltiin sinne pinnasänky. Viikonloppuna on osteltu patjaa, "petauspatjaa", pisusuojusta, alulakanoita, pussilakanoita, harsoja ja Manducan rintareppu. Patjan kanssa meni mietinnäksi, että ostaakko perusvaahtomuovipatja vai joustinpatja. Joustinpatja päädyttiin ostaan. Muuten olis kaikki koossa, mut vielä pitäis ostaa amme, tutteja, hoitoalusta, vaippoja, vaipparoskis, itkuhälytin ja rintapumppu.

Vinkkejä kaipaisin seuraaviin:

- Rintapumpun näin alennuksessa, mutta sitte iski totaalinen epätietoisuus ostaako manuaalinen vai sähköinen ku ei yhtään tiedä imettämisestä mitään! Onko noiden manuaalisten kanssa jännetupentulehduksessa ja väkerryksestä läkähdyksissä vai toimiiko ne ihan yhtä kätevästi? Onko sähköiset kovaäänisiä lypsykoneita? Onko ne hintansa arvoisia?

- Entäs onko suosituksia hyviksi todetuista vaipparoskiksista? Onko ne kasetilliset ihan järjettömiä (kalliimman "kasetittoman" roskiksen hinta ylittyy uusia kasetteja ostaessa)? Kannattaako ostaa samantien se kalliimpi versio, johon ei tarvi kasetteja?

- Onko noilla tuteilla/tuttipulloilla jotain olennaistakin eroa ku tuntuu niitäkin olevan joka lähtöön muotoiltua ja anti-koliikki-versioita etc?

- Entä ootteko ostaneet/ostatteko erikseen jonku keväisemmän ohuen "ulkopuvun" huhtikuiselle vauvalle vai meinaatteko mennä sillä äitiyspakkauksen vanuhaalarilla? Sehän on aika iso ja paksuhko (näyttäis kuvassa olevan, en ole saanut vielä pakkausta)?

13.1.2013
Niany
Niany

meidän yhdistelmät on Brio kombi -merkkiset. Ihte olen tykänny tosi paljon. Kantokassi on kova. tilaltaan se on aika pieni, aluks ajattelin että miten se vauva voi mahtua sinne kaikkine toppapukuineen ja makuupusseineen, mutta hyvin mahtu ja aina nukku hyvin, ku oli tiivis tunnelma. Sopivasti kasvo tuo meidän esikko siitä ulos, että olikin jo pakko vaihtaa nukkumaan ratasosaan, että sai valjaat kiinni. Renkaista kaveri on sanonu, että on huonot hiekkatiellä. Ihte kärryttelen enemmän päällystetyillä teillä, ja siinä ne mun mielestä on hyvät. Noista renkaista en tiedä mikä niitten virallinen nimi, mutta ei oo siis mitkään pumpattavat.

Tavaratilan soisin olevan metallinen, mutta noissa meidän vaunuissa se on kankainen. Ei sinänsä mitään vikaa, mutta sinne kertyy hiekkaa, kiviä ja lunta talvisin.

11.1.2013
naks
naks

Mihin yhdistelmävaunuihin (merkki/malli) olette päätyneet ja miksi?

Ollaan eri vaihtoja tutkittu netissä ja kaupoissakin, mutta tuntuu siltä, että mitä enemmän vaunuista lukee ja malleja näkee, niin sitä hankalampi on tehdä valintaa. Kuulisin mielellään hyviä vinkkejä tähän melko tyyriiseen hankintaan! :)

11.1.2013
mtuuli
mtuuli

Taitsu; kiitoksia vinkistä!:) Meilläkin sellainen jonkinsortin höyrypesuri tuolla on, joten täytyykin sitä koittaa hyödyntää!:) Ja noita leluja taidan sitten vaan pyyhkiä kostealla rätillä, jossa on jotain mietoa ja myrkytöntä pesuainetta.

No joo, meillä oli kriteereinä tähän lapsen hankintaan, et on oma ja iso asunto (meil on 4h+k) ja kummallakin oma, isohko auto.:) Niin on sit tosiaan toi yks huone tosiaan täynnä kaikkea..:D Ja siis siellä on myös laatikkokaupalla mun mieheni keräilyjuttuja; Akkarin taskukirjoja...

10.1.2013
Sohvi85
Sohvi85

Sohvi85 - Meillä mies tilasi joskus vuos sitten Tvinsistä sellasen höyrypuhdistimen (tiedän, kunnon OstosTV-orja :D), mutta kyllä sillä paikkoja putsailee. Kun esim. tuossa turvakaukalossa ja vaunuissa on niin vaikeasti (ellei mahdottomasti) irrotettavat päälliset ja kuomut, että tyydytään ne höyrypesemään.

Hyvä kun mainitsit ammeen, sen oon tyystin unohtanut.

Ja teillä on kiva, kun on lastenhuone mihin kerätä vauvaromppeet. Me ollaan ihmetelty täällä 51 neliön kaksiossamme, että missä näitä tavaroita edes säilyttäs sen aikaa, kun vauva ei ole vielä täällä. Ullakkokoppikin aikalailla täynnä tavaraa, ettei sinnekään mahdu. Niinpä meidän makkari on todella siisti kaikkine vaunukoppineen ja turvaistuimineen :D

10.1.2013
Taitsu
Taitsu

Täällä on rv 35+1 ja hankintoja on tullu tehtyä äippäpakkauksen kyljessä eli ostettiin vaunut uutena kun tyttäreni joka on nyt 8vuotta niin hänen vaununsa pistettiin jo muutamia vuosia siten myyntii ku ei osattu odottaa että tulisi vauva vielä :) pinnasänky löyty eli tyttäreni se vaan maalattiin ja hiottiin ja pohja tehtiin uus. Sitteri,kylpyamme,rintapumppu,turvaistuin/isofix kiinnitys, hoitopöytä ja vaatteita siten ostettiin uutena. Vaatteita tullu ostettua niin uutena kuin käytettynä ainakun silmään osu joku söpö :) vaunuihin lämpöpussukka ja turvakaukaloon oma lämpöpussukka uutena. Tuttipullot ja tutit hommattiin ihan hetki sitten. Melkein kaiken ollaan jouduttu ostaa uutena kun tässä meidän lähellä ei niinkään hyviä käytettyjä löytynyt ja jos löyty kauempaa niin hinta olisi ollut melki sama kun uutena ostettuna.

10.1.2013
Maininki
Maininki
3-year-old toddler

Meilläkin alkaa olla noita hankintoja jo jonkin verran. Ensikertalaisia siis ollaan.

Meiltä löytyy:

-pinnasänky (ostettu Ikeasta poistona, jolloin oli tosi paljon edullisempi, tää oli ollu näyttelykappaleena, mut ei siinä ollu mitään vikaa)

-pinnäsängyn patja, patjasuojus, lakanoita, tyyny (peitonhan saa äitiyspakkauksen mukana) ja pussilaka-settejä (Ikeasta, ylläripylläri..:D)

-hoitopöytä (myöskin Ikeasta ja samanlainen tausta kuin pinnasängyllä)

-turvakaukalo (huuto.netistä käytettynä ostettu, kuin uusi) ja siihen sai kaupanpäälle sellaisen rungon, johon kaukalon saa kiinni ja ne on sit niinku rattaat

-sitteri (ostettiin uutena Babytownista), kuten myös pinnasängyn reunasuojus

- tuttipulloja (nûby softflex, jossa äidin rintaa muistuttava tuttiosa) ja niihin sit erilaisia tutteja

-ensitutteja (0-2m) 2 erilaista, toinen anatomisesti muotoiltu, toine pyöreäpäinen. Molemmat nûby-merkkiä

- 2 Lamazen lelua, jotka saa kiinnitettyä esim. vaunuihin tai turvakaukaloon (meil on ne ihanat siili ja kissa) Tilattu briteistä.

-puuhamatto (ostettu käytettynä huuto.netistä ihanalta myyjältä, joka oli yllärinä laittanut mukaan kaikkia muitakin vauvaleluja)

-keskikokoinen pahvilaatikollinen ihan pieniä (50-60cm) vaatteita (kröhöm, tää rouva luuli niitä olevan paljon vähemmän ja tänään kuin nuita lajittelin, niitä olikin aikamoinen kasa..:D) Suuri osa vaatteista ostettu käytettyinä mm. huuto.netistä ja Fb:n kirppareilta

- niin, ja ollaan me vaunutkin tilattu Saksasta (babyonlineshopista). 3 viikkoa ollaan niitä jo odoteltu, ja siis 12 viikkoa oli toi toimitusaika. Hartanin Topline X-vaunut ja niihin kaikkii lisäjuttuja tilattiin. Säästöä Suomen hintoihin tuli joku 200e suunnilleen.

Hankkimatta olis vielä mulle imetysliivit ja sitten kaikkee tollasta pientä, kuten liivinsuojia, nännivoidetta ja vauvan hoitotuotteita (siis kylpyöljyt sun muut) ja sit ne harsot just, vaipat ja kylpyamme vauvalle. Muuten tota kaikkea tavaraa taitaa ruveta jo aikalailla olemaan.

Meillä on se paha, kun lastenhuone on täysin remontoimatta vielä ja se toimii lähinnä sellasena varastona. No sinnehän niitä vauvan juttujakin tulee kerättyä ja kuin huomaamattaan niit tulee vaan hankittua lisää ja sit onkin jo vaikka mitä kasassa, kun oikein rupee niitä käymään läpi..:D

Milläs muuten meinaatte puhdistaa tollaiset esim. käytettynä ostetut vauvanjutut, joita ei saa pestä?

10.1.2013
Sohvi85
Sohvi85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...