Auttakee minnuu!! :/

Eli ongelma on, että meidän melkein 9kk ikäinen tyttö on nyt viimeinkin viimeisen viikon aikana saanut tehtyä ensimmäiset kaksi hammastaan. Nyt vaan sen yhteydessä on alkanut syödä ja juoda tosi huonosti yöt on olleet levottomia. Tiedän, että nää kaikki oireet on ihan normaaleja hampaita tekevälle vauvalle, MUTTA suurimpana ongelmana tässä nyt on, että tyttö ei huoli enää rintaa!! Hän ei siis ole koskaan korviketta juonut ja pullostakin on juonut vain ihan pari kertaa pumpattua maitoa, kun olen ollut muutaman tunnin pois kotoa. Ja koska ei ole pulloon koskaan tottunut, nyt työntää pulloa koko ajan pois, kun yritän maitoa tarjota. Tätä on nyt jatkunut vajaan viikon. Rintaa alkoi hylkiä joulureissulla sukulaisten luona. Ensin ajattelin, että vieras paikka haittasi imetystä (tyttö kun haluaa olla koko ajan tietoinen ympärillä tapahtuvista asioista). Mutta vaikka menin hiljaiseen huoneeseen syöttämään, ei huolinut. Nyt olemme olleet jo kotosalla eilisaamupäivästä saakka, ja ei ole täälläkään suostunut rintaa ottamaan. Ainoastaan illalla ennen yöunille menoa ja yöllä suostuu syömään rintaa. Meillä oli jo pitkään niin, että söi vain aamuyöstä kerran, mutta nyt on halunnut syödä kahdesti yöllä tän vajaan viikon. On varmasti janoinen, kun ei päivän aikana suostu juomaan. Oon kyllä antanut vettä ja yrittänyt koko ajan vähän väliä tarjota korviketta pullosta ja nokkamukista, kylmänä ja lämmitettynä. Nokkiksesta ottaa hörppyjä, mutta eipä tuo saa lainkaan tarpeeksi maitoa päivässä. Hirmu pitkä sepustus tuli, mutta olisko jollakulla keinoja, miten saan tuon tytön syömään pullosta? Kuvittelin, että meillä ei tarttis pulloa käyttää ollenkaan, mut eipä tuo nokkiksesta tarpeeksi maitoa juo. Esikoisen kohdalla meni viikon verran, ennen kuin suostui korviketta juomaan (hän lopetti rinnansyönnin 5,5kk yhtäkkiä), mutta erona oli, että hän oli suostunut pullosta syömään aiemminkin. Esikoiselle uusi juttu oli siis vaan se korvikkeen maku, johon tottuminen kesti viikon. Tytön kohdalla ongelmana on se, että sekä pullo että korvikkeen maku ovat vieraita... Alkaa huolettaa, kun ei saa tyttöä juomaan.. Pitää varmaan ostaa sitä jauhemaista korviketta ja sen lisäksi tehdä puurot korvikkeeseen, jospa sitä suostuisi syömään. Iltapuurolla ei korvikkeeseen tehty puuro kyllä ollut menestys.. :/ Kaikki tämä syömättömyys ja juomattomuushan voi johtua täysin noista puhjenneista hampaista ja siitä, että eilen alkoi vielä nenä vuotaa oikeen kunnolla. Varasin jo ajan lääkärillekin, kun aloin epäillä, jospa tytöllä on korvatulehdus. Harpo paljon korvaansa (on tehnyt sitä kyllä aina), mutta mun mielestä se on nyt lisääntynyt ja nimenomaan syömisen ja juomisen yhteydessä... Jospa korva on tulehtunut ja siksi nieleminen tekee kipeää ja ei siksi suostu syömään/juomaan... Heh.. Jos joku jaksoi lukea tän hölötyksen, niin otan mielellään neuvoja vastaan!! ;)

29.12.2012
mamskis
mamskis

Sam81: Kiitos paljon vastauksistasi!!! Helpottaa vähän tätä huolta, kun saa vertaistukea!! :) Mä tässä lähinnä pelkään, että oma maito alkaa loppua.. Mites sulla, tuliko maitoa sit kuiteskin ihan hyvin, vaikka lakkoili hampaita tehdessään ja söi vain illalla ja yöllä?? Ja kuinka kauan teillä nuo lakot kesti? Mulla kyllä tuntuu, että maitoa pakkautuu rintoihin, mut mun mielestä se tunne on vähän vähentynyt tässä viikon aikana, kun tosiaan vaan illalla ja yöllä on huolinut.. Siks jänskättää, et loppuu kokonaan..

Ja tuota mietin, et vaikka kyllä pissaa vaippaan tulee, eli nestettä on ihan hyvin saanut soseista ja kun on vettä ja maitoa vähän nokkiksesta hörppinyt, niin mites kun eikös tuo maito olis kuiteskin aika tärkeetä vielä näinkin pienelle?? Siis ne kaikki ravintoaineet? Vai stressaanko tässä nyt ihan turhaan?? :D Esikoisen kanssa kävi sillee, et lopetti tosiaan 5,5kk iässä rinnan päivällä täysin, ei kelvannut vaikka mitä yritin. Yöllä suostui kyllä vielä syömään, mutta kuukauden sisällä alkoi maito selkeesti loppua multa, ja jouduttiin sit siirtymään pulloon myös yöllä. Poika lopetti sit yösyötöt lopulta jo 7,5kk iässä kokonaan. Ja tää tyttö on nyt jo tosiaan kohta 9kk, mut oon nyt sit antanu sen kaksikin kertaa yössä rintaa, kun se on ainoa hetki, jolloin sitä suostuu ottamaan. Oon aatellu, et tärkeempää on nyt, et saa sitä maitoa ees vähän, vaikkakin yöllä, kuin et pitäisin kiinni tarkasti unikoulusta ja antaisin vain sen max kerran aamuyöstä..

29.12.2012
mamskis
mamskis

Siis haroo paljon korvaansa.. :D

29.12.2012
mamskis
mamskis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...