kuivaksi opettelua

Ottamalla pienen lapsen mukaan vessaan kun itse käy, nopeuttaa lapsen oppimista/halua harjoitella potalla käymistä.  Meillä esikoinen oppi 6kk alkaen käymään joka päivä kakalla potalla ja nyt 12kk käy usein myös pissalla. Aluksi otin mukaan wc:n hoitoalustalle siksi aikaa kun itse täyty käydä eikä pikkuinen haunnut jäädä yksikseen. Ikää tullessa lisää, halusi itsekin tulla potalle samalla. Matkimallahan lapset oppivat ja kannustusta mukaan! Kun kesä koittaa, uskon että esikoinen oppii kuivaksi ennen kuin seuraava vaipankäyttäjä syntyy :) Meillä ei ole ollut taistelua potalle istuttamisessa, kuten olen monilta vanhempienkin lasten äideiltä kuullut ja uskon sen johtuneen juuri tuosta mukaan ottamisesta. Toki hän käy nykyään jo  ´itsekseenkin´eli en tarkoita että kovin vanhaksi asti kävisi samaan aikaan.

26.12.2012
annamary
annamary

Itse asiassa meilläkin pottailu alkoi aika samalla lailla kuin ninnup kertoi. Nimittäin silloin 6 kk kun alkoi ilmoittaa kakkahädästä laitoin potalle vessaan ja se eka kerta sattui juuri olemaan niin että isi oli myös istunnolla. Poistuin paikalta ja se oli kerrasta opittu sen jälkeen. Nyt on 12kk ikäinen, ilmoittaa aina jos vain olen lähettyvillä hädästä ja joka päivä on kakka potassa. Yleensä ei ole mitään lelua tai palkkiota vaan istuu siellä itekseen ovi avoinna ja 'ilmottaa' kun on valmista. Pysyisi lähes kuivana muutenkin jos seuraisi tarkemmin (ollut muutaman yönkin jo kuiva) mutta en viitti stressata asiaa vaan odotan kesään että saa olla vähemmissä vaatteissa ja ikääkin vähän enemmän. Mutta ilmeisesti ollaan päästy tässä asiassa tavallista helpommalla ottaen huomioon iän. Voihan olla että tämä keväällä syntyvä on toista äärilaitaa...

28.12.2012
annamary
annamary

Voihan se olla että ollaan päästy helpolla, siis sattunut olemaan luonteeltaan ym. sellainen lapsi... Eihän toki kaikki tavat toimi kaikilla samallalailla.

27.12.2012
annamary
annamary

Lapsen kuivaksi oppiminen on kiinni lapsen psyykkisestä ja fyysisestä valmiudesta kuivaksi oppimiseen.

26.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

se on tuon kuivaksi oppimisen kanssa vähän niin että joku toimii tosella ja joku toisella. En oo repiny stressiä siitä koskaan, miulla on muitakii "tärkeempiä" stressinaiheita elämässä :D Meillä muksut on kyllä nähny vessahommia, mutta ei se niihin oo vaikuttanut. Tai no keskimmäiseen vaikutti, se ei suostunut päiväkuivaksi ennen ku ylti seisaaltaan pissimään pönttöön niin ku isänsä :D Kaikki aikanaan :)

26.12.2012
riu
riu

Meilläkin poika on kulkenut vessa reissut mukana alusta asti mutta ei sillä kuivaksi opetteluun ole ollut mitään vaikutusta. Ikää 2,5v ja pissat tulee satunnaisesti pottaan. Poikaa ei vaan kiinnosta vaikka kaikenlaista on kokeiltu. Ilman vaippaakin kokeiltiin olla kesällä mutta se oli täys katastrofi.

26.12.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 2-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...