Painon nousu raskausaikana?

Kuinka paljon teillä on raskausaikana noussut paino?oletteko noudattaneet normaalia,terveellistä ruokavaliota?olen itse aika alkuvaiheessa rv 13 ja painoa on nyt jo tullut 6kiloa,vaikka lähes suurinosa syömisistä on noussut vartissa ylös. tavoitteeni oli että kiloja saisi koko raskausaikana tulla max 10. Ennen raskautta pudotin parinvuoden aikana n.30kiloa painoa,olen siis sitä luokkaa joiden ei tarvitse kuin katsoa kakkupalaa niin vaakalukemaan pärähtää puoli kiloa lisää :D huoleni ei niinkään ole ulkonäössä,vastamakkarat menee,mutta terveys on se joka huolettaa.

21.12.2012
Hunajapurkki
Hunajapurkki

Mulle tuli esikoisesta 30kg kun kärsin pahoinvoinnista ja ainoa mikä auttoi oli lähes tauotton syöminen ja ei todellakaan maistunut mikään raikas ja kevyt vaan kunnon mättöä piti olla. Ei siinä oikeen voinut valita jos en halunnut oksentaa koko ajan.

Imetyksen ja maidonluovuttamisen tuloksena lähti kuitenkin 35kg 7kuukaudessa ilman mitään erityisiä laihduttamisia. Se oli kyllä elämäni helpoin dieetti! :)

Nyt kun olen uudelleen raskaana niin painoa on tullut n. 3kg vajaassa kuukaudessa. Epäterveellistä mutta näin tämä nyt sitten vaan menee..

26.2.2013
mimin8
mimin8

Mulla oli tullut noin puoleen väliin mennessä vajaat 6kg, mut siitäpä se lähtikin nousuun, joulun aikana kiloja tuli jo kaks lissää ja kovaa vauhtia onkin noussut.

Syön samanlailla kun ennen raskauttakin, monipuolisesti ja terveellisesti, herkuttelen jos mieli tekkee, (eli lähes jokapäivä vähän jotain, pulla, muutama suklaapala jne..:P)

Tammikuun alussa jouduin sokerirasituksiin, jossa todettiin raskausdiabetes (hyvinhyvin lievä, mutta kuitenkin) , sen jälkeen aloin jättää vähän sokereita pois (mm.aamupuuron sokerit vaihdoin raejuustoon ym.) , pieniä muutoksia ruokavalioon ja lisäksi aloin käymään uimassa.. niin kappas kun painon nousukin hidastui kertaheitolla!:) ( En siis kuitenkaan jättänyt päivittäisiä herkutteluja pois, jätin vain muut ylimääräiset hiilarit.)

Sokerit on pysyneet kurissa ja painoa tällähetkellä tullut 12kg, laskettu aika 30.3. :)

26.2.2013
Tii03
Tii03

mulla nyt rv38 ja paino noussu 11kg, esikoisesta painoa tuli melkein 30kg enkä siltikää painanu viimisillää nii paljoo ku nyt :D eli makkaraa oli nyt omastaki takaa

26.2.2013
odevenks
odevenks

rv 29+5 ja nyt painoa tullut noin 10kg lisää. en oo vielä huolissaan vaikka harmittaa kaikki ns ylimääräset kilot mutta kohan ei nyt tästä sitten yhtäkkiä humpsahda ihan mahottomiin lukemiin loppuraskauden aikana niin hyvin menee. eikä neuvolassakaan mitään oo sanottu suuntaan eikä toiseen. kait sekin on yksilöllistä että jos on hirmu hoikka tai jo valmiiksi ylipainoa niin erilailla raskausaikana painokin nousee.

26.2.2013
TikTok
TikTok

Mul on rv 22+2 ja +6 kiloo lisää on tullu :) esikoisen aikaa olin jo lihonnu 10kg :D

26.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

Mulla tuli esikoisesta 4kg. Suoraan synnytyksestä oli 7kg vähemmän painoa kuin ennen raskautta. Mulla on 10kg ylipainoa ja tykkään herkutella päivittäin. Raskausaikana jätin herkut väliin, joten tais olla osa syy kun paino ei noussut. Söin kuitenkin hyvin.

Nyt toinen raskaus  rv30 meneillään. Painoa tullut 1kg. Herkut jätetty jälleen väliin.

Neuvolassa ei olla puututtu siihen ettei paino nouse.

15.1.2013
mellix
mellix

Ikävässä mielessä kohtalontoveri täälläkin. Itse sain esikon jälestä (helkikuussa 7v)ensimmäistä kertaa painon normaaliin vain noin 3kk ennen kun rupesin odottamaan tätä viitosta ja meidän viimeistä. Nyt on kasassa 23+5 ja painoa tullut jo 16 kg :( esikoista rupesin kanssa normipainosta odottamaan ja kokonaiskertymä oli 27kg. Niin kovasti toivoin ja suunnittelin, että saisin kokonaispainonnousun pysymään max 15kg, mutta haaveeksi jää.
Ihan sama oli mulla tässäkin, oksensin +15vk yötä päivää noin 30 min syömisen jälestä, silti tuli 8kg jo viikolle 12 mennessä.
Syön kotiruokaa todella suurella ruokahalulla, ja herkkujakin, mutten mitenkään mättämällä. Alussa jäi liikunta pois kokonaan, koska väsymys oli ihan julmettua. Sitten oli jokunen viikko virtaa ja liikuin minkä kerkesin tämän arjen pyöritykseltä ja nyt tas muutama viikko ollut kamalaa väsymystä, tänään olikin neuvola ja hemppa oli 95, joten syykin löytyi jaksamattomuudelle.
Kuulun muutenkin niihin kurjiin jotka lihovat pelkästä suklaan katsomisesta ja vauhti vaan yltyy raskaana.
Kaikista olen sokerirasituksessa käynyt, samoin tästä vitosesta menen. Ikinä ei niissä ole huomauttamista ollut, eikä verenpaineissa yms. Ihan normikokoisia vauvoja tullut, isoin 4,2kg.
Kovalla tsempillä vaan sitten vauvan synnyttyä ja herkut pois. Viides sectio tulossa, joten menee aikaa ennenkuin kärsin liikunnan aloittaa kiinnikekipujen vuoksi.

14.1.2013
tyttö
tyttö

Mulla on normaalipaino lievästi aliapainon puolella koska mulla on niin nopea aineenvaihdunta etten liho millään. Ekasta tuli 10kg ja olin laitokselta lähtiessä 3päivää synnytyksestä aloituspainossa. Tokassa nyt rv32 ja kiloja tullut tähän mennessä 11kg mutta painoin raskaaksi tullessa 5kg vähemmän kuin ennen esikkoa. Raskaana ollessa saa koko ajan syödä ettei tule huono olo ja koska koko ajan on järkyttävä nälkä.

14.1.2013
alexsandra
alexsandra
2 years, 5-month-old toddler

Mulla tuli ensimmäisestä raskaudesta 12kg ja toisesta tuli 17kg. Viimesessä raskaudessa painoin synnärillä 81kg ja nyt 6kk myöhemmin 57kg että hyvin sain pois ne kyllä :) ja raskausaikana en todellakaan syönyt terveellisesti vaikka olisi kyllä pitänyt :)

29.12.2012
piia88
piia88

Mulle tuli ekasta yht. 9 kg ja tokasta 6 kg.Nyt kolmannesta rv 20+5,ja kiloja tullut pari lisää...pohjat taitaa tulla. :)

22.12.2012
Myy76
Myy76

+27kg. ekat kymppikilot tuli ihan vain syömällä, loput  17kg tuli kun vain  vilkasikin  ruokaa..  niin,  ja mie vetelin uimahallissa  17 viikkoa 5/viikossa:D pelottaa vaan  ajatella paljonko se paino  oisi noussu ILMAN liikkumista  x))

22.12.2012
Blanco
Blanco

Ekasta raskaudesta nousi paino tasan 10kg, 6 viikkoa synnytyksestä olin -2kg lähtöpainon alapuolella. Nyt viikkoja kasassa 35 ja painoa tullut 6,2kg.

22.12.2012
Felize
Felize

mulle tuli muistaakseni 16-17kg joista 12 oli poissa pari viikkoo synnytyksestä. jälkitarkastuksessa painoin 73kg (ennen raskautta 68kg) ja se täti sano et noi ku saat vielä pois ni indeksi on normaalin puolella. 5,5v synnytyksestä ja ne 5kg ei oo kaikenlaisista yrityksistä huolimatta lähteny mihinkään :( mun paino sahaa 71-74kg väliä.

et ne vikat kilot todellakin istuu tiukassa :)

22.12.2012
Mummy83
Mummy83

Onpa mukava kuulla muidenkin tilanteista. Tässä ei itsellä oikein ole lähistöllä ketään joka olisi vasta synnyttänyt,tai on yksi,mutta hän on juuri sitä luokkaa joka voi normaali oloissa syödä milloin vain ja mitä vain lihomatta grammaakaan ja jokaisen kolmen raskaudenkin aikana hankitut 30kiloa lähteneet pois parissa kuukaudessa. Siihen en uskalla tuudittautua.

22.12.2012
Hunajapurkki
Hunajapurkki

Olen itseasiassa pohtinut jos neuvolasta pyytäisin rask.diabetikoiden ruokavalio-ohjeen,sitä voi kuulemma käyttää vaikka ei kyseistä sairautta olisikaan. Ennen raskautta oli niin helppo turvautua ravintokorvikkeisiin,nuttrilettiin yms,ei tarvinnut paljon kaloreita yms pähkäillä,nyt on selkeesti hakusessa ja varmaan myös pahoinvoinneista johtuen koko alkuraskauden syöny lähinnä leipää ja jukurttia ja mehukeittoja ja hedelmiä,kaikki oikee ruoka tehnyt huonoa. Hassua kyllä,suklaa ja herkut ei oo yhtään tehnyt huonoa :)

21.12.2012
Hunajapurkki
Hunajapurkki

No sepä se kun tuo ruoka maistuu varsin hyvältä,oon huomannut et pitäs kokoaika jotai purtavaa olla,tosin syömisestä tuleepahoinvontia,mutta vielä enemmän etoo jos massu on tyhjä..hitto mikä kierre :D täytyy yrittää tasailla tässä toisella kolmanneksella painon nousua,jos tuo liikunta alkais taas maistumaan,sikäli jos nää pahoinvoinnit alkaa pikkuhiljaa taittumaan. Paljonhan tuota sanotaan että niihin raskauskiloihin pitäs vaan osata suhtautua oikein,ja niin se vissiin on :)

21.12.2012
Hunajapurkki
Hunajapurkki

Niin ja mun tavote oli ekassa raskaudessa että yli 100 kilonen musta ei tule. Pidin lupauksen, 5pv ennen synnytystä puntarissa lukema 99,2kg.

21.12.2012
RJ89
RJ89

Mulla nousi n. 16kg, alkumetreilläpä se tais eniten tulla, pahimmillaan oli kilo viikkoon. Loppua kohden sit tasaantui. Mä kuulun kans niihin joiden ei tartte kun kuulla sana suklaa niin johan kiloja tulee.. :D Mutta mä söin ihan niinkun aina ennenkin (+ koko keskiraskauden aikana pari tukkulaatikollista suklaata, enkä valehtele, teki mieli niin jumalattomasti aamusta iltaan). Mulla oli RaDi-diagnoosi, mut arvot pysyi kuosissa vaikken muuttanut edes ruokavaliotani.

Nyt tässä raskaudessa taitaa tulla jälleen het alkuun ne kilot, pitää syödä koko ajan ettei tuu maha kipeeksi ja etovaa oloa (mikä johtuu nälästä, ei pahoinvoinnista).

Mä tiputin ekan raskauden ja synnytyksen jälkeen n. 20kg (n. 36kg raskauden tuomat mukaanlukien) 6kk:ssa enkä oo ikinä ollut näin "pieni". Mut mä luotan siihen että ne mitä tulee (ja ne mitä on vielä ylimääräistä) lähtee sit ihan yhtä helposti pois kun ekallakin kerralla, kunhan vaan saa taas kunnon niskaperse-otteen itsestään.

21.12.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...