Synnytyksen käynnistys pelkojen vuoksi?

Hei, ajattelin kysyä teidän mielipidettä tai kokemuksia seuraavasta asiasta: Odotan esikoistani Rv 34+0, koko raskausaika on ollut enemmän ja vähemmän stressaavaa aikaa. Olen normaalistikin melko stressaavaa ja murehtivaa sorttia, saati nyt raskausaikana. Alkuun pelotti jos raskaus onkin kohdunulkoinen, seuraava pelko oli keskenmeno, nyt pelottaa kohtukuolema tms. loppuvaiheen komplikaatio. Päivät menevät suurimmaksi osaksi murehtimalla, kuullostelemalla liikkeitä. Niinä päivinä jolloin vauva on aktiivisempi ja liikkuu aikaajoin, murhetta ei juurikaan ole..mutta heti kun on hiljaisempaa alkaa tuskallinen murehtiminen ja huoli vauvan voinnista ja tämä on melkeimpä jokapäiväistä. Mitä pidemmälle ja suuremmille viikoille menemme, alkaa huoli kokoajan kasvaa.. Mietinkin onko teillä kokemuksia synnytyksen käynnistämisestä ennen LA:ta tällaisissa tapauksissa? Vai vaaditaanko lähes aina joku fysiologinen syy. Tiedän että synnytyksiä käynnistetään muistakin syistä, mutta kuinka helppoa on saada lääkärin "suostumus" moiseen?

20.12.2012
Onervainen
Onervainen

Mä en nyt kaikkia kommentteja lukenu,mutta kerron nyt kuitenkin oman kokemuksen. Mulla kuopus käynnistettiin,pelkojen takia,tosin mun pelot liitty vauvan kokoon ja muutenkin itse synnytykseen. Että en tiedä kuinka käynnistykseen sitten suhtaudutaan kun kyse on tuollasista peloista kun sulla on. Mutta kun kävin loppuvaiheessa ylimääräsessä ultrassa ja puhuin taas sen ultraajan kans synnytyspelostani niin hän vaan kysy että haluatko että käynnistellään ja seuraavana päivänä sitten menin osastolle. En usko että ennen täysiaikasuutta kukaan käynnistää synnytystä pelkästään pelkojen takia.

Itse en pelkopolilta apua saanut,päinvastoin,mutta toivon että sinä saisit.. Näitä pelkoja on varmasti joka äidillä jollain asteella,se vaan on tosiasia että kaikki mitä on tapahtuakseen niin tapahtuu jokatapauksessa,ei niitä pieni ihminen pysty estään. Itse oon tietosesti koittanu työskennellä sen asian kanssa että olemattomia asioita on turha murehtia etukäteen,murehtii sitten jos on aihetta. Jotenkin oon itse kokenut että niillä peloilla saa vaan kasattua niitä pahoja asioita ympärilleen. No vaikee selittää mut jokatapauksessa jaksamista toivotan!

Ja tohon vielä että käynnistetty synnytys ois kivuliaampi,niin oma kokemus on päinvastanen. Kummallakin tavalla sattuu aivan helvetisti mutta paaaaljon miellyttävämpi kokemus oli käynnistetty synnytys kuin itsestään alkanut.

21.12.2012
Äitiorava
Äitiorava

mtyni, kiitos kommentistasi. Tiedän etten ole ainut näiden pelkojeni kanssa, tosiaankin pelosta tulee melko hallitseva mitä pidemmällä raskautta ollaan. Kiitos kannustavasta kommentistasi!

Jokainen synnytys on synnytys, siihen liittyy riskinsä oli synnytys sitten millainen tahansa, ikinä ei voi suoraan verrata synnytyksiä, mikä on paras ja mikä vaarallinen. Niinkuin jokainen raskauskin, on aina erilainen... mitään näitä asioita ei voi verrata toiseen, luonnollisesti etenevissä ja käynnistyneissä on olemassa riskinsä myös ja niissä voi samanlailla tapahtua millaista komplikaatiota tahansa, näitä asioita kun ei voi ennustaa. Synnytys ei niinkään minua pelota, vaan nimenomaan tämä aika ja huoli mitä vauvasta kannan, ja vauvan liikkeettömyys aikaajoin ei toki helpota asiaa.

Täytyy ottaa seuraavassa neuvolassa vielä puheeksi, jospa pääsisi pelkopolille juttusille.

20.12.2012
Onervainen
Onervainen

Kuulostaa tutulta. Yhden keskenmenon jälkeen raskausaika oli toisaalta aivan ihanaa mutta kaikkia pelkoja ja stressitekijöitä täynnä! itselle tuli sitten raskausmyrkytys jonka johdosta synnytys käynnistettiin. Siitä en sitten tiedä, että lähtevätkö pelon vuoksi käynnistämään (epäilen ettei). mutta jutteluapua varmasti tarjotaan, kun neuvolaan mainitset.

20.12.2012
Jeba72
Jeba72

Ymmärsin, kun luin edellisen kirjoituksesi, että toivot käynnistystä vähän ennen laskettua aikaa.

Minulla on esikoisen synnytys käynnistetty ennen laskettua aikaa, ja käynnistetty synnytys ei välttämättä ole ihan helppo. Mulla oli hepatogestoosi, eli fyysinen syy käynnistykselle.

Toinen synnytys lähti itsestään käyntiin, ja oli mun mielestä helpompi, ja nopeampi se oli.

20.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En selvästikkään osaa kirjoittaa selkeästi, siis tarkoitin kysymykselläni sitä että synnytys käynnistetään ennen LA:ta mutta ei missään nimessä vielä! :D vaan vasta sen jälkeen kun lapsi on täysiaikainen rv 37-

20.12.2012
Onervainen
Onervainen

Kysyn muuten ohi omien kysymystesi, sinähän olit "uusi"  plussausta odottava raskauden toivoja, kun muistelen nikkiäsi. Ensin odotit plussaa, ja sitten kirjoitit, että plussa tuli.

Joten onnea, olet jo näin pitkällä!

Suomessa on turvallista synnyttää sairaalassa. Toivottavasti pääset synnytyssairaalaan tutustumiskäynnille, tosin se ei ole aivan vielä ajankohtainen.

Puhu synnytyspelosta nyt ensin neuvolassa.

20.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuota pelkopolia ehdotan itsekin. Sinne saa lähetteen neuvolasta.

Se on totta, että jos odotuksessa ei ole fyysistä tekijää, niin pelon takia ei synnytystä käynnistetä ainakaan vielä noin varhaisessa vaiheessa, missä odotuksesi nyt on.

Vaikka sulla olisi ylitsepääsemättömiä pelkoja synnytyksen suhteen, parempi lapsen on kasvaa sisälläsi kuin kohdun ulkopuolella tehohoidossa  sairaalan keskoskaapissa. (Jos lapsesi syntyisi nyt.)

Ota yhteyttä neuvolasi terveydenhoitajaan, saat sieltä lähetteen myös neuvolapsykologille.

20.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Anelmo, toki tiedän sen että mitä lähempänä synnytys LA:ta on, sen parempi, jos kaikki siis muuten mallillaan. En toki tarkoita kysymykselläni sitä että synnytystä lähdettäisiin näillä viikoilla vielä käynnistämään, vaan silloin kun vauva on täysikasvuinen Rv 37 - jälkeen.

20.12.2012
Onervainen
Onervainen
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...