Normaalia?

Hei!  Onko muilla kokemuksia tai onko teidän mielestä normaalia, että 11kk oksentelee tai "pulauttelee" vieläkin ruokaansa?  Ihan aluksi kun sai vain äidinmaitoa, niin ongelmia ei ollut, mutta sitten jossain kohti alkoi pulauttelu, en muista yhtään milloin. Kun alkoi kiinteiden kokeilu, niin en muista kyllä varmuudella oliko silloinkin oksentelua, mutta taisi sitä silloinkin olla, ei joka päivä kuitenkaan. Nyt tuntuu, että tämä on ainakin muutaman kuukauden ollut joka päiväistä?  Poika on ollut hoikka alusta asti ja painoa on noussut, ehkä vähän normaalia hitaammin, mutta nytkin mennää kyllä jotenkin "neuvolan käyrien" mukaan. Viisaammilta kun olen kysynyt, niin kaikkien mielestä ei vaarallista, johtuu luultavasti siitä, kun poika on aika liikkuvainen. Ja kun poika ei näytä mitenkään tuntevan kipua tai kärsivän.. on vain tuo, että ruokailun jälkeen saattaa vähän ruokaansa oksentaa. Määrä vaihtelee, mutta ei koskaan kuitenkaan älyttömästi.  Pojalla on myös helposti se, että kun jotain uutta makua maistaa, niin saattaa siitäkin oksentaa.  Mihinkään allergiaan en osaa tätä yhdistää, koska ollut esimerkiksi jo ennen normaali maidon kokeilua.

18.12.2012
Anni92
Anni92

Kiitoksia vastauksista! Ehkä vielä katselen jonkin aikaan, ennen kuin soittelen neuvolaan tai muualle. Pulautuksen määrä ei siis ole ikinä mikään ihan mieletön. Välillä vähän enemmin, välillä vähemmin. Joskus tulee niin, että vaatteet tulee ihan suosiolla vaihdettua, eikä riitä pelkkä pyyhkiminen. Minä tosin muutenkin aika herkästi vaihdan vaatteet pojalle.. Kiva pukea esim. aina aamulla puhdas body tai paita, housut menevät ehkä muutaman päivän :)

Refluksiaa itsekin olen tässä alkanut enemmin mietiskelemään.. mutta kun olen epäilyksistäni muille puhunut, niin hyvä ettei nauramaan ruveta... Muut ovat sanonneet, että silloin lapsella on oikeasti huono olla ja on kipuja. Meidän pojalla ei ainakaan minun silmissä, eikä tuttujen, näytä olevan mitään suurta hätää. Aina kaikki vaan sanoo, että onpas siinä niin tyytyväisen oloinen poika.

18.12.2012
Anni92
Anni92

meillä pulautteli reilu vuosikkaaksi esikko. jos pulauttelu määräät toistuu usein ja määrä on iso niin kannattaa soittaa neuvolaan jos on refluksia. mutta jos ovat hyvin pieniä määriä ja satunnaisesti niin ei huolta.

18.12.2012
mustikka88
mustikka88

Otapa neuvolaan yhteys, ja pyydä tutkimaan oireita.

Ettei ole refluksia?

18.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...