millä mää puhdistan tuon mun pulkassa olleen lampaantaljakarvan?

On siihen ilmeisesti meijän lapsukainen vauvana menny pissaamaan ja se on nyt kirkkaan keltanen osasta kohti x/ Facebookissa jotku oli kuulemma heittäny taljan ihan villaohjelmaan pyörimään, mutta toiset oli saanu sillä puhtaaksi ja toiset koko taljan pilalle... -.- Muuten tuo talja lähtee roskikseen, jos en saa sitä puhdistettua, kun on niin surkean näkönen nykykunnossaan.

15.12.2012
Halitintti
Halitintti

:D en mä aidoksi oo koskaan noita meinannut, kun tiesin ite, että tuskinpa Iiiikea-kama kovin aitoa on välttämättä. Mutta siis ikeassahan näitä ihan lampaantaljoina myydään :D Tiä sitte mitä "nallekarvataljoja" oikeasti ovat. :)

Toinenkaan talja ei mennyt miksikään, siinä ei tosin pohja ole nahkainen, vaan enemmänkin kudotun tyylinen tms. Mutta enivei, puhtaaksi tuli, jei!

18.12.2012
Halitintti
Halitintti

juuh, tuossa toisessa taljassa oli ihan normipesuohjeet, eli sai koneeseen heittää. :) Kiva kun saa sen puhtaaksi ennen joulua, saa ottaa vaikka lapsista joulukuvia 3

16.12.2012
Halitintti
Halitintti

piti käydä viä tilanne tarkistamassa... mutta Ikean "lampaantalja" ei mennyt miksikään, tosin vielä osaksi kostea ja toinen karvahökötys on myös entisellään. TOSIN Ikean taljan takana oli pesuohje, josta kuvittelin hailakasti näkeväni 30:n pesun, eli sen mukaan sais pestä koneessakin.

 

MUTTA ÄLKÄÄ NYT KOKEILKO NIITÄ AITOJA PERINTÖLAPAANTALJOJANNE PESUKONEESEEN, EN OTA SIIHEN MINKÄÄNLAISTA VASTUUTA :D

16.12.2012
Halitintti
Halitintti

meillä nuo kaksi taljaa tuskin ovat oikeita, aitoja... ja heitettiin koneeseen. (Saan varmaan kunnon lynkkaukset täältä :DD) mut joo, oli niin karsean näköinen, että olis muuten lähtenyt koirankoppiin lämmikkeeksi, joten itelle se oli tavallaan se ja sama miksi ne menee. :) Kuitenkin jo toista vuotta lojunu tuolla pesukorissa viemässä tilaa, joten hermot alko menemään.

16.12.2012
Halitintti
Halitintti

Mut niin, veisin pesulaan. Tuskin maksaa paria kymppiä enempää yks taljan pesu. :)

Meillä on mun äitin yli 30v vanha lampaantalja käytössä, et sitä ei ainakaan roskiinheitettäisi jos jotain sattuis, vaan veisin pesulaan makso mitä makso. :)

16.12.2012
RJ89
RJ89

Miten musta tuntuu et jos talja ei ole oikea aito talja niin sen voi nakata koneeseen, mut jos se on ihan ehta, nahkaa pohjapuoli ja kunnon karvatuheroa (:D) se yläpuoli, niin sitä ei voi lykätä koneeseen? Mun järkeen kun tämä kävis sillä verukkeella et kopiotalja kun ei ole aitoa nahkaa nähnytkään, niin eihän se kuivu ja mee huonoksi, toisin kuin se aito nahka, ei kukaan heitä nahkakenkiäkään pyykkikoneesee? Toivottavasti. :D

16.12.2012
RJ89
RJ89

jos talja on  ikean tekosia, niin älä ainakaan mene  kloriitilla jynssään! sen  jäläkeen lopputulos on kuin  teurastuksen jäliltä:D

15.12.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...