miten pidätte (koti-äidit) itsenne vireinä ja mielen pirteänä?

tässä laskeskelin, että nyt on viides vuosi menossa koti-äitinä oloa, ja voin sanoa, että sitä työntekoa todellakin kaipaa välillä kovasti. Työnsaanti on vaan tosi heikkoa täälläpäin ja siksi päädyinkin vielä olemaan kotona kuopuksen yksivuotispäivään asti ja sitten alan tosissani etsimään töitä tai painun synnytyksen jälkeen kouluun. Miten jaksatte pitää kodin päivästä toiseen siistinä, ruokkia ja vaatettaa lapset ja pitää vielä omankin mielen pirteänä ja valoisana? Mullakaan ei auton käyttömahdollisuutta päivisin, kun mies on töissä, iltaisinkaan en jaksa lähteä minnekkään ainakaan autoillen, kun bensakin maksaa ja kolen pienen lapsen kanssa lähteminenkin on vähän semmosta.... sekamelskaa. Yrittänyt sitten oan jaksamisen puitteissa livahtaa välillä koiran kanssa kahdestaan hikilenkille ja sitten joskus repästä itselleni pakollisia yksinolo-hetkiä yläkerrassa tehden itelle mielusta asiaa tai vaikka vain sitä vaatteiden lajittelua.

15.12.2012
Halitintti
Halitintti

Mirkasulkunen, olisikohan aika rajoittaa ilmeisesti blogisi levittämistä lähes jokaiseen ketjuun?

18.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Verkonvalvoja on poistanut kommentit. Lisätietoja on eettisissä ohjeissamme.

18.3.2013
Mirkasulkunen
Mirkasulkunen

Jokin lyhyt kontakti aikuisten maailmaan. Saatan esim. illalla lähettää sähköpostin jollekin tutulle, ja seuraavana päivänä piristyn kovasti, jos hän vastaa. Tekstitv:n otsikoiden selailu, nopea katsaus päivän lehteen vielä kerran, Libero-palstalle kirjoittelu, jonkun lyhyen tv-ohjelman katselu (15-20min.), jos lapset leikkivät keskenään.

17.3.2013
odottaja
odottaja

hae kerhopaikkaa :) mäki oon hakennu mut vaannkyllä siks että pääsis leikkii ikäistensä kaa. on kuiteski jo 4 nii kaipaa niitä leikkikavereita.

1.2.2013
odevenks
odevenks

ehkä sie voisit laittaa kaksi isompaa päiväkotiin osa-aikasena. Lapset saa ohjattua aktiviteettia ja sie voit huokasta pikkasen sillon tällön. Se ei tee siusta sen huonompaa äiti, sano muut mitä tahansa! Meillä on lapset tykänny olla päivähoidossa, toki meillä on sille muitakii perusteita. Mie en ikinä ymmärrä kun kaikissa kerhoissa juoksuttaminen on ok, mutta päiväkotiin vieminen on suurin synti mitä äiti voi tehdä X)

Ite tunsin olevani kotiarestissa tokavekaran synnyttyä. Siispä kolmosta ennen ajoin ajokortin, miulle ostettiin auto ja niinpä mie pääsin liikkumaan aina ku mieli teki! Mie en siisteydestä oo niin välittänyt ja oon kulkenu surutta minkä näkösenä mörkönä on huvittanut. Aina ei oo pakko jaksaa. MIe oon oppinu ottamaan omaa aikaa ihan kiitettävästi vaikka yksin oonkii lasten kaa tosi paljon. Tälläkii hetkellä mies on iltavuosorra, samaten huomenna. Sunnuntaina keretään ehkä jopa jotakii tekemään, kun sillä on aamuvuoro... Ehkä mie koen helpommaksi ku meijän muksut on kuitenkii isompia? Ja oonhan mie vähän semmonen  hälläväliä optimisti-tyyppi :D

1.2.2013
riu
riu

oi, haikeudella muistelen, kun oli viä niin, että oli yks lapsi, joka nukku sen 3 tuntia ulkona... siinä sai ihanan rauhan. Nykyään ei oo koko päivänä hiljasta hetkeä, kun vähintään tuo vanhin (4v) on aina hereillä. Keskimmäinenkään (3v) ei enää suovu unille kovin helposti, joten monesti sekin paasaa menemään koko päivän. -.- Nuorin nukkuu viä ne päikkärit, mutta eipä tuo tauko oo ku oikeastaan semmonen "jee nyt voin laittaa astianpesukoneen rauhassa täyteen, ilman että sieltä lähtee jatkuvasti lusikoita yms pientä sälää omille teilleen" o.O

Miehen vuorotyökin välillä tympäsee, kun monesti ystävä ja tuttavapariskunnat kertoo viettävänsä laatu-aikaa aina vloppuisin ja meillä ukko monesti vloputkin töissä. :/ Lenkkeilyt jää niihin kertoihin, kun mies on kotona eikä painu heti nukkumaan.

15.12.2012
Halitintti
Halitintti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...