muita hitaita liikkeellelähtijöitä​?

tuo meiän poju oppi vasta vähän reilu puolivuotiaana kääntymään, nyt ikää 7,5kk eikä edes kiinnostusta ryömiä,kieriä tai mennä napansa ympäri. ei myöskään osaa kääntyä vatsalta takaisin selälleen. edes kiinnostavat tavarat ei auta jos niitä laittaa eteen että yrittäisi ryömiä, hän siinä kupsuttelee lattiaa ja sätkii kädet ja jalat ilmassa. missä iässä yleensä täytyy alkaa huolestua jos kehitystä ei tapahdu? ei ole edes kovin kiinnostunut kääntymään vatsalleen vaikka sen jo hyvin taitaakin

14.12.2012
majezki
majezki
2 years, 5-month-old toddler

Mulla ei ole omakohtaista kokemusta, koska omat lapset on molemmat aikasia liikkujia olleet, mutta mun tietojen mukaan 10kk neuvolassa vasta aletaan miettiä mahdollista tarvetta jatkotutkimuksiin, jos siis lapsi ei vielä 10kk iässä ryömi tai konttaa. En sitten tiedä katsotaanko asiaa jo 8kk neuvolassa. Kaikissa kaupungeissahan ei ilmeisesti ole tuota 10kk neuvolaa, joten niissä varmaan asiaa katsotaan jo 8kk iässä, ja varataan sitten ylimääräinen käynti sinne 10kk tienoille. Ja jos silloin ei ole vielä liikkeelle lähtenyt, niin sitten mahdollisesti varataan aikaa lääkärille ja fysioterapeutille.

Mut en tosiaan kyllä itse vielä olis ollenkaan huolissaan, kun teillä muru on vasta 7,5kk.

14.12.2012
mamskis
mamskis

Heips, meillä oli kans hitaasti liikkelle lähtevä apinanpoikanen.

En nyt ihan tarkkaan muista kuinka meni, mut nousi ite istumaan vasta joskus 7-8kk iässä, mut osas istua tukevasti kun laittoi istumaan ja pyöri vartensa ympärillä ympyrää. Siitä sit lähti peppukiitämään joskus 9-10kk iässä. Lääkärineuvolassa 8kk iässä lääkäri väitti että meidän ipanassa on jotain vikaa kun ei liiku, sen mielestä siis peppukiito/vartensa ympäri pyriminen ei ole liikkumista. Kääntyi ekan kerran selältä mahalleen n. 7kk iässä ja tasan sen yhden kerran, eikä takasin selälleen päässyt. Nousi sit seisomaan 10kk iässä ja hyvin nopeesti siitä otti ekat tuetut askeleet ja ilman tukea mentiin jo 11kk iässä. Konttaamaan oppi 1v 1kk iässä. Ikinä ei siis ole ryöminyt.

Että vaikka toi tosi hitaasti liikkeelle lähti, niin nyt on sit kehitystään edellä muutamalla kuukaudella, ehkä jopa puolella vuodella. Tämä siis ihan lääkärin sanomaa.

14.12.2012
RJ89
RJ89

esikko ja keskimmäinen kummatkin ryömivät jo vajaa puolivuotiaina, niin odotin tästäkin nopeaa liikkeellelähtijää. tosin sitten puolestaan pyörittelee leluja käsissään todella taitavasti ja taitaa pinsettiotteen hyvin

14.12.2012
majezki
majezki
2 years, 5-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...