Noudatatteko syömis"kieltoja"?

Tuli tälläänen aihes mieleen kun tossa tajusin että APUA, munhan pitää jättää taas ah niin ihana maksalaatikko ja graavilohes väliin jouluruualla.. Mut sit aattelinkin laistaa tästä, on ne sen arvosia ja tuskinpa nyt kilokaupalla kumpaakaan kiskon. ;b Mites muut, noudatatteko kirjaimellisesti, maalaisjärjellä vai todellakin sinne päin näitä suosituksia?

13.12.2012
RJ89
RJ89

Nostan camotarelle tämän ketjun.

4.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Saavan sitä kaikkea muuta syödä. Niitä pipareita ja glögiä vähän vaan, kun niissä on sitä inkivääriä, paitsi Valion Hehkussa ei ole.

Joulupuuroa kanelilla voi kanssa syödä, kun ei hirveesti kaada kanelia joukkoon.

Itse olisin (ja olen ollutkin kahtena jouluna raskaana), niin tarkkana tuon listerian kanssa.

19.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulla kanssa sama ongelma jouluna kun jää maksalaatikot ja kylmäsavulohet pois....!!! argh! Mutta kysyin neuvolasta, että saako ees vähän maistaa? Niin tuli jyrkkä EI..:(

Sitten mun suurta herkkua on joulunaikaan piparit, missä on aurajuustoa päällä.. sille se sanoi kanssa, että ei. Ja tuorejuustot oli myös kiellettyjä, mutta täti sanoi sitten, että Valion tuorejuustot ovat ainakin varmuudella pastoroituja, niin niitä saa hieman syödä. JA otin selvää, että valion viola aurassa Ei ole auraa itseään, vaan aura-aromia, niin sitäpä saankin laittaa piparin päälle!!! ^^ JEEE! Jotain herkkua ees:D

 

Muuten oon kyllä yrittänyt noudattaa, tosin tuo tuorejuustoasia on välillä unohtunut ja olen syönyt patongin päällä ym... mutta kaikki hyvin tähän mennessä ainakin:)

Ja suklaasta en luovu, vaikkei sitä kovasti suositellakkaan!

Ihan kauheeta minun mielestä, kun kaikki kielletään, eikö raskausajan pitäisi olla onnellista aikaa? Kuinka onnellinen sitä nälkäisenä ON! :(

19.12.2012
Tii03
Tii03

MUHAHAHHAHAHA xDDD !!

18.12.2012
RJ89
RJ89

Mikiliini, kiitos tästä! OMNOMN MAKSALAATIKKOAAAAA ! :D

18.12.2012
RJ89
RJ89

Molempia! AHAHAHHAHAHAHAHA ;DD Muahahahhahaha päivän naurut! xDDD

18.12.2012
RJ89
RJ89

Mä unohdin siitä ihan kysyä kun soitin neuvolaan tota ekaa aikaa.. Mun piti, koska se on mun suurin herkku.. :/ Mut ehkä soitan huomenna ja kysyn niin sit voin tännekkin kertoa mitä mieltä Ääsjoella ollaan asiasta. :)

18.12.2012
RJ89
RJ89

Onko tuo maksalaatikon syönti-asia taas muuttunut toiseksi, mitä tässä jo välillä oli, eli sai vähän syödä?

18.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä sain neuvolasta sellaisen listan jossa maksalaatikko oli kiellettyjen listalla

18.12.2012
emei
emei

Heeei, kiitti mammat! 8) Olen jälleen viisaampi. :)

Onneks toi inkivääri ei mun suosikkeihin kuulukkaan. ;b Kaneliakin tulee käytettyä jopa kerran vuodeassa joulupuurossa. 8)

17.12.2012
RJ89
RJ89

Kumariini on kanelissa pienillekin lapsille liiallisesti nautittuna se myrkyllinen aine.

17.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hui kamala mikä tilanne Meshalla ollut! :E Varmasti oli kyllä aikamoiset myllerrykset mielessä.. :/

Miksei muka inkivääriä taikka kanelia saisi syödä? :o Uusia juttuja. Yhtä outoja kun papaija mikä sit selvis pienen kaivelun myötä että RAAKAA papaijaa ei saa syödä, mut Suomesta ei pahemmin raakana kyseistä hedelmää saa.. :D

17.12.2012
RJ89
RJ89

Itse olen näiden listeria "tuotteiden" kanssa hyvinkin tarkka, koska syödyllä määrällä ei ole merkitystä, ja tosiaan kun sen voi saada ylipäätään raa asta kalasta yms.. ei vain tyhjiöpakatuista..

Maksamakkaraahan saa syödä jopa 40g päivä, en tosin syö muuta kuin silloin tällöin.. Maksalaatikkoa en ole tässä raskaudessa vielä syönyt, luultavasti jossainvaiheessam syön kuten edellisessäkin kahteen otteeseen. Salmiakkia silloin tällöin :) herkullista joulun odotusta kaikille :)

16.12.2012
emei
emei

Jack, hilijaa sielä! ;D Eipä kuittailla ! ;b

 
 
Mutta joo, listerianhan voi tosiaan saada muutamasta muustakin kohteesta kun vaan tyhjiöpakatusta kalasta. Ja mä tosiaan taidan ostaa pienen palan kalasta tiskistä ja graavata ite, tulee vieläpä sata kertaa parempaa kun kaupan omat! :)
 
Ja hei, eikös noi kaikki kotimaiset tuorejuustot sun muut oo ihan sallittuja? Mä jostain muistan lukeneeni aiheesta sillon pari vuotta sit, mut arvatkaa kuinka hyvä mun muisti on? ;D

14.12.2012
RJ89
RJ89

joo ja ulkomaisia juustoja en syö, niinkun harvemmin mitään muutakaan ulkomaalaista.

14.12.2012
mustikka88
mustikka88

Kyllä, tarkkana olen ruokasuositusten tai ns. kiellettyjen mausteiden/ruokien kanssa. Mun on helpompi elää itseni kanssa, kun tiedän tekeväni oikein ja jos jotain tulisi, niin ei tarvitsisi itseä syyttää- Mitä vain pienen elämän turvaamiseksi. Ja keittämättömistä pakastemarjoista ja kasviksista voi yhtälailla saada listerian, kuin raaoista kaloistakin..jne.

Jokainen vastaa itse siitä mitä suuhunsa laittaa:) Se riittää mulle.

14.12.2012
tyttö
tyttö

maalaisjärjellä mut listerian suhteen oon ehdoton eli ei raakakypsytettyjä tuotteita ollenkaan. Sisältää siis just kylmäsavustetut tuotteet ja graavilohen. Musta se vauva on tärkeämpi kuin yksi herkutteluhetki.

14.12.2012
misukka
misukka

en noudata. graavilohta sun muita tulee niin harvoin syötyä että ei niistä määristä voi haittaa olla mitä syön jos syön.

maksasta en tykkää kuin maksamakkarassa ja se ei taida olla kiellettyä enää.

14.12.2012
mustikka88
mustikka88

Niin ja aika hyvin noudatan ku en oikee sellasta syö muutenkaa mikä kielllettuu :D

13.12.2012
odevenks
odevenks

Listerianhan voi saada kasviksistakin

13.12.2012
odevenks
odevenks

graavikalaa voi syyä, kun vaan ostaa tuoreen kalan ja suolaa sen itse huolella. Niitä vakuumipakattuja en itekkään söis. Ja maksaahan saa nykyään jo ihan luvallisesti syyvä :D Sitten kun miettii että se listeria on aika helposti estetty jo ihan ruuan oikeenlaisella käsittelyllä... Muuten kuuntelen kehoa, jos mieli tekee ruisleipää ja maksamakkaraa niin keho on vaan rautaa vailla, juu nou? :D

13.12.2012
riu
riu

Mä olin vuosi sitten samas tilas ku sä ja siis suunnilleen samoilla viikoillakin (la 10.8) ja söin kyllä jouluna maksalaatikkoa ja hiukan graavilohtakin. Enkä muutenkaan noudattanu syömiskieltoja kirjaimellisesti, vältin toki vihreetä teetä ja katkarapuja. Toi maksan syöntikin on hassu juttu, ku joissain maissa suositellaan raskausaikana sitä syömään :)

13.12.2012
marjaana
marjaana

No tota graavilohta en kyllä söis listeria vaaran takia, kun se nyt riittää että söis pienen palankin sitä, jos siinä se listeria ois. Ton maksalaatikon kohalla en tiedä suositusta, mutta maksamakkaraa saa syödä 150g viikossa, että esim jos maksapasteijasta tykkää niin kyllä sitä voi vähän syödä.

13.12.2012
Lintu4
Lintu4

Aika kirjaimellisesti musta mikään ei ole sen riskin arvoista että jos jotakin sattuisi tapahtumaan niin sitä kumminkin miettisi tekemisiään jälkikäteen.

13.12.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...