Korviketta saavien vauvojen kiinteiden aloitus

Mua kiinnostaa, että miten te korvikevauvojen äidit aloitatte kiinteiden antamisen vauvoillenne? Tähän vinkkejä siis. Ja tää kysymys lähti tuosta vinkistä, että pakastettua äidinmaitoa laittaa kuuman soseannoksen joukkoon, jolloin sose jäähtyy. Miten se korvike lisätään siihen soseeseeen lämmitettynä vai huoneenlämpöisenä? Vai käytättekö vettä?

13.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toi on Miki totta, että puuroa vauva saa sen viljan (ja viljan maistelun) takia, ei maidon tai korvikkeen takia. Noitten nesteiden ravintosisältöjen takia.

Sehän on eri asia sitten myöhemmin, kun lapsi saa samaa sapuskaa kuin muu perhe, että kun silloin tekee maitoon esim. mannapuuron, siinä on silloin se makujuttu ainakin, ja maidon ravintoarvot.

Ja sitten toinen juttu, toi perunan valmistus vauvalle, mihin Jackkin viittasi. Monia tapoja on valmistaa se peruna, mikrossa, keittämällä, höyryttämällä.

Mulla on mielikuva, että oisin noin ensisoseet käynyt jopa 2 kertaa kurssilla keittelemässä, ja oppimassa uutta käytännössä tehden vauvan kiinteisiin siirtyessä.

13.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meinasin samaa kirjoittaa kuin RouvaMetalli.

Niin ne oli muuten Tutteli-nimisiä marja-ja hedelmäsoseita silloin aiemmin, aiemmin Valiolla. Vellit oli samannimisiä. Meinasin jo sekottaa Muksuun.

Ja tuo Mikin viittaama kirja on Valion Ensilusikallisia. Löytyy meiltä esikoisen vauva-ajalta yli 12 vuoden takaa.

13.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ninnup, ei nyt ihan niin kirjaimellisesti tartte ottaa. :)

13.12.2012
RJ89
RJ89

Ja lisäys, Mikiliini laittoi keittäneensä mannapuuron suoraan korvikkeeseen. Se ei kannata koska sit siitä korvikkeesta katoaa kaikki miksi se on korviketta. Siksi korviketta ei saa keittää, sama siis kun tekis tavalliseen maitoon, periaatteessa.

13.12.2012
RJ89
RJ89

Tyyppi sai ekan soseannoksen viikkoo vajaa 4kk ikäsenä.

Mä sotkin aikanaan jääkaappikylmää soseeseen, koska tein soseet ite ja kun ne heitti mikroon niin äkkiäpä se oli ihan liian kuumaa. Sit jääkaappikylmät maidot perään ja ääntä kohti. :)

Sit kun tyyppi oli jo niin iso poika että siirryttiin NAN3 maitoon niin tein pakkaseen sen verran löysää sosetta ettei siihen tarvinnut lisätä mitään.

Ja puurot oon tehny veteen ja sit keittäny (mikrossa) ne niin tönköksi että sinne saa lotrattua paljonkin korviketta et jäähtyy ja muuttuu enemmän puuromaiseksi. :)

Ja tähän peruna-asiaan, perunaa voi pakastaa, mutta se kannattaa pakastaa esim. peruna-porkkana- tai peruna-kukkakaalisoseena jolloin se perunan koostumus (ja maku) ei kärsi. :)

13.12.2012
RJ89
RJ89

Kirjoitan tähän väliin selvennykseksi, että meidän lapsille lypsin äidinmaitoa pieneen astiaan, ja sitten laitoin siitä keitetyn soseen joukkoon nestettä. En siis käyttänyt äidinmaitoa pakkasen kautta.

13.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

en ole koskaan laittanu soseen sekaan korviketta. mutta sitähän voi tarjota ihan huoneenlämpöisenäkin korviketta siis. ihan miten vauva haluaa.

ite alotin siinä 3kuun iässä antamalla porkkanaa pari lusikallista yhellä ruualla, seuraavana päivänä enemmän ja niin pois päin. sitten pottua mukaan...

ja soseenteossa keitinvettä käytin.

13.12.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...