Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Heinäkuun vauvojen arjen kuulumisia

eiköhän laiteta uutta arjen kuulumiset ketju pystyyn, on tuo edellinen niin hiljanen jos tää tois uutta virtaa kirjotteluun :)

12.12.2012
emäntä82
emäntä82

Hyvää vappua teille kaikille :)

Ihanaa 2kk enää kun saa viettää Aadan 1vuotis synttäreitä :)) Meillä typy 9kk nousee tukea vasten vain polvilleen :D ja nousee itse makuulta istumaan ja niin näpäkkänä osaa istua, näyttää niin ylpeeltä kun osaa ihan ite XD sanoo muutamia sanoja: "äitä (äiti), iti (isä), issa (kissa), vaava (vauva)" sitten jotain sellasia mistä ei mitään hajua mitä tarkottaa X)

Nyt ollaan kipeenä jokaisella nuha, ilman kuumetta ja kurkku kipu mitä kauhein :/ kaiken muun kestää mutta toi kurkkukipu on kyllä inhaa.. No eiköhän se tästä :)

Mites teillä muilla menee?

1.5.2013
emäntä82
emäntä82

Meillä oli Aadan 8kk neuvola-lääkäri torstaina ja kaikki hyvin typyllä, atooppista ihottumaa tuntus tulevan onhan sitä minullakin ja tytöllä 9vee, joten aika varmasti lääkärin mielestä aadallakin :( no ei se neidin elämää haittaa menee ja touhuaa ihan mahottomasti, löytää kaiken pienenkin roskan sitten se suussa jo on, niitä sitten kaivellaan sieltä :D rasvausta jatkellaan, iho ei sentää kuiva ole, mutta kovasti kutisee.. Hampaita suussa 5kpl:tta palaruoka harjottelu alotettii pari päivää sitten eli ihan vähän saa paloja (maustamattomia maissinaksuja, leipää, marjoja,  joitakin soseita) suurin osa vielä ruuasta koostuu 4-6kk soseista+korviketta pikku hiljaa hyvä tulee :) Ja tärkein paino: 8680g ja pituus: 68,9cm ja pipo: 46,5 kasvaa hyvin :))

6.4.2013
emäntä82
emäntä82

Aada 7,5kk ja konttailua harjottelee kovasti, vielä ei oikein tajua miten homma toimii, mutta kova on yritys ja polvilleen nousee tukea vasten enimmäkseen häkkisängyssä pitää laskee sänkyn pohjaa ennen kun tyttö voi tipahtaa. Ylös puhjennu yksi hammas, 3hammasta nyt suussa, ylähammasta kiukutteli, itki kovasti useita päiviä. Ihan on isänsä näkönen tyllerö ja olemus :D Kuun lopussa 8kk neuvola sittenpä nähhään onko miten hyvin painoa tullu lisää.

17.3.2013
emäntä82
emäntä82

tänään Aada 7kk!! :)) kuukauden verran harjoteltu hampaiden pesua kovasti tykkää kun hankaa ikeniä jopa niitäkin mistä pian puhkiaa (ylhäältä), täytyy tunnustaa tyystin unohtanu aikasemmin kun puhkes ekat hampaat että niitähän pitää ruveta harjailemaan XD voi minua.. No  nyt aamun illoin lämpimällä vedellä putsaillaan :))

27.2.2013
emäntä82
emäntä82

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

25.2.2013
mamma09101
mamma09101

heippa kaikille heinävauvoje äideille :)
mulla kirjoittamiset jääneet tyystiin tämän arjen pyörityksen yhteydessä..sitten kun olisi aikaa kirjoittaa ei enää ole muistanut :) mutta joo..

arki sujuu hienosti..sisko hoitaa veljeään kovasti,auttaa syöttämisessä,hakee vaippoja jne :) onneksi ei ole ollut mitään mustasukkaisuus kohtuksia..nyt vaan neidin uhma nostaa erittäin vahvasti päätään ja sen kanssa työstetään tosi kovasti päivien aikana..milloin mikäkin ketuttaa,nukkuminen yhtä piippipä sen kanssa :) mutta sitten onki tämä poika vastapainona..

tähän asti kaikki mennyt hienosti..rinnalla oltiin n 5kk kunnes teki itte lopun siitä touhusta..soseita aloitettiin heti 4kk iäs ku ei enää maito riittäny pitämään nälkää,vaikka kuinka imetti niin silti saattoi joutua antamaan melkein 200ml korviketta päälle..elämä rauhoittui heti soseiden jälkeen ja unet alkoi jälleen maistua..nyt otetaan kahdet unet päivässä ja yöt on suht rauhallisia,mitä nyt noita hammaskitinöitä on välillä..pituuskasvu seurannassa oltiin vähän aikaa pojan kanssa kun ei meinannut pituutta tulla vaikka kuinka syötiin ja juotiin..mutta onneksi lastenlääkäri lohdutti ja kehui ettei syytä huoleen kun lapsen isä on lyhyt...nyt 7kk iässä poika oli 9210g ja 68.6 pitkä..hienosti kasvaa ja kehittyy..kovasti ryömimistä opetellaan mutta vielä ei olla keksitty kuinka se toimii :) pyörien kyllä liikutaan paikasta toiseen.. :) rauhallinen yksilö kun vertaa siskoonsa :)

nyt täytyy kovasti tsempata itteä ja alkaa taas kirjoittamaan kuulumisia tänne :) jahka sitten taas työelämä ja uusi arki lähtee kunnolla pyörimään :) pakkohan mun ei olisi mennä töihin mutta itteäni ajattelen ja meen ihan mielelläni töihin :) kotona oltu nyt kohta 3 vuotta ja nyt on se tunne et nyt täytyy mennä..hoitopaikkoja täytyisi alkaa katteleen..pojan kanssa varmaan ei tule ongelmaa mutta tämä meidän neiti joka nyt sen 2,5v joka saanu olla tähän asti kotona niin voi vähä enemmän protestoida hoidon aloittamista..mutta eikö sekin sille opi :) kuitenki muuten hyvin sosiaalinen ja reipas lapsi :)

mutta nyt heräillään unilta joten täytyy taas joutua :)

hyvää alkanutta viikkoa kaikille mammoille :)

25.2.2013
mamma09101
mamma09101

kävimme eilen fysioterapeutilla aada vaavin kanssa, vasen puoli ei toimi kovin hyvin eli tarkotan sitä että ei käytä kääntymiseen vasenta puolta laisinkaan, kun on mahallaan tai selälleen niin aina oikealta kääntyy, leluja kyllä käsittelee kummallakin puolella ja käy vasemmalla kyljellä muttei käänny sillä kumminkaan, saimme ohjeet kuntoutukseen pari viikkoa ois aikaa treenata vasenta puolta, sitten soittaa fyssatäti ja kyselee onko tapahtunu edistystä. Ryömii kovasti ja on muuten hyvin virkeä ja iloinen typy :)

21.2.2013
emäntä82
emäntä82

Meillä on ruvettu liikkumaan, 6,5kk ja ryömii paikasta toiseen ettei perässä meinaa ees pysyä :D Maistelee kaikkea mennen tullen, äskenkin puusta irronnutta tikkua imeskeli kaksin käsin ennen kun tajusin kahtoa mitä neiti hiljakseen puuhailee XD suuttu kun otin pois kädestä, tais tykätä tikun mausta.

15.2.2013
emäntä82
emäntä82

Noniin eilen oli vaavin 6kk neuvola 7925g ja 66,5cm pipo 45,7 hyvin kasvaa :) seuraavaksi 8kk neuvola-lääkäri, pitkä aika kun siis seuraava neuvola.

5.2.2013
emäntä82
emäntä82

Hyvin vauvat kasvaa teillä :))

Meillä piti perua 6kk neuvola ois ollu maanantaina aika, me kun olemme kipeenä ihana norovirus :/ joten laittelen sitten tietoja kun saamme uutta aikaa.

30.1.2013
emäntä82
emäntä82

kiitos onnitteluista :)

meillähän toi mies kuumeili ja mie stoppailin ajatustakaan, pari viikkoa söin minipillereitäkin ja pari kk käytettii kumihuppua ennen kun lämpenin kuudennen lapsenteko ajatuksella ja ei menny kun 3kk kun näköjään tärppäs :D ja nyt olen onnellinen että pienellä ikä erolla tulee kaveri pienemmällekin typsylle :)) Jos nyt ens vuonna ei tehtäs enempää, taukoa mielellään pidän XD..

Meillä rantautui lenssu :/ typsykin ihan tukossa ja kauhee yskä, suolaliuos tippoja yöksi olen laittanu ja joskus päikkäreillekin, muuten kyllä syö vaikka kippee on.

17.1.2013
emäntä82
emäntä82

voih onnea emäntäx5.. ja moi pitkästä aikaa.. :)

itekki jollain tapaa miettinyt(päivittäin), et ollako vai eikö olla.. haluaisko vai eikö haluais... äh ei osaa päättää, on jo kaksi lasta...hmmm.... mieheltä kun kysyin, niin haluais ja sit ei haluais ja ja ja... en sit tiedä...(ahdistaa) 

No lapsiin.. meillä poju on jo iso ja vahva... pyörii ja liikkuu ja syö kaikkea mitä suuhun sille laittaa... sisko keksii kaikkea kivaa, et jännät ajat on. parhaat naurut tulee näiden kanssa, en kestä ;D

yöt nukutaan hyvin.. jes.. ollaan tapeltu niitä välillä...

17.1.2013
minzimartta
minzimartta
16-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...