Vertaistukea kaipaan

Meillä on aivan mahdoton 3-vuotias talossa! On aina ollut vilkas, mutta nykyisin hän on suorastaan riiviö! Kiusaa pikkuveljeä koko ajan ja tekee kaikkea tuhmaa, mm. piirtelee seinille, repii kirjoja, rikkoo leluja, leikkaa vaatteita saksilla jne. Mitkään jäähyt, selittämiset tai muut rangaistukset ei auta. Eikä hän tottele yhtään mitään.. Onko täällä ketään, kellä ois hyviä neuvoja? Oon kerta kaikkiaan niin puhki, että kohta itken!

12.12.2012
ämppis
ämppis

nii'in.. Varmasti auttais. Nyt ei vaan valitettavasti ole mahdollisuutta kauheesti lähteä pois kotoa. Vauva on pieni, eikä syö pullosta. Hädin tuskin voin käväistä pikaseltaan kaupassa. Varsinkin iltaisin on niin paljon rinnalla.

Lisäksi on joulukiireet ja ristiäisten järjestely. Ehkä kahden viikon päästä vois lähteäkin uimahalliin tms., kun isäntä on lomilla.

Olen kyllä jokaista lasta yritänyt huomioida ja kotona järjestänytkin yhteisiä tekemisiä. Vuorotellen olen ottanut leipomiskaveriksi jne. Ollaan pelattu muistipeliä ja kimpleä jne.. Minulla näitä muksuja on seitsemän, ettei ihan kokemuksestakaan pitäisi olla pulaa, mutta tää on jotenkin aina olut haastavampi lapsi...

13.12.2012
ämppis
ämppis

Hyvät neuvot olisi tosiaan kalliit! Kiitos kuitenkin vastauksista..

Emäntäx5: mieki kertakaikkiaan oon yrittänyt tehä stoppia, mut kun pääsee jäähyltä on jo 5 minuutin päästä taas riehumassa. Leluistakin on jo kohta puolet kannettu varastoon takavarikkoon, mutta likka vaan jatkaa. =O

Olen kyllä pannut merkille, että kun imetän tai hoidan ja lepertelen vauvalle, alkaa erityisesti tapahtua.. Eli vissiin on pahemman puoleinen kriisi kera uhmaiän iskenyt meidän pikkulikalle. Juu.. ja olen yrittänyt antaa huomiota, sylitellyt, lukenut kirjoja, mennyt leikkeihinkin mukaan. Olen yrittänyt kehua aina kun on aihetta, ja on todella ollutkin aihetta, sillä tämä on toisaalta älyttömän taitava lapsi. Osaa paljon asioita, mitä 3veen ei edes tarvis ja on kaiken lisäksi omatoiminen..

Mutta tää ilkeily ja tottelemattomuus! Tää vie voimat!

12.12.2012
ämppis
ämppis

Höh! Onko kaikkien muiden lapsoset enkeleitä ja kullannuppuja? Mitähän mie oon tehny väärin.. =/

12.12.2012
ämppis
ämppis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...