Perillistä ei pitänyt saada, mutta...

Haluaisin avata hiukan keskustelua aiheesta. Miksi sinun ei pitänyt saada lapsia mutta toisin kävikin? Oliko "vika" sinussa vai puolisossa? Kauanko yritys kesti ja kuinka paljon on lapsilla ikäeroa jos on enemmän kuin yksi. Onko se "vika" perinnöllinen ja mietitkö sitä asiaa raskausaikana ja sen jälkeen, siis että lapselle voi tulla sama esim. sairaus?

10.12.2012
RJ89
RJ89

Avaan keskustelun meidän tarinalla. :)

Ukko on siis sairastanut syövän siinä 18v kynnyksellä, en nyt juuri tarkkaan muista kuinka vanha oli diagnoosin saadessaan. Kyseessä oli Hodgkingin tauti, eli ukko on lymfoomapotilas. Syöpää hoidettiin niillä perinteisillä keinoilla eli sytostaateilla ja sädehoidolla.

Siemenet on tutkittu hoitojen jälkeen ja tulos oli tietty karu, siemeniä normaalia huomattavasti vähemmän ja ne ovat hitaampia/muuten huonokuntoisia. Lapsensaantiin piti prosentin olla n. 10% luokkaa vs. ns. terve mies.

Kesällä 2010 jätettiin sit pillerit pois kun haluttiin yrittää vauvaa ja kuitenkin sillä varauksella että joutuu montakin vuotta odottelemaan, että me ei haluttu olla 30v kynnyksellä esikoista odottamassa.

Yk6 tärppäs ja terve poikalapsi syntyi LA päivänä elokuun alussa 2011. :) Neuvolassa sanoin tietty tuosta ukon syövästä ja sielä sanottiin ettei Hodgkingin tauti ole juurikaan perillinen, ettei sitä tartte pelätä, se rauhoitti kummasti mieltä. :) Nyt on menossa yk2 ja eletään jänniä aikoja, tänään dpo17. Jos nyt on tärppi käynyt, ipanoiden ikäeroksi tulee n. 2v 2vk. :)

10.12.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...