kysymys astmaatikko-lapsen vanhemmille!

Miten tuo astma on ihan alussa näyttäytynyt? Onko ollut jatkuvaa hengenahdistusta/flunssaa/tms. vai miten ootte osannu hakeutua hoitoon?   Meillä tuolla 3v tytöllä ollut aina flunssassa ollessa tosi raskas hengitys ja nukkuu yönsä huonosti, oksentelee todella herkästi yskiessään. Nuo oireet sinällään ei merkkaa mitenkään astman suuntaan välttämättä, mutta nyt pari päivää sitten pelästyin todella, kun tyttö nukahti isänsä kainaloon olkkarin sohvalle tyytyväisenä (täysin terveenä) mutta siltä herätessään henki vinkui kuin astmakohtauksen saaneella. :/ Yritin antaa tytölle määrättyä ventolinea babyhalerilla, jolla sainkin vinkunan pikkuisen vähentymään, mutta myöhemmin vinkuminen palasi niin voimakkaana, että soitettiin päivystykseen, josta kehotettiin tuomaan tyttö näytille. Mies lähti tytön kanssa ja ite jäin kotiin. Tyttö oli hengitellyt jotain ensin odotustilassa, jonka seurauksena oksensi kuulemma aika reippaasti. Tän jälkeen tyttö hengitteli adrenaliinia ja sai kortisoni(+jonkun muun aineen sekoitus) piikin. Tytöllä oli lisäksi tullut kurkku kipeäksi ja sanoi, että puhuminen ei meinannut onnistua. Lääkintä kuitenkin auttoi sen verran, että pääsivät takaisin kotiin, kun tyttö niin tahtoi. Kauheasti murehdin, jos noita alkaa useammin tulemaan... ihan niinkuin salama kirkkaalta taivaalta!

9.12.2012
Halitintti
Halitintti

Yhden Ventoline-annoksen babyhalerilla hengittelyn aikana lasketaan kymmeneen.

9.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

aivan hirveä fiilis, kun sitä nokkaa, joutuu lähes väkisin pitämään tytön naamalla :/ Ja tää on nuorempi on vielä haastavampi tapaus lahjonnassakin kuin siskonsa, joka tekis melkein mitä käsketään, jos saa uuden lelun tai karkkia. ;)

9.12.2012
Halitintti
Halitintti

ei oo meillä ongelmaa ollu ikinä... mikä nyt ei sinällää varmaan auta siun tilannetta. mutta kokeilisin lahjontaa :)

9.12.2012
imppuliina
imppuliina

Kyllä tuonkin ikäinen tyttö oppii ja haluaa nopeasti ottaa Ventolinen babyhalerilla, kun saa kokemuksen siitä että lääkkeenotto auttaa.

9.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ootteko muuten saanu tuota ventolinea hyvin ite annettua? Meillä tyttö ainakin rimpuilee ihan hulluna, kun tietää, että torveen pitäis taas hengitellä :/ Karmivaa tuon hengenahdistus... varsinkin nyt, kun ei olis edes mitään mahista päästä lääkäriin, kun on mies koko yönkin töissä. Toivottavasti ens yö menee kuitenkin yhtä hyvin kuin viime yöki..

9.12.2012
Halitintti
Halitintti

no me saatiin lähete polille siksi kun kolme/useemman kertaa tuli juostua spiirassa kun ei poika saanu flunssassa happea.  ja molemmilla vanhemmilla (minulla ja miehellä) on astma. ja jatkuvat tulehduskierteet pojalla ja atopia. nyt oltu 1,5kk lääkkeillä ja meillä on toinen lapsista kipeä mutta ei vaan tämä tulehdusherkkä lapsi 3 josko oisi vahvistunut tuo keuhko niin että ei ihan kaikkia höpönlöpönpöpöjä enää otakkaa itteesä :)

9.12.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...