Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Influenssarokotus ???

Hei ajattelin kysäistä teiltä kaikilta kun itseäni askarruttaa tuo influenssarokotus. Neuvolassa saisin kyseisen influenssarokotteen jos haluaisin, mietityttää vaan että tuleeko siintä jotain oireita kuten siintä sika piikistä tuli narkolepsia? kun neuvolassa täti sanoi sen olevan uusi rokote se pistää miettimään vaikka onkin vapaa ehtoinen, olen miettinyt tätä kyseistä rokotusta jo 2 viikkoa enkä osaa vieläkään päättää otanko vai jätänkö ottamatta. Joten kysyn teiltä arvon naiset oletteko te itse jo ottaneet tai harkitsetteko ottavanne rokotetta ja mitä mieltä olette kyseisestä rokotteesta ?

7.12.2012
cactuse1991
cactuse1991

otin sen sitten itsekkin silloin seuraavan kerran kun tuli neuvola känti :) eikä se niin kamalaa ollutkaan :) vaikka välillä tulee kauhea pelko neuloja kohtaan :D

6.3.2013
cactuse1991
cactuse1991

ooh, ihanaa. kiitos kovasti misukka nopeasta vastauksesta!

12.2.2013
qwerty85
qwerty85

Se lapsen puolen vuoden suoja perustuu siihen, että äidin vasta-aineet pääsee istukan kautta lapseen ja suojaa mahdollisilta tartunnoilta. Varmaan se viimeinen kolmannes on sanottu siksi, että ne vasta-aineet olisi mahdollisimman tuoreet ennen synnytystä. Käsittääkseni lisäsuojaa lapsi saa myös imetyksen kautta koska ne samaiset vasta-aineet siirtyy myös äidinmaidon kautta lapseen. Mutta siis ennen syntymää saadut vasta-aineet kestää sen puolisen vuotta.

12.2.2013
misukka
misukka
2 years, 8-month-old toddler

Mä otin rv:lla 27 ton Vaxigrip-rokotteen joka ei siis ole mitään perusflunssaa vastaan niinkuin ansku heitti, vaan a-influenssa on ihan eri asia kuin flunssa..

no, anyway noissa esitteissä sanotaan että yli 65-vuotiaille suositellaan fluarix-rokotetta jonka valmistusprosessi on samankaltainen kuin sen surullisenkuuluisan pandemrixn mutta siinä ei ole tehosteainetta. Ja tämä muille suositeltava vaxigrip on tehty erilailla kuin noi kaks, eli niinkuin mtuuli sanoi, "vanhalla kaavalla".

Meidän neuvolasta ne oli jo tota vaille loppuneet ennen tammikuun loppua, en nyt oo kyl varma kuinka kauan se lasta suojaa (jonka takia se tietysti otetaan jos/kun ei muuten itsellä ole sairauksia) mun tapauksessa, jos otin sen "liian aikasin".

Mahtaako kellään olla tarkempaa tietoo tästä rokotteen lapsen suojaamisesta syntymän jälkeen suhteessa siihen millä viikolla se rokote on otettu..? Ei sitä varmaan tarkkaan pysty sanoonkaan miten kauan se vaikuttaa. Mut tammikuun lopussa ne kuulemma kuitenkin olisivat lopettaneet tän kauden rokottamisen.. et näillä mennään

12.2.2013
qwerty85
qwerty85

En ole aiemmin ottanut influenssarokotetta, mutta nyt sitä suositteli useampikin taho, joten otin sen. Varmistin tosin ensin, että kyse on "vanhantyyppisestä" rokotteesta - siis siitä, mitä on käytetty iät ja ajat, ja jossa on eri lisäaineet kuin narkolepsiaa aiheuttaneissa rokotteissa. Olennaisin syy intoon ottaa rokote oli se seikka, että äidin saaman rokotteen väitetään suojaavan myös syntynyttä vauvaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla sanotaan esim. näin:

"Rokotuksesta hyötyy myös vauva. Ainakin raskauden viimeisellä kolmanneksella annettu rokote suojaa lasta merkittävästi kuuden kuukauden ikään asti. Äidin rokotuksilla pystytään todennäköisesti estämään jopa puolet syntyvien lasten ensimmäisten elinkuukausien influenssoista, jotka usein vaatisivat sairaalahoitoa.

Rokotettu äiti suojaa vauvaansa myös välillisesti: kun hän ei itse sairastu, hän ei myöskään tartuta lastaan."

10.12.2012
mtuuli
mtuuli

Mie jätin tänä vuonna ottamatta, kun joku pelotteli että siinä on osa sitä samaa kuin siinä sikainfluenssa-rokotteessa, että ois jonkinnäköinen narkolepsia riski.

Töissähän (päiväkodissa) kaikenlaiset taudit jyllää, mutta olkoon. Ihan kaiken varalta jätän ottamatta, en halua narkoleptistä lasta, vaikka muuten rokotusohjelmiin luotankin :)

9.12.2012
Taitsu
Taitsu

en aio ottaa, mä en noita perusflunssia vastaan viitti rokotteita ottaa :)

7.12.2012
ansku90
ansku90

Mun käsittääkseni nuo influenssarokotukset on suht turvallisia. 

Nyt raskausaikana en oo ajatellut ottaa, enkä ottanu ekankaan kohdalla. Eri asia olis sitten jos ois joku perussairaus raskauden lisäksi. Jokaisesta rokotteesta tulee jotain oireita, ja todennäköisesti influenssarokotuksesta tulee flunssan oireet, mutta en usko että tulee vakavampaa. Tokihan sitä ei koskaan tiedä. Oot varmaankin jo lukenu, mutta tuossa vähän informaatiota http://rokote.fi/Infuenssarokotettu/1091/Tietoa-influenssarokotteesta.aspx

7.12.2012
naks
naks
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...