ihana lahjaidea (kummi)lapselle :)

Tässäpä aivan ihana lahjaidea vaikka kummilapselle. Tämä lahja tosin vaatii antajaltaan viitseliäisyyttä, mutta ilahduttaa varmasti saajaa. Lahja vaatii myös sitä, että käyt tapaamassa lasta ajoittain (tuleepahan pidettyä yhteyksiä yllä). Eli: Aina kun käyt (kummi)lapsen luona, kirjoita päivän päätteeksi kirjeenomaisesti/päiväkirjamaisesti​, mitä lapsi jo osaa yms. Esimerkiksi "5.1.2013 Opit ryömimään viikko sitten. Tänään ryömit myös hieman eteenpäin... Luin sinulle tänään kirjaa, ja sinä... Isäsi ja äitisi kertoivat, että...". Ota myös joka vierailulla kuva lapsesta (nykyäänhän lähes jokaisella on kännykässään kamera). Kerää näitä tekstejä/muistoja ja kuvia vuoden ajan. Puhtaaksikirjoita tekstit kauniin värisille papereille, ja liitä mukaan kuvia tai vaikkapa hiuskiehkura! Kokoa kansioon ja anna lapselle (ja hänen vanhemmilleen) yksivuotis-lahjaksi. Lahja, josta jokainen taatusti tykkää! Eikä vaadi paljoa rahaa. Kansio on myös aivan erilainen, kuin vauvakirja, jota vanhemmat mahdollisesti täyttävät, koska tässä näkyy lapsen elämä perheen ulkopuolisen silmin. Toki tällaisen voi tehdä vaikkapa kaksi-, kolme- tms vuotis lahjaksi, jos oma kummilapsi on jo yli vuoden ikäinen.

5.12.2012
Lissu8
Lissu8
2 years, 4-month-old toddler

Mä tein ensimmäiselle kummipojalleni, joka tänä kesänä pääsi ripille. Ostin ison valokuva albumin ja aloitin ristiäiskuvista kasaamaan kummipojalle"mitä elämässä tapahtuu kansion". Otin kuvia kun kävin kylässä tai kävin kummipojan kanssa retkellä, ensimmäinen kuolupäivä jne. Sitten jokaisena synttäripäivänä kirjoitin pojalle hänen tekemisistään, mitä osaa, mitä tykkää touhuta, miltä näyttää ja luonteenpiirteistä jne. Samalla kirjoitin aina mitä minulle kuuluu, nähdäänkö usein jne.

Annoin tämän kansion sitten rippilajkaksi kummipojalle (muun lahjan ohella tietysti) ja valtavasti herätti ihastusta :) (ei nyt ehkä 15v kummipojassa toistaiseksi samanlaista riemastumista kuin hänen sukulaisissaan:D)

Muiden kummilasten kohdalta en enää jaksanut ryhtyä tähän ja omiakin on siunaantunut neljä ja kaiken tarmon haluan kohdistaa heidän muistojen keräämiseen..

5.12.2012
tyttö
tyttö

VOI IE MIKSEI MULLA OO KUMMILASTA!? Ihana idea siis!

5.12.2012
RJ89
RJ89

Ihana idea.

5.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...