Jouluruokaohjeita

Kerätäänpäs tänne jouluisia ruokaohjeita. Perinteiset porkkana-, lanttu-, perunalaatikot. Bataattilaatikko. Rosolli. Ja erilaisia jälkiruokia. Ja Piparit tottakai! Mikä on se ehdottoman herkullinen resepti jonka haluat jakaa? Tänne vaan ja mammojen ruokapöydät notkumaan herkuista jouluna.

5.12.2012
misukka
misukka

Joulukaramelleja


Näitä en ole itse vielä ehtinyt kokeilemaan.

PÄHKINÄ TRYFFELIT

Ainekset

1 dlhasselpähkinöitä
100gr taloussuklaata
1 dl tomusokeria
50 gr vähäsuolaista voita
2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus

Jauhapähkinät ja taloussuklaa tai hienonna ne teholeikkurissa.
Lisää sokeri, kaakaojauhe ja pehmeä voi.
Sekoita. Pyöritä massasta käsin pallosia ja anna niiden jähmettyä jääkaapissa.
Kierittele kaakaojauheessa tai kuorruta vesihauteessa sulatetulla suklaalla

 

SUKLAAKIERTEET

Ainekset

100g tummaasuklaata
1 tl voita tai margariinia

Valmistus

Suklatasuklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
Levitä seos ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
Leikkaa jähmettynyt levy noin 5 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
Työnnä suorapäisellä lastalla suikaleet rulliksi.

 

RIISISUKLAA

Ainekset

125 grkookosrasvaa
2,5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
7 dl riisimuroja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Valmistus

Sulatakookosrasva.
Sekoita hieman jäähtyneeseen rasvaan muut ainekset.
Nostele seoksesta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperin päälle.
Anna kovettua kylmässä.

MUROSUKLAA

Ainekset

250 grkookosrasvaa
250 gr tomusokeria
125 gr kaakaojauhetta
250 gr riisimuroja

Valmistus


Sulatakookosrasva.
Sekoitakeskenään tomusokeri, kaakaojauhe ja riisimurot.
Sekoitakookosrasva kuiva-aineisiin.
Nostele seosta pieniin paperivuokiin. Annakovettua kylmässä.

 

NEKUT

Ainekset

2 dlkuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappi
1/2 dl korppujauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 rkl voita

Valmistus

Mittaakerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen teräskattilaan.
Keitä aineksia koko ajan pohjia myöten sekoittaen, kunnes seos alkaa tullapaksuksi.
Massa on valmista, kun kylmään veteen tiputettu tippa pysyy koossa ja siitä saamuovailtua sormien välissä pallon.
Lisää massaan sitten korppujauhot ja mantelirouhe sekä lopuksi voi ja sekoitakunnolla.
Kaada kuuma massa pieniin vekattuihin karkkivuokiin tai leivinpaperistakäärittyihin tötteröihin, jotka voi asetella pystyyn lumella täytettyynastiaan.
Nekuista syntyy aitoja tikkunekkuja, kun laitat vielä hammastikun pystyyntötteröön.

 

TOFFEE

Ainekset

2 dlkuohukermaa
2 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 rkl kaakaojauhetta
2,5 rkl voita tai margariinia

 

Valmistus

Laitaainekset kattilaan
keitä kasaan sekoittaen kokoajan
hämmennetään koko aijan jotta väri pysyy tasaisena
kaadetaan leivinpaperin päälle.
Jäähdyttyään kolautetaan palasiksi.

 

KAURA-KOOKOSPALLOT

Ainekset

0,5 dl sul.voita
3/4 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl kaakaojauhetta
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
pinnalle kookoshiutaleita

Valmistus

Mittaasulatetun ja jäähtyneen voin joukkoon kaikki muut ainekset.
Sekoita tasaiseksi ja pyörittele massasta käsin palloja.
Kierittele pallot kookoshiutaleissa ja pane kylmään kovettumaan.

 

Perinteinen toffee

(n. 50 kpl)

5 dl sokeria

5 dl kuohukermaa

0,5 dl tummaa siirappia

2 tl vaniljasokeria

50 g voita

(leivinpaperia, öljyä)

 

1. Sekoita kerma ja sokerikattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää siirappi ja keitähiljalleen reilun tunnin ajan. Sekoittele välillä!

3. Tee koe: Pudota tippa seostakylmään veteen. Jos se jähmettyy heti, keittoaika riittää. Muuten jatkakeittämistä, kunnes koe onnistuu.

4. Lisää voi ja vaniljasokeri,sekoita ja kaada seos öljytyllä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x20 cm tai 20 x 30 cm halutun paksuuden mukaan).

5. Anna jäähtyä ja paloittele.

5.12.2012
misukka
misukka

Lämpimänä leivottavat piparkakut

               3 dl        siirappia

               300 g       sokeria

               1½ tl       inkivääriä

               1½ tl       neilikkaa

               1½ tl      kanelia

               2 tl         pomeranssinkuorta

               1 rkl      soodaa

               300 g      voita

               2             munaa

               900 g      vehnäjauhoja

Siirappi, sokeri ja mausteet keitetään, lisätään voi.

Jäähdytä.

Lisää munat yksitellen,jonka jälkeen vehnäjauhot johon on sekoitettu sooda.

1dl sokeria on 80g ja 1dl vehnäjauhoa on 70g.

Lisää vehnäjauhoa jos näyttää siltä että taikina jää löysäksi. Paista piparit 225 asteessa noin 10-15minuuttia.

 

Tästä taikinasta tulee myös hyvä piparkakkutalo. Eikä tarvii mun mielestä juurikaan lisätä jauhoja. Tuosta tulee semmoinen ihanan pehmeä taikina ja jos laittaa liikaa jauhoja ni seuraus on kivikova taikina josta ei saa mitään aikaiseksi.

5.12.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...