Ulkona nukuttamisesta vielä..

Kun lapsi nukkuu ulkona, miten varmistatte että kuulette heräämisen? Kun siis mä oon ihan purjeissa täällä... Itkuhälytintä ei voi ulos laittaa.. kun ikkunaa pitää auki, lattia on ihan jäässä monta tuntia ja patterit huutaa täysillä (ei saa juurikaan säädettyä) Ja meillä kun on tätä elämää talossa muutenkin, niin ei tahdo kuulla jos ikkunaa pitää taas kiinni.. Muut muksut ei tainnu juuri ulkona nukkua kun en muista yhtään....

2.12.2012
marjaana
marjaana

Kätkytkuolema voi tulla vauvalle vaikka vaunuissa ollessa. Tiedän esim.tapauksen jossa vauva kuoli metromatkalla. Äiti oli luullut että vauva nukkuu, mutta perille tullessa oli huomannut, ettei ole mitään eloa. Sänkyihin on olemassa sellaisia patjoja, jotka hälyttää, jos lapsi ei hengitä. En tiedä toimivuudesta tai hinnasta, mutta en koe itse tarpeelliseksi. Kätkytkuolemien on katsottu olevan yhteydessä keskosiin ja tupakoivien äitien lapsiin, vaikkakaan kätkyt kuolemalle ei ole selvää syytä edelleenkään.

22.2.2014
carata
carata

Meillä neuvola suosii perhepetiä, jos itse tietää nukkuvansa melko paikoillaan. Meilläkin siis perhepeti käytössä, tosin kyllä meillä lapset on pinnasängyssäkin nukkuneet, mutta vauva aikana imetyksen kanssa perhepeti on toimiva. Ulkona mä nukutin 2viikon ikäisestä asti. Itkuhälytin ja eläinverkko. Jos yski, kävin katsomassa. Ja jos ei puolen tunnin välein kuulunut juuri mitään, kävin katsomassa ja samalla kokeilin nenää.

22.2.2014
carata
carata

Mä en oo nukuttanu meidåän nelikuista ulkona.Meillä on parveke kyllä, mutta sen alla on runsaasti rekkoja ja päiväkodillakin käy autoja.

Meillä ravintola kotimme alla, ja sinne tuodaan ruokaa jne.

En uskaltaisi muutenkaan ulkona nukuttaa, jos jotain käy sillävälin, kun vauva parvekkeella nukkuu, ja itse olen sisällä, vaikka partsin ovi olisi aukikin.

Tähän liittyen nykyneuvolasuositus on, että vauva nukkuu yöllä omassa sängyssään, eikä vanhempien vieressä kätkytkuolemariskin takia.

Siihen on olemassa joku laite, mikä reagoi vauvan hengitykseen.

Meiilä nyt hiihtolomalla neiti nukkui keskimmäisen vanhassa matkasängyssä.

Nää tuli muuten mummolan kahvipöydässä esiin, neuvolassa mulle ei ole sanottu tytön kohdalla mitään.

Minullakin yöimetystapa muuttui. Sylissä tyttö söi yöllä rintaa. Aion jatkaa tuota toimintatapaa.

22.2.2014
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä ohjeissa ei ollut ulosnukuttamiseen muita ohjeita, kuin asteet ja se, että johdon pitää olla niin, ettei lapsi kuristu siihen. Meillä itkuhälytin ottaa ääniämonenkin metrin päästä, mutta syy, miksi laitan hälyttimen talvella vaunuihin, on se, että hälytin ilmoittaa vanhempien yksikköön lapsen hälyttimen lämpötilan ja näin ollen näen sisältä, että paljonko vaunun kopassa on lämpöä. Eihän mua meinaan ulkolämpötila kiinnosta. Johdon kanssa en kuitenkaan vaunuihin laittaisi. Pinnasängyssä on ollut vauva aikoina jalkopäässä, mutta vauvahan ei siihen johtoon kuristu, kun ei senttiäkään liikahda. Myöhemmin meillä oli itkuhälytin makkarissa pinnasängyn vieressäjoko yöpöydällä/tuolilla/lattialla.

22.2.2014
carata
carata

Oon nyt vasta alkanu nukuttaa poikaa ulkona ja kun emme vieläkään oo saanu aikaseks hankittuu sitä itkuhälytintä, niin varpaathan sitä on jäässä kun pidän parvekkeen ovea raollaan...

21.2.2014
HannnaK
HannnaK

Mä saatoin imuroida tai ommella kun lapsi nukkui. Lisäks, ajatus siitä, että vauva on eri huoneessa ilman hälytintä ovi kii ei arveluttanut sen takia, ettenkö kuulis kun herää, vaan sen takia, että jos yskii/pulauttaa/kakoo ja meinaa tukehtua, niin en ikinä voisi antaa sitä itselleni anteeksi.

20.2.2014
carata
carata

Meillä ollut langattomana (ladattavat akut) vaunuissa, johdon kanssa en uskaltais laittaa. Kesällä meillä ollut kans terassilla johdossaja vaunujen ulkopuolella pöydällä.

20.2.2014
carata
carata

Jenkku92, kyllä meillä itkyhälytintä käytettiin aika paljon sisälläkin. Jos vauva nukkui ja piti tehdä itse jotain kovaäänistä oli helppo laittaa makkarin ovi kii ja itkuhälytin. Lisäksi, tein kesällä ulkona pihatöitä ja muksu nukkui sisällä, niin oli ihan ykkönen tuo itkuhälytin. Nyt kun on vauva ja taapero ikäinen nuori neiti, on kans kiva, että vauva voi nukkua makuuhuoneessa ovi kiinni, kun leikitään tytön kanssa esim.legoilla hänen huoneessaan. Näin ollen meillä ainakin hälyttimet oli käytössä niin sisällä kuin ulkona

20.2.2014
carata
carata

Meilläkin itkuhälytin on ollut ulkona. Joskus vaunujen jalkopäässä, jolloin olen nähnyt kopan lämpötilan sisälle. Meilläkään tuo philips ei tietääkseni ole varsinaiseen ulkokäyttöön, mutta on ollut ja toimii edelleen. Nukutan itse takapihan terassille, johon näen. Varmuudeksi laitan aina kuitenkin eläin verkon, koska mm.kissat hakee lämpimiä paikkoja. Ja harso on kans suojana, jottein tuule koppaan suoraan/suojaa myös siitepölyltä

20.2.2014
carata
carata

Itkarilla. Toimi jopa sielä -20 asteen pakkasessa, tuulessa ja tuiskeessakin hyvin. Ei mut hei, itkarihan oli kyllä viime talvena sielä vaunuissa, sielä oli sellaset sisäänrakennetut taskut! Ehkä kenties itkarille nimenomaan, tai sit ei, ihan sama, sinne sopi. :) Että mitens jos paat mittarin vaunuihin ja katot mitä sielä sisällä on lämpö ja sit sinne sisälle lykkäät sen itkari? :)

2.12.2012
RJ89
RJ89

Meillä vaan niin hassusti, että kun katokseen laittaa niin näkee vaan eteisen ikkunasta... no, täytyy koittaa hypätä jatkuvasti siinä.... Meidän itkuhälyttimessä on rajana 7 astetta, joten en tohdi pakkasella ulos laittaa...

2.12.2012
marjaana
marjaana

up

2.12.2012
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...