onko hullua yrittää töihin raskaana?

Kovasti yrittänyt tässä ennen raskaaksi tulemista saada jostain töitä...tähän mennessä tuloksetta tosin. :/ Kun puhuin sukulaisnaisen kanssa asiasta, hän sanoi suoraan, ettei kukaan mua tässä tilassa palkkaa. Onko näin? Eli raskaanaolevat ovat kotosalla poksahtamiseensa saakka, vai?

2.12.2012
Halitintti
Halitintti

Hah, mun oli pakko hakea töitä kuukausi ennen mammalomaa, kas en saanut. :D Mut siis kun koulu meni paussille (kesäloma) ja kun se meni vaan paussille enkä lopettanut kokoaan, en ollut työtön työnhakija, enkä vielä äitiyslomalainen, vaan opiskelija, mut opiskelija ei saa kesällä rahaa. Joten, pakko oli. Mutta en siis saanut töitä vaikka olin elämäni vedossa (kukapa sen uskoisi paperilta) ja olin sitä ihan loppuun asti.

2.12.2012
RJ89
RJ89

En mä niinkään tuosta tiedä, ehkä jos on useampi lapsi, niin työnantaja voi ajatella et tuo on lapsensa tehny eikä oo sit heti jäämässä äitiyslomalle. Ja nykyään kun ne ei oo enää äidit jotka jää kotiin hoitaan vaan myös isät. Esim. meillä ei todellakasn mikään edistyksellinen yritys ole, mut kolmikymppisistä isistä melkein jokainen on välillä kotona sairaan lapsen kanssa, vuorottelevat niin ettei kummallekaan pariskunnan puolisoista tuu liikaa poissaoloja, mikä mun mielestä on toimiva systeemi ja niin sen pitäiski mennä.

Mut kieltämättä vähän alasta riippuu, onhan se vähän et jos työhön kouluttaminen ei oo viikossa tehty, niin miksi kouluttaa nyt joku ja sitten parin kuukauden päästä uusiks edessä sama homma.. reiluahan se ei missään nimessä ole, mut kyllä sen raskaanaolevan työntekijän pitää todenteolla erottautua muista.

Silti mä kyllä sinnikkäästi hakisin töitä. Jos ei muuten, niin jotain lyhytaikaisia sijaisuuksia, semmoisia varmaan saa helpommin. Mä oon itekki nykyiseen työpaikkaan mennyt äippälomalta kuukauden tuuraajaksi, mut ne halus sit mut töihin sinne pysyvästi, et sikäli aina suosittelen, ettei kannata heti tuomita lyhyitä sijaisuuksiakaan, koska niissä pystyy näyttään käytännössä kykynsä ja luonteensa tunnin haastattelua paremmin.

2.12.2012
Mummy83
Mummy83

Itse hain ja sain töitä kun oli menossa rv19.

2.12.2012
JennnyLee
JennnyLee

noin 30v nainen on työmarkkinoilal punainen vaate. Jos sulla ei oo lapsia ni teet niitä kuitenki pian ja jos niitä on ni sähän oot jatkuvasti poissa ku kakarat on kipeenä. Että hae siinä sitten töitä.

2.12.2012
misukka
misukka

musta tuntuu, että jo pelkkä sana "lapset" saa työnantajan niskavillat pystyyn. :/ Yhdessä haastattelussa kävin ja huomasin, että työnantajan mielenkiinto lopahti, kun mainitsin lapset... kauhuissani mietinkin, että jos lapset on nykymaailmassa niin iso tabu työrintamalla, miten ihmeessä saan koskaan töitä?! Pakosti se omakin into lässähtää kun vajaan vuoden hakenut töitä, yhdessä työhaastattelussa käynyt ja jokaiseen paikkaan hakijoita monta sataa... :/ Aika kultainen onnenpotku olis töihin pääseminen

2.12.2012
Halitintti
Halitintti

Kyllä mä kävin työhaastattelussa tammikuussa ku kuopus syntyi huhtikuun alussa. Yllättäin ne ei mua palkannu.

Eli ainahan sitä hakea voi mut todennäköisyys työn saamiseen on melko kehno. Vaikka raskaus ei siihen palkkaamiseen saisikaan vaikuttaa.

Mutta mä kyllä huomasin ettei se haastattelija mua tosissaan edes haastatellu ku ison vatsan kanssa sinne menin.

2.12.2012
misukka
misukka

niin, aika harva varmaan palkkaa, muttamiksi se estäisi töihin hakemista:)?  eihän hullu ole se joka  pyytää, vaan sejoka maksaa:D

kyllämusta ainakin oisi hienoa nähdä innokas hakija,  vaikka oisikinb jo tiineenä. ja varmasti työantajien joukossa  on vielä niitä,jotka arvostaa hakijan tietoa ja taitoa enempi kuin mahan kokoa:)

2.12.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...