joulukalenterin askartelu-ongelma 8/

oon keränny nyt semmosia neliskanttisia pikku purkkeja, jotka aioin fiksuna tyttöä sitoa kannen saranapuolilta solmujen avulla yhteen pitkään pötkään ja laittaa sen sitten tyttöjen sänkyyn kiinni roikkumaan. Toteutusongelman tajusin, kun sain sidottua neljä purkkia rinnakkain: jokainen purkki pyörii ja hyörii niinkuin hyrrä enkä saa niitä nätisti rinnakkain ollenkaan. :(   Mitenkähän mä nyt tuon tekisin?? Liimaan purkkien pohjat johonkin lautaa ja vai mitä häh?? Askartelunerot apuva!!!

26.11.2012
Halitintti
Halitintti

mä oon muksuna aina pitäny joulukalenteria "pyhänä".... sitä ei siis saa millään lailla häpäistä lurkkimalla liian monta luukkua kerralla :D Oon ollu aika kiltti tyttö. 8) Tiä sitte, tytöt ei välttämättä enää niin tunnollisia sitten ookkaan ;)

27.11.2012
Halitintti
Halitintti

ongelma ratkaistu, hiphei :D

Mulla mietinnässä et jahka mä saan noi poikien joulukalenterit tehtyä, ni mihinkä ne voi laittaa. Koska ihan saletti juttu on, että esikko käy ne sieltä kurkkimassa kyllä etukäteen et mitä on tulossa. Mut toisaalta jos se kurkkii ne etukäteen ni omapahan on häviönsä. Sit ei o mitään kivaa just ennen joulua ku kaikki on käyty jo kattomassa.

Muistan ku mä ite en voinu vastustaa suklaakalenteria. Vetelin niitä suklaita vähän etukäteen ja vika viikko meniki ilman suklaita. Eikä silti oppinu mitään vaan seuraavana vuonna sama juttu. :D

27.11.2012
misukka
misukka

:D repesin täällä, kun ajattelin, että oon varmaan kirjottanu aika vaikeesti tuon tekotyylin. x) Ongelma selvitettiin eilen niin, että laitettiin kaksi purkkia aina kahden kulkusen väliin, niin purkit mahtuu tiuhempaan. :) Nyt on kalenteri kiinnitetty isomman tytön sänkyyn ja jää odottamaan täyttöä.

 

En oo vielä ihan päättänyt laitanko kaikki luukut jo valmiiksi lapsia varten, vai täytänkö yhden luukun kerrallaan.... jos menevätkin multa salaa ne luukut sitten avaamaan o.O

27.11.2012
Halitintti
Halitintti

No entäs jos laitattekin 2 riviä päällekkäin. Eli ekat 10 purkkia vaikka yläriviin ja loput alariviin. Mä nyt muutaman kerran luin ton sun tekstisi ni melkein kuvittelen, että sain jutun jujusta kiinni.

27.11.2012
misukka
misukka

ihan siis ohueen hamppuköyteen meinasin laittaa nuo purkit kiinni siten, että avaan kannen ja sidon narun umpisolmulle kannen saranan ulkopuolelle... mutta sitten kun näin tein, purnukat heilu mikä mihinkin asentoon ja vinkkuraan. Kun taas laitoin nauhan vaan kannen saranan sisäpuolelta, ilman mitään solmuja, jäi purkki siististi roikkumaan oikeinpäin nauhaan... en oikein osaa selittää paremmin. x)

 

Nyt sitten vain toinen probleema, kun aioin laittaa kulkusen jokaisen purkin väliin koristeeksi (siis nauhaan kiinnitetyn).... mies teki tämän homman, mutta jätti liian reilut välit purkeille ja nyt joulukalenterinauhasta tuli ihan älyttömän pitkä. 8( Ei mahdu mihinkään nätisti roikkumaan. Jos olis laittanu puolet tiheämmin kulkuset, olis nauhaakin tarvittu huomattavasti lyhyempi pätkä x/

26.11.2012
Halitintti
Halitintti

Hyvä että keksit ite ratkaisun :) Mä en oikein saanu kiinni, et millasesta virityksestä oli kyse...

26.11.2012
misukka
misukka

nyt kekkasin että näteimmin nuo purkit pysyy, kun ne vaan ujuttaa kannen saranan välistä nauhaan (ei siis mitään solmuja) noin saa sitten tarvittaessa tuon nauhankin vaihtoon, jos nauha menee oikein huonoon kuntoon. :)

26.11.2012
Halitintti
Halitintti

mikä on washi-teippi?! o.O :D

26.11.2012
Halitintti
Halitintti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...