helppo ja hyvä juustokakku?

ohjetta kaipaisin, mikä ois tosi hyvää?

23.11.2012
mustikka88
mustikka88

Nostellaan

8.4.2013
huopis
huopis

Jotkut valkosuklaat ei sulatuksen jälkeen enää kovetu samanlaiseks mitä alunperin oli. Eli sen puolesta voi laittaa siihen päälleki "kuorrutukseks". En vaan kyllä osaa sanoo varmaks mikä suklaa ois tämmöstä pehmeeks jäävää.

Syytän nyt kyllä ihan tätä ketjuu, ku miun rupes tekee mieli kokeilla pipari/valkosuklaa/glögijuustokakkuu. Joka vuos oon jouluu ennen arvellu kokeilla sellasta reseptii tehä, mut en oo ikinä saanu aikaseks. Josko vihdoin tänä vuonna...

23.11.2012
huopis
huopis

jermu. kannattanee se suklaa sotkea sinne juuston sekaan ni pysyy pehmeänä. Jos sä sen siihen pintaan vaan laitat ni voi tulla liian kova pinta ja hankala leikata siististi. ellet sit raasta sen valkosuklaan ja ripottele pinnalle jonku kostean pinnan päälle. Sellaisenaan ei pysy siinä pinnalla.

23.11.2012
misukka
misukka

Miun ohje millä oon tehny pitäs olla sama ku tää: http://chocomum.vuodatus.net/blog/1006293/hovi-suklaakakku/

Paitsi oon kyl laittanu koko levyn suklaata. Toi ohje nimittäi on alunperin niiltä ajoilta ku Fazerin levyt oli sen 170g.

Ja tosta saa helposti muutettuu erilaisii. Yleesä oon tehny minttu Dominoista ja taloussuklaasta. Mut makuha muuttuu ku tekee vaik kahvin makusista dominoista ja valkosuklaasta. Valkosuklaakakun jos tekee, ni ei kannata laittaa sokerii läheskää noin paljoo.

23.11.2012
huopis
huopis

Mokkainen tiikerijuustokakku

voitavoitelemiseen

 

keksipohja:

250gdigestive-keksejä

2 rklkaakaojauhetta

75g voisulaa

 

täyte:

300gtuorejuustoa notkistettuna

200gricottaa

200g (2 ¼ dl)hienosokeria

3 tlmaissitärkkelystä

3 munaakevyesti vatkattuna

2tlvaniljaesanssia

5 dlranskankermaa

2 ½ dlkuohukermaa

2 tlpikakahvijauhetta

2rklkahvilikööriä

100g tummaasuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

 

Paloittelekeksit ja hienonna hienoksi muruksi. Lisää kaakaojauhe ja voisula ja sekoitatasaiseksi.

Kaada seosvoideltuun irtopohjavuokaan, painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaatuorejuusto, ricotta ja sokeri suuressa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisääjoukkoon maissitärkkelys, munat ja vaniljaesanssi. Vatkaa vain sen verran ettäainekset sekoittuvat. Lisää ranskankerma ja kuohukerma. Ja seos kahteen yhtäsuureen osaan. Sekoita yhteen osaan juustoseosta kahvi, likööri ja sulatettusuklaa. Jätä toinen osa maustamattomaksi.

kaadamolemmat juustoseokset keksipohjan päälle (yhtä aikaa jos mahdollista). Sekoitaseoksia vähän haarukalla niin, että pinta saa tiikerin raitoja muistuttavankuvioinnin.

Paista170-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on reunoilta kiinteämutta keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaanvuoassa.

Laitajuustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli ja ota sitten vuoasta.

 

Meillä tehdään tämä ilman noita kahvijuttuja ja on tuhottoman hyvää. Mies vuoraa irtopohjavuoan leivinpaperilla. Hitusen rasvaa pohjaan ja seiniin jotta muotoon leikatut leivinpaperin palat pysyy hyvin seinissä kiinni ennen kuin taikina on paikoillaan. irtoaa niin paljon paremmin ja siistimmin vuoasta. Pelkällä rasvalla uhkaa jäädä seiniin kiinni ja tulee ruma irrotusvaiheessa.

23.11.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...