raskaus ja opiskelu??

pääsin opiskelemaan shksi JEEE , opinnot alkaisi jo tammikuussa.. niinkuin varmaan olette lukeneet tikutin aika varman positiivisen, nyt rv4, odotan kuitenkin vielä ensi viikkoon uutta testiä mutta joo siis mietin nyt miten ammattikorkea (tai muukin) opiskelu onnistuu raskaana?? sielä on aika paljon pakollisia tunteja ja käytäntöä o-ou .miten kestän ne vaivoineni? :D opiskelisin siis ens kevään jos selkä kestää.. jäin viimeksikin pois 1kk aiemmin selän takia joten katsotaan nyt mitä tulee.. pahoinvoinnista uskon selviäväni yms mutta tuo selkä on tosi pelottava varsinkin lopuksi.. tietääkö kukaan sitten esim noista pakollisista rokotuksista hoitoalalla, esim jäykkäkouristusrokotuksesta jonka luulen menevän juuri tänä vuonna vanhaksi (olen melkein 22v, koskas se annettiinkaan?) niin sitä ei varmaan raskaana voi ottaa vai voiko? mites muut rokotukset ja harjoitukset ja sairaat potilaat?? vaikea tehdä mitään jos ei ole rokotettu..... mielestäni vielä keväällä ei kuitenkaan onneksi ole harjoittelua mutta mites harjoitusnostot yms?   en keskenmenoa sillä tavalla pelkää, eihän se nyt niin vaan tapahdu ja nostelin viimeksikin 20kg maitotölkkejä kaupassa raskaana ollessa ja koiraani jne jne mutta mitä ongelmia voi tulla raskaana opiskeluihin?? haluaisin vaan käydä edes tuon kevään koska jään todennäköisesti juuri kesäkuussa laskujeni mukaan äitiyslomalle niin ehtisin sen juuri ja juuri tekemään ja sitten olisin vuoden+kesälomat ä.lomalla. sitten menisi tuo isompi tarhaan ja pienempi pph jos pääsee... suuret suunnitelmat on jo mutta kerron vaan että tiedätte miksi haluan juuri nyt opiskelemaan vaikka raskaana olen ja vuoden ikäinen on kotona kaikenlisäksi mutta siis mies jäisi kevääksi kotiin ja sitten oltais vähän sen vuoden yli kotona ja sit lapset hoitoon ja mä vuoden tauon jälkeen kouluun takas ... =) kertokaas mitä kaikkee tuo raskausopiskelu tuo tullessaan? :D olen 3kk loppuraskaudesta kyllä opiskellut mutta se oli niin lepponen koulu että ei ollut ongelmia mutta amk hoitoala on jo isompi juttu.. tiedän että koulusta saa tietoa mutta en nyt heti viitsi soittaa :D

23.11.2012
AMP91
AMP91

tuohon jäykkäkouristuspiikkiin on monta mieltä, esim jossain ulkomaillahan niitä annetaan, jotta vastasyntynyt lapsi ei sais sitä. Jotkut taas on sitä mieltä ettei missään tapauksessa pistetä mitään rokotteita, mutta kyselehän sitten neuvolasta. Jos harjotteluita ei ole niin tuskin sitä tarvit, jos ei satu koira puremaan. Sittenhän se laitetaan automaattisesti oli raskaana tai ei. Mistään muista rokotuksista ei tarvitse huolehtia, kuin että normaali rokotusohjelman mukaset rokotukset on voimassa. Jos joihinkin harjoitteluihin vaaditaan vaikka hepatiitti-rokotetta, niin siitäkään ei tarvitse huolehtia ennen kuin itse harjoittelu on

Riippuu vähän koulusta harjotteletteko kääntöjä nukella vai toisella. Mutta ne nukethan ei paina juuri mitään. Ensimmäisenä vuotena muistaakseni harjoiteltiin ihan perusjuttuja, eli sängyssä kääntämistä, katetrointia, perusinjektioita yms. Niitä kyllä pystyy tekemään, tein niitä töissäki. Tosin jos sulla selkä kipeytyy helposti, niin sitten voi olla vähän kinkkistä, kun ei sitä välttämättä heti osaa tehdä ergonomisesti. Ja se selkä voi tulla siltiki kipeäksi.

Meillä menee niin että kysyn aina harjoittelutuntien alussa, että onko jotain mitä en saa tehdä ja katson sitten vain kun muut tekee. Ja en ole antanut pistää itseäni, vaikka keittosuolaa vain pistetäänki. Myös opettajat on ollu sitä mieltä että ei tarvitse antaa pistää. Koulu kyllä joustaa aika paljon raskaana oleville juurikin harjoitustuntien suhteen, eivät halua kontolleen sitä jos jotain tapahtuukin. Uskoisin että pakollisista tunneista pystyt sopimaan, jos et kerta kaikkiaan pysty olemaan niillä mukana. Saat joko tehtävän, tai sitten menet istumaan ne kun palaat takaisin kouluun.

Todennäköisesti koulu loppuu viimeistään toukokuun alussa, vaikka periaatteessa se vois kestää vielä ainaki kuukauden päivät. Näin ainaki meillä että kouluvuosi alkaa syyskuussa ja loppuu toukokuun alussa. Paitsi viime vuonna (lukuvuosi2) tais kestää ihan toukokuun loppuun harjoittelun takia.

Niin ja vielä noista sairaista potilaista. Kyllähän niitä joutuu hoitajat hoitaan muutenki raskaana. harvemmin siellä semmosia tauteja on, joista haittaa raskaudelle. Siitä voi sitten neuvotella paikan pomon kanssa, pitääkö jonkin potilaan hoito jättää muille hoitajille. Mutta tällaista ei ole vielä minulle tullut vastaan vaikka olen harjoitteluissa, ja oikein töissä ollu raskaana. Ainut että sellasiin tutkimuksiin ei saa mennä mukaan katsomaan, jossa on säteilyä, eikä sytöstaatteja saa käsitellä raskaana.

Ymmärrän täysin että haluat mennä kouluun jo nyt. Määki meen joulun jälkeen vielä maaliskuun puoleen väliin kouluun, että saan kursseja pois alta, Pääsee nopeampaa sitten valmistumaan :)

23.11.2012
naks
naks
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...