Kiinteisiin ruokiin liittyen

Voi olla, että aiheesta on jo ollu juttua, mut en yhtäkkiä löytäny :) Eli koska teillä on annettu vauvalle muuta kun maitoa/korviketta? Mitä annoitte? Ja oliko kasvussa jotain tai nukkuiko huonosti?  Onhan mulla kokemusta jo kolmesta lapsesta, mutta kunhan kyselen :)

22.11.2012
marjaana
marjaana

meillä aloitettiin 5kk iässä kun paino nousi 3kk alkaen niin hitaasti... 3kk alkaen annettiin rypsiöljyä ja 5kk luovutin ja lopetin täysimetyksen ja annoin ensin perunaa ja sitten muita kasviksia ja sitten hedelmiä myöhemmin =) 8kk iässä loppui imetys kokonaan ja alkoi isommat soseet mennä.. ei vaikuttanut uniin kuin vasta tuo korvikkeen anto ja ikä sitten 8kk.,. =)

22.11.2012
AMP91
AMP91

Poju oli 4kk, ku alotin kiinteiden antamisen. Alotin perunasoseella, mutta jätkä sai siitä hirveet vatsanväännöt. Kokeilin seuraavax porkkanasosetta ja se onnistuki jo paremmin. Sit lisäsin yhen ruuan kerrallaan ja aina viikon kokeilin yhtä.

22.11.2012
Piude_
Piude_

Esikko oli 4,5kk ja kuopus viikkoa vaille 4kk ku aloteltiin soseiden kanssa. Tuli vaan fiilis, et pikkuinen ei ole tyytyväinen pelkkään maitoon. Esikolle taisin tarjota joko peruna-porkkanasosetta tai maissisosetta. Kuopukselle alotin maissisoseella jonka sotkin velliksi rintamaidon kanssa. Sellaisenaan ei heti kelpuuttanut. Mut vellinä meni hienosti.

22.11.2012
misukka
misukka

Molemmille oon alottanu 4kk, ja maissilla on alotettu. Esikolla alotettiin varmaan vähän kasvun takia ja tais siinä vaan äiteelläkin olla kiire antaa sapuskaa maistettavaksi.. Tosikko selvästi näytti sen kiinnostuksensa sapuskaa kohtaan ja koitti muitten lautasilta ottaa evästä,joten siinä oli hyvä pleissi alottaa :) Ja sit siinä on mun mielestä sekin että saavat ruokaan ja uusiin makuihin rauhassa totutella ennenkö se kiinteen tarve on kunnollinen =)

22.11.2012
Äitiorava
Äitiorava

Mie annoin esikolle vähä yli neljäkuisena. Ei ollu kasvussa mitää vikaa hyvin kasvo maijollaki. Arvelin vaa, et helpompi alotella pikkuhiljaa, ku sit 6 kuisena ruveta panikoimaan jos ei kiinteet ruoat kelpaakaan.

Tän toisen kanssa mennään varmaa tissillä sinne lähemmäks puolta vuotta. Helpompi kulkee ku eväät aina matkassa, eikä tarvii kahen syömisestä huolehtii...

22.11.2012
huopis
huopis

Meillä alettiin antamaan velli illalla maidon sijaan kun tyyppi oli mmm..3kk ikänen. Korviketta meni siinä vaiheessa n. 1,5l päivässä, josta kyllä varmaan puolet tuli pihalle pukluna ja kasvu junnas paikallaan. Sit viikkoo vajaa 4kk alettiin maistelemaan soseita ja 5kk iässä siirryttiin ns. normaaliin ateriarytmiin.

Eipä se velli ihmeitä tehnyt, mut tulipa kokeiltua.

22.11.2012
RJ89
RJ89

Ja suosituksetkin on vuosien mittaan vaihtuneet, vaikka en mä ny koskaan oo niitä niin tuijotellu :)

22.11.2012
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...