Kun äiti kärsii synnytyksen jälkeen masennuksesta

Miten sinä pärjäät masennuksesta? Totta tai valhetta, mutta synnytyksen jälkeen voi tulla äideille masennusta. Se on aika tavallista ja normaalista, mutta silti ei ole masennus hyväksyttävä terveydelle. Kun koko lapsen kasvamisen kannalta rupee tulemaan negatiivisia ajatuksia, syylisystunteia, yksinäisyyta sit on hyvää löytä apu.  Ihmisille on luonollista nukkua vähinttäin 8 tuntia, mutta kun yöuni on olematta tule nopeasti väsymys. Tunteet kun olisit vain sinä ja sinun itkevä lapsesi tekesi ehkä itseluottamukselle likaa ja tästä lähtien voi tulla itsellesi niin sanottu huonon äitin rooli. Kukaan meistä ei ole täydellinen ja siksi on hyvää keskustella omista murheista ja vaikeukista.  Äideille, jotka on saanneet juuri äideiksi voi tuntua että heidän ystävät kenellekään ei ole vielä lapsia eivät ymmärrä heidä täysin. Kaikit ihmiset eritysesti äidit ovat erilaiset ja siksi me kärsi mm masenuksesta erilasesti. Moni on todella tyytyväinen ja pärjää omillaan hyvin, moni halua hyvää juttuseuraa ja lenkkiystäviä.  Miten minä pärjään??? Oikeastaan tulee sanoa, etta joskus on todella hyviä päiviä kun yöuni on hyvää ja lapsikin nukku hyvin, sitten suju kaikki. Toisena päiväna tuntuu vähän väsyneeltä erityisesti sitten kun lapsi ei nukku hyvin päiväunia. On vaikea kuunella itkua päivästä päivään mutta on mahtava nähdä kun pikkuinen hymyilee:D See viimeinen tekee päivästa päivään. Kaikkille äideille, jotka kärsivat masnukksesta haluan sanoa, että te ei ole yksin. Aina on hyviä ystävia tai löytetavissä uusia ystävia, jotka ymmärrävat teidä täysin. Puhuminen asiasta on kaikkein a ja o.  Ystävät ja sukulaiset ovat tärkeitä kaikkein tärkeintä on myös puhuminen omalle kumpanille ja hänen pyyntö autta. Joskus harmittaa ja on vaikea selittää mistä se negatiivisus ja väsymys on tullut erityisesti sitten kun kumpani on joka päivä töissa ja ehkä illalla on menossa kouluunkin, mutta silti on viikonloput tarkoitettu perhelle. Suositelen viikonloppuisin käydä kylässä ja tutustua toisin lapsiperheisin, jotka tiedäväy täsmälleen mien elämä menee kun perhessa on pikkuiset.  Kun ystävia ei ole? Voin sanoa että olen itse hetkellä tässä vaiheessa, missä tuntuu vähän yksinäiseltä, koska kaikkilla on jotain tehtävä. Lapsen kanssa kotona istuminen, ulkona kävelminen ja ostoskilla oleminen tekee viikosta vähän rutiinia, siksi olen päättänyt löytää uusia ystäviä, kenen kanssa olisi mahtava jutella.

21.11.2012
ElluKallu
ElluKallu

Mulla ei ole masennuksenjälkeistä mutta 11 vuotta olen kärsinyt toistuvasta vaikeasta masennuksesta + erinäisistä muista mt-häiriöistä. Tällä hetkellä taas masennuskausi menossa, käyn säännöllisesti mt-hoitajan luona ja syön cipralexia kun se on turvallinen raskauden aikana

21.11.2012
odevenks
odevenks

Kun tulee tunetta että elämä on vain pelkää musta ja valkoista, muista että olet omalle lapselle kaikein tärkein ja hän rakastaa sinua kovin paljon.

21.11.2012
ElluKallu
ElluKallu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...