Mikä mun marengissa on vikana?

Kamala kun on vakava ongelma. :D Tein siis marenkia tudei (7 valkuaista, 350g sokeria ja reilu tl vanilliinisokeria) mut mun taikina jäi lössöksi eikä ne ollu sellasia hienoja kokkareita vaan ne oli enemmänkin makarons-leivonnaisen kansia. :D MIKSI? Johtuuko se siitä että mä vatkasin ensin valkuaisin yksin ehkä 30s ennen kun lisäsin sokerit sekaan? Vai siitä että munaskut oli menny päivästä 6.11. (ja kyllä, jokaisen hajotin yksitellen ja nuuhkin ettei oo pilalla)?

20.11.2012
RJ89
RJ89

Tee ens kerralla keltuaisista jäätelöä. Ei tartte heittää munia roskiin jos teet marenkeja. Eikä ne munat nyt ihan viikossa tai kahessa huonoksi mene. Ihan oikeasti jos sä niitä kylmässä säilytät ni ne kestää kyllä kepeesti toista kuukautta parasta ennen päivän jälkeen. Meillä on nytki tuola jääkaapissa 10.11 parasta ennen olevat munat, muutama kappale. Täydessä laatikossa näky olevan päiväystä joulukuulle asti. Meillä ei siis oikeesti koskaan katota noita munalaatikoiden päiväyksiä.

21.11.2012
misukka
misukka

Eli kaikki meni vikaan. :D Mut oon aina tehnyt marengin "vanhoista" munista koska en halua koko täyttä lootaa roskiinkaan heittää, mieluummin teen jotain äkkimakiaa niistä, ja ennen on kyllä onnistunu ihan hyvin. Nooo, mitä tästä opimme?

21.11.2012
RJ89
RJ89

Mä laitan ne sokrut sinne vähän kerrallaan. Ohjehan on, et eka pitäs vaahdottaa niitä valkuaisia kunnolla ja sit sokrut sekaan mut mä oon saanu hyvän tuloksen ku nakellu sokerit vähän kerrallaaan sinne munien joukkoon.

Ja toki munien tuoreus vaikuttaa. Tuoreemmat munat vaahtoutuu paremmin.

21.11.2012
misukka
misukka

No voi pilu. :D Se meni siis siinä vikaan kun nakkasin ne sokerit heti alkujaan ja kerralla sinne kippoon.. :D Nooooo, ens kerralla parempi onni. ;b

20.11.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...