Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Koira ja vauva?

Hei, halusin kirjoitella tänne tästä aiheesta, sillä minulla on 1,5v maltankoira ja odotan esikoistani. Minulle sanotaan että pitäisi luopua koirasta kun vauva tulee ja minua todellakin harmittaa tämä asia. Koirani on kun oma lapseni ja se kuuluu perheeseen. Haluaisin tietää onko tämä siis totta että koira on hankala pitää kun tulee uusi vauva taloon? Onko kenelläkään kokemusta asiasta? Onko teillä ollut koira ja miten sen kanssa on sujunut? Oma koirani on kiltti ja on tottunut lapsiin eikä riehu niiden ympärillä lainkaan. Tämä asia todellakin masentaa minua sillä en halua luopua koirastani. Olisi ihana kuulla muiden tarinoita:-)

20.11.2012
Jannajanna
Jannajanna

Ihanaa kun on noin moni jaksanut ottaa kantaa tähän! Kyllä se vaan näin on että koira pysyy, perheen jäsen se on kuitenkin ollut jo kauan ennen vauvan tuloakin joten jollei ongelmia tule niin ei meidän Hani mihinkään lähde :) ihanaa kun ootte vastaillut, tuli niin paljon parempi ja varmempi fiilis tästä kun sai kuulla muitten kokemuksia:) kiitos! Vielä jos on vinkkejä koiran kanssa niin kirjoitelkaa ihmeessä! :) tosi kiva kuulla!

20.11.2012
Jannajanna
Jannajanna

Lisään vielä sen mitä tuola ainakin vinkkikilpailuissa on pyörinyt tästä vauvan tutustuttamisesta lemmikkeihin. Meillä isäntä vei joka sairaalapäivältä reivun kotiin kun sinne malttoi lähteä. Riepu pyöri mun ja ipanan seassa niin että siihen jäi sekä mun, tissimaidon että vauvan hajut. Riepua ei annettu koiralle ja kissalle leikkikaluksi, vaan sit haisteltiin nätisti. Neljä riepua ukko ehti viedä kotiin (viimeisin kotiutumispäivänä vähän ennen kun kotiuduttiin) ja hienosti väki tiesi mitä on tiedossa. :)

20.11.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

en lukenu kaikkia vastauksi mut ÄLÄ LUOVU...maltankoirat kaiketi on muutenkin niin kilttejä ja sopeutuvaisia. kunhan muistaa että antaa koiran hyväksyä vauva laumaan, meillä se havannankoiran kohdalla kävi kielenlipaisulla ♥

20.11.2012
Boco
Boco

meillä kanssa koira tykkää vauvan kakasta hyi!! :D

 

ongelmahan on tosiaan ennemminkin se että miten lapsi suhtautuu koiraan jos kyseessä on kuitenkin peruskiltti koira.. ja se meillä ainakin merkkas kun tuo koira on valmiiksi tosi oppivainen ja tottelevainen, mitä nyt haukkuu paljon, niin ongelmia ei ole tullut nytkään.. ja kun on vielä noin pienestä rodusta kyse sulla niin vielä parempi joten en ymmärrä miksi pitäisi luopua muka varmuuden vuoksi? =) ehkä ihmiset ennakoivat liikaa kun eivät halua ottaa riskejä kun koira kuitenkin toimii vaistojen varassa aina, oli sitten peruskiltti tai tottelematon niin jos lapsi lähestyy lelu kädessä niin koira sen nappaa ja sormet on vaarassa, eihän se sitä pahuuttaan tee tietenkään mutta nopeasti lapsikin oppii varomaan =)... meillä ainakin on todella ihana ja kiltti koira ja kaikista tärkein mielestäni on se että KOIRAN ON JO VALMIIKSI TIEDETTÄVÄ PAIKKANSA eli lapsi ei ole uhka kun tietää paikkansa.. ja aikahan se toki näyttää miten koira suhtautuu laumakaveriinsa mutta tuommoinen sylivauva ei ainakaan ole mitenkään haasteellinen kaveri alussa, isompi taaperi ehkä ja senhän kaikki tietää varmasti että kun pientä lasta ja koiraa ei jätä ikinä kaksin niin ei käy mitään suurempaa ainakaan.. mun vinkit on siis että koiran voi pitää jos

-koira tietää paikkansa jo valmiiksi eli on alimpana laumassa eikä aiemminkaan ole sitä kyseenalaistanut eli ei ole dominoiva

-ei koe olevansa uhattuna ja että koiralla on aina oltava rauhallinen oma paikka johon vauvaa ei päästä (ja kupit rauhaisassa paikassa tietty)

-totuttaa varovasti ja tekee esim herkuilla siitä positiivisen asian

-kannattaa myös muistaa rokottaa(+madottaa) koira säännöllisesti ettei vaan tartuta mitään rabiesta vauvaan :D

kyllähän sinä varmasti koirasi tunnet (niin paljon kun suden sukulaista nyt voi tuntea :P) joten vähän jo osaat ennakoida miten koira tulee suhtautumaan vauvaan aiemman perusteella =) en tosiaan jaksanut lukea muiden vastauksia joten voin toistaa kaikki samat :D mutta maalaisjärki tässäkin.. ymmärrän sinua hyvin koska itsekin raskaana oikein itkin että entä jos vanha koiramme ei osaakaan olla uuden tulokkaan kanssa tai vaikka puree kun piikkihän se heti olisi, ja vaikka koira on lapsia nähnyt paljon mutta on tosiaan vanha pappa jo, mutta loistavasti on mennyt, mitä nyt välillä lipaisee vauvan naamaa mistä vauva ei tykkää ;D

20.11.2012
AMP91
AMP91

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

20.11.2012
AMP91
AMP91

Älä missään nimessä luovu! Eri asia se jos koira olisi ongelmakoira jo alkujaan!

Mun rottweiler typy oli vähän alta 2v., kun poika syntyi. Laitokselta tultiin kotiin(olin poissa 6pvä). Koira kiinnostuneena ja vähän arastellen vauvaa haistelemaan ja mut sivuutti täysin. Mulkas ja paineli makkariin maaten. Mökötystä jatku kolmisen päivää :D.
Alkuun koira oli vähän hämillään vauvasta, kun tuli uusia ääniä, hajuja ym., mutta missään vaiheessa ei ole osoittanut aggressiivisuutta tmv. Alkuun oli enemmänkin välinpitämätön.

Nyt poika 10½kk ja noi on aivan mahtavaa seurattavaa päivisin! Poika saa "kiipeillä", ottaa tukea ym. koirasta. Oli sitten karvoissa tai korvissa kiinni eikä toi typy sano mitään. Saattaa mua katsoo silleen, että Mamma auta :D. Ja on pidetty huoli siitä, et jos koira menee makkariin nukkumaan, niin se saa siellä rauhassa nukkua. Koiralle pitää antaa myös mahdollisuus "paeta" omaan rauhaan lepäämään.

Poika leikkii joskus koiran leluilla, mutta koira ei pojan. Poika saa mennä koiran kupille vaikka koira söis, ei sano mitään. Mä kyllä sitten haen pojan sieltä pois, kun vaan huomaan. Koiralla pitää olla oikeus syödä rauhassa. Ja se mitä tulee pojan ja koiran syömis järjestykseen, niin meillä syödään miten sattuu. Joskus koira syö ennemmin, joskus poika... Miten nyt sattuu menemään eikä meillä ole kyllä mitään johtajuus ongelmia ollu vaikka on vahva luonteinen koira!! Kyllä se johtajuus katsotaan kaikessa, ei pelkästään ruoan kanssa.

Lenkille mennään aamupäivästä ja kävellään 2-7km ja seuraavan kerran pääsee sit mun kans kahdestaan illalla reippaalle lenkille. Eikä oo ollu ongelmia kulkee vaunujen kans vaikka 40kg koira mukana.

Eniten on ärsyttäny ihmisten ennakkoluulot. Typyn rotu on mikä on, niin meiltäkin kysyttiin useaan otteeseen "millon luovutte koirasta, joko sille on uusi koti katsottuna?". Koiralla ei ollut juuri aiempaa kokemusta lapsista ja helvetin hienosti on täällä menny! *näyttää persettä epäilijöille*

Mitä nyt tulee vielä tohon ruokkimisjärjestykseen, niin koira ei osaa sijoittaa noin pientä lasta minkään näköseen arvoasteikkoon. Siitä on turha stressata ellei merkkejä siitä ala näkyä.

Mikäli koiralla on käytöstavat entuudestaan ei vauvan kans tuu olemaan ongelmia :). Paljon tsemppiä odotukseen! :)

20.11.2012
AlliU
AlliU

Kyllä mä ainakin ymmärsin, mutta meillä syö koira samaan aikaan vain ja ainoastaan siksi että muuten koira saisi vasta illalla ruuan kun ipana on nukkumassa. Ja lapsi kyllä saa ruokansa ennen koiraa, mutta koira on nopeempi. :D

20.11.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Mä en edes lukenut muita kommentteja ennen kun kirjoitan tämän kysymyksen; MIKSI IHMEESSÄ PITÄISI KOIRASTA LUOPUA VAUVAN TAKIA? :o Oon ihan yks iso kysymysmerkki täälä. :o

Komppaan PuhOuu:ta tosta että johdonmukaisuutta, alusta asti vauvan tavarat on vauvan ja koiran lelut sun muut on koiran. Piste.

Ja miksi se nyt niin vaikeaa olisi? Siis vauva ja koira? Mä oon viikot yksin kotona kun ukko on reissussa (nyt ipana siis 1v 3kk) ja käyn aamupissattamassa koiran jo ennen kun avaan ipanan makkarin oven, oli tyyppi hereillä tai ei. Pikaseen käydään tossa naapurin ojassa niin että tekee tarpeensa. Sit saa aamuruuan samaan aikaan kun ipana saa aamupalan ja seuraavan kerran pääsee pihalle jos on hyvä sää niin siinä kun on syöty se aamupala, mut jos on huono sää niin vasta näin kun ipana on päikyillä ja sit onkin pidempi (jopa korttelin ympäri) lenkki. Sit taas päikkäreiden jälkeen lenkki ja iltaruoka iltapalan kans samaan aikaan ja kun ipana unilla niin taas korttelin ympäri. Mistä kohtaa vaikeaa? :D

Sillon kun toi tyyppi oli ihan minipieni niin asuttiin vielä sellasessa talossa missä pystyi päästämään koiran vaan suoraa takapihalle (aidattu takapiha) niin sillonhan vasta helppoa olikin.

Toki, meillä on iso koira (sakemannia, venäjän harmaata ja belgialaista, kohta 3v) että vaatishan toi pidempää lenkkiä. Mut tilanne on tämä. Ja kyllä toi useimmiten pääsee kerran päivässä vähä pidemmän lenkin rattaiden vierellä. :)

Ja allergioista, mun siskolla on labbis ja niiden ipanalla (reipas 2v) on juuri todettu erittäin paha koira-allergia ja suht. paha kissa-allergia, eikä silti aiota luopua koirasta. Miksei? Koska ei neiti saa oireita koirasta. Eikä kissasta. On siis jo siedättänyt itse itsensä. :)

Ja melkein asian ohi, mulle joku vuosi sitten lääkäri sanoi että mun pitää luopua kissoista ja koirista kun oon kerran allerginen (pistotestissä pisteitä tais tulla 4 tai 5, eli todella vähän). Katoin hetken lääkäriä hoo moilasena ja totesin että mä luovun mun lemmikeistä sillä samalla sekunnilla kun sä luovut sun lapsista. Sen koommin ei oo kukaan ehdottanut lemmikeistä luopumista.. :D

20.11.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Ihanaa kuulla, että teillä on mennyt hyvin koirienkin kanssa:) kyllä mä oon yrittänyt sanoa että en ole siitä luopumassa mutta paljon on sanottu että en vielä tiedä minkälaista on uuden lapsen kanssa ja että se tulee olemaan liian vaikeeta jne. Kyllä mä oon päättänyt pitää sen ihan itselläni ja jos sitten tulee ongelmia niin sitten miettiä jos laittaa vaikka sukulaisille hoitoon. :)

20.11.2012
Jannajanna
Jannajanna

No ei tarvii luopuu ! Mä ootan nyt toista lastani ja meil on 11 kissaa ja tänä tulee koiraa, mieleenkää tulis luopuu. Ellei sit ilmenis joku paha allergia. Ja nekin voi altistamalla lähteä.

20.11.2012
odevenks
odevenks

No ei todellakaan tarvitse luopua koirasta jos lapsen saa, ellei ole sitten "oikeasti" jotain kunnon syytä. ;-)

20.11.2012
pelargoni1
pelargoni1
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...