Kissaihmiset, apua!

Ongelma on mulla nyt tosi tosi iso! Meillä siis on tammikuussa 4v leikattu kollikissa. Nyt se ei oo torstaista asti käynyt syömässä ollenkaan, mutta syö herkkuruokaa (kokeiltiin huolisko sitä edes kun naput ei käy). Enkä oo kyllä vesikipollakaan nähnyt katin käyvän. Ikenet on (tai ainakin eilen illalla oli) ihan vitivalkoiset. Kehrää kyllä ja tulee kissittäessä luo, mutta nukkuu epätavallisen paljon myös yöaikaan (on kunnon yökyöpeli ja tekee kaikkia pahoja yöllä). Mitään paikkaa ei arastele, takapuolessa ei näy elämää, silmät on kiiltävät. Mä en oikeen nyt tiedä mitä tässä tekis, omaisuus menis jos klinikalle veis ja olis terve kissa. :E Voiko olla niin että tyyppi on nyt vaan ottanut hiukan nokkiinsa kun sillon torstaiehtoolla oli jotain pahojaan tekemässä keittiössä ja isäntä vähän koulutti misua? Luonteeltaan ei kyllä ole sellanen joka ottaa helposti nokkiinsa.. Mä oon niiiiiiinn huolissani!

18.11.2012
RJ89
RJ89

No mä nyt sanoin ton kyllö satumammalle enkå sulle rj

21.11.2012
odevenks
odevenks

No joo, ehkäpä mä senkin tiedän että kissat kehrää myös uhattuna. Tunnen oman kattini varsin hyvin ja tiedän millaista tyypin uhkakehrä on. Ja sitä en ole kuullut viime vlopun aikana.

21.11.2012
RJ89
RJ89

Kissat kehrää myös kun tuntevat olonsa uhatuksi

21.11.2012
odevenks
odevenks

Joo mähän tänne toki tulisinkin mainostamaan kuinka hakkaan eläimiäni. Jep jep. Ehkä kyseessä nyt tosiaan on ollut koulutusmainen läppäys, että rontti sulla ei oo sinne asiaa. Kyllähän koiraakin koulutetaan (joo joo ei tartte valittaa, ei meillä koiraa lyödä se uskoo puhetta, kissa ei) ettei se tekisi pahojaan ja menisi ei-toivotulle vyöhykkeelle.

Ja kuten olen jo maininnut niin misuliini on palannut elävien kirjoihin ja on oma ihan rasittava itsensä. :)

Ps. Tottakai mä myös ottaisin eläinlääkäriin yhteyden jos noi oireet olis jatkunut, en ole idiootti enkä anna elukkani kuolla tuosta noin vaan. Perheenjäseniä nuokin on, vaikka rasittavia aika ajoin ovatkin. En vaan joka jumalan naksahduksesta ala pulittamaan 200e, tässäkin tapauksessa se olis mennyt kuin savuna ilmaan.

20.11.2012
RJ89
RJ89

"poskille vetelemiselle" voi käsittää monin eri tavoin, esim tuleeko läimäsy kaukaa ja voimalla vai hallitusti läheltä ts tönäisy.

20.11.2012
Boco
Boco

Minkura täällä vaan, en tiä miksei antanu käyttää tuota "oikeaa" nimeä.

No kumminkin. 

Yks mikä sun kissaa vois vaivata, on anemia.

Oireena just suun ja silmien limakalvojen kalpeus, valkoisuus. Ja jos pääsee liian pitkälle, niin hapenpuutteen oireena heikkous, väsymys, hengästyminen ja jonkunlainen rauhattomuus.

Suosittelen kyllä eläinlääkäriä, vaikka on kallista, tiedän. Ittellä on kaks kattia.

20.11.2012
pirskatti
pirskatti

No huidoppa sitten

19.11.2012
odevenks
odevenks

Siis kyllä tuo on sähissy aina kun haluaa olla omissa oloissaan.

Mut nyt on jo melkein normaali oma itsensä, jäi kiinni itse teosta vesikipollakin ja oli syönyt raksut kiposta kokonaan. Tais tuo ottaa vain nokkiinsa. :)

19.11.2012
RJ89
RJ89

En mie oikeesti kissoista tiedä mut eikö toi sähinä viittais et jossain on jotain kipua? Jos ei normisti käy sähisee ja nyt varottelee tuolla tavoin.

19.11.2012
misukka
misukka

Toi on sisäkissa eli ei pahemmin taistele kuin koiran kanssa ja osaa kyllä pikkikinnasta antaa tarpeen mukaan. Ja minä kyllä huidon kissaani juuri niinkuin parhaaksi näen kun ei toivotulla alueella on.

Mutta siis niin, on kaikki hampaat kunnossa. Joskus aikoja aikoja sitten tapahtui jotain yhdelle alahampaalle ja se meni vinoon, mutta söi silloinkin ihan normaalisti ja nyt se on siis kunnossa. :o

Mutta niin, oli käynyt eilen illalla syömässä napuja kiposta! JEE! Vielä varmuudeksi oon sitä vettä rievulla antanut, kovasti tuo ainavaan nukkuis.. :o Ihan outo tollanen. Kai? Kamala kun nyt ei muka edes muista että millainen toi on päivisin yleensä ollut? Rasittava? :D Niin ja aamulla sähisi tolle nuorelle miehelle kun meni kisua silittämään kun oli keittiön tuolilla, eikä kyllä ikinä ennen oo niin tehnyt? :o

19.11.2012
RJ89
RJ89

Katoitko onko hampaat kunnos? Mä en kyl kissaa löis, ja vähän eriasia kyllä kissat ja tiikerit vaikka sama sukua ovatkin :D meil on 11 kissaa, ja yks niistä ei syöny kunnolla, oli ollu taas valtataistelu meneillään ja sillä oli hammas meleki lähteny irti.

18.11.2012
odevenks
odevenks

valkoiset ikenet voi johtua just kuivumisesta. mut sitten se syy, miksi ei juo??? kissan kyllä saa aika lujalla otteella poistaa ei toivotulta alueelta...vrt luontoon jossa tiikerit juoksee hampaat irvessä tunkeilijaa kohtaan ja tönäisee, en siis usko että ottais nokkiinsa niin vähästä.

koita sitä pakko juottamista ensin ja seuraa tilannetta. jos alkaa oksentelemaan niin tarkista näkyykö oksennuksessa mitään epämääräistä. suolinkaiset ei aina näy kakassa mut oksennuksessa kyllä.

18.11.2012
Boco
Boco

Mä en oikeen tiedä? Varmaan se perus ja huitas johonkin, melko varmasti läppäs poskelle. Et ei mitään seiniin heittelyä kuitenkaan. Vaan niinkun kissoille nyt yleensä ilmotetaan ettei jotain saa tehdä.

Niin ja ei sielä suussa mun mielestä mitään ainakaan oo, siis sitä mitä sinne saa katottua. :o

18.11.2012
RJ89
RJ89

Mitä se miehes teki sit sille?

18.11.2012
odevenks
odevenks

oisko suussa joku pipi?

18.11.2012
Boco
Boco

Boco, täytyypäs kokeilla pakkojuottoa. Mä en siis tiedä käykö tuo juomassa, mut varmuuden vuoksi. :)

Niin ja noi naput on sellasia mitä se on kyllä ennen syönyt, että ei oo kyse siitä että ei olis misun mieleen, on kyllä ehkä maailman nirsoin kissa ja osaan kyllä ostaa aina samaa sapuskaa. Tunnen omani. :D

Niin ja mä kans mietin tota kissalunssaa, mut kun ei toi aivastele, ei niiskuta eikä henkikään pihise. :o Mut ikenien värittömyys mun mielestä menis sinne, toki se voi johtua tosta juomattomuudestakin.

18.11.2012
RJ89
RJ89

mä en osaa oikein sanoa... mulla on kokemusta vain kollista, joka ei koko elinaikanaan pystyny syömään nakkia o.O ja kissanpennusta, joka syö vain mieluummin pehmoista herkkuruokaa, kun on niin kova homma jyrsiä niitä kovia napsuja. :)

18.11.2012
Halitintti
Halitintti

syitä voi olla monia. mut hyvä merkki on että edes jotain syö. tuo juomattomuus on kyllä huono juttu, jos oot varma ettei juo niin sitten pitäis saada jotain nestettä menemään. koska kissa on luonnostaan "kuiva" eläin niin kuivuu huonoon kuntoon nopeastikkin. ruiskua ei suositella pakkojuottoon koska menee henkeen. mulla onnistui viimeksi hyvin pakkojuotto niin että kastelin talouspaperia reilusti (käy myös joku räsy) ja puskin väkisellä suuhun, kissa alkoi sitä pureskella ja työntää pois ja samalla nieli vettä...pari päivää tein tuota ja kissa parani. (tod näk meillä oli kissalentsua)

18.11.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...