Uskaltasko lähteä rk ja 9mm pistooliammuntoihin vielä 15+6?

Olis ensi tiistaina PAK- suoritukset- ja viimeinen tilaisuus tälle vuodelle käydä nuo ammunnat suorittamassa, ulkorata-ammuntana. Suorittamatta viimeiseltä 4 vuodelta äitiyslomien/raskauksien/hoitovapaa​n takia, jotta siksi olisi tarpeellista..MUTTA. Meitä tulee ampumaan 10-15 jantteria ja siis ongelma on vauvan kuulo..uskaltaako vielä mennä? Eikös 18 viikolla sikiö alkanut kuulemaan? Mahaltaan ampuminen ei varmaan enää ongelmitta suju, koska mahallaan en muutenkaan ole viikon 11 jälkeen pystynyt nukkumaan.. Neuvolaan nyt päri pv koittanut soittaa, mutta varattua vaan piippaa ja nyt olen yötöissä ja to ja pe meneekin sitten soitto-aika kuopuksen kanssa päikyillä. (niin ja toi rk on rynnäkkökivääri)

14.11.2012
tyttö
tyttö

Niin joo ja sielä varuskunnassa missä minä kyselin mielipiteitä, sielä oli joku ihme nyrkkisääntö että raskauden ekalla kolmanneksella saa osallistua, toisella kolmanneksella omalla vastuulla tai jos itse haluaa ja kolmannella kolmanneksella ei saa osallistua. Ei armeijan lääkärit tai sielä kukaan muukaan ymmärrä raskaudesta mitään, eikä ainakaan täälä äitipolin lääkärit tuntuneet ymmärtävän mitään noista armeijajutuista.

Mut me ollaan niin erilaisia me raskaanaolevat, toinen ei missään nimessä tee jotain mitä toinen ei pidä pahana ollenkaan. Itse nautin ampumisesta, ja uskon että se nautinto jotenkin välittyi ampumisen aikana minusta vauvaan. Pidä minua niin kauheeana äitinä kun haluat mutta ei minusta tässä ollut mitään pahaa.

15.11.2012
hookoo
hookoo

Vähän vaikea ammattilaisen mielipidettä tähän on saada. Juttelin ennen ammuntoja oman lääkärin, armeijan lääkärin ja kapiaisukkojen kanssa. Kaikki sanoivat suunnilleen että no mitä itse olet mieltä. Jokainen tekee omat päätöksensä. Mutta onko sikiön kuulon kannalta äänet sen voimakkaampia kuin vaik rock-konsertissa? Siellä desibelit kohoaa paljon pidemmäkisiu aikaa. Ja jos vauva olisi potkinut, olisi supistellut tms niin olisin lopettanut.

15.11.2012
hookoo
hookoo

Itse en missään nimessä lähtisi enää viikon 18 jälkeen! Pitäähän se oma kuulokin suojata, niin miksi jättäisi vauvan kuulon suojaamatta. Hui.Toki paremmassa suojassa vauva kohdussa on kuin äidin kuulo, mutta silti..

Ehkä mä kuitenkin uskallan vielä näillä viikoilla mennä. Täytyy koittaa silti saada oman mielenrauhan takia jonkin ammattilaisen mielipidekkin.

 

14.11.2012
tyttö
tyttö

Niin ja ihan normaali kuulo tuolla tuntuu olevan. Että sinne vaan!! Makuuammunnassa asento on enemmänkin kyljellään kuin vatsallaan että ihan hyvin asento löytyi vähän etsimällä.

14.11.2012
hookoo
hookoo

Moi! Mä olen osallistunut rk-ammuntaan rv:lla 24. Vauva ei reagoinut laukauksiin mitenkään, vaikka minun kanssani yhtäaikaa ampui 20 muutakin. Mun mielestä nuo nuo kovat äänet on vähän suhteellinen käsite, ajattele ammattimuusikkoja jotka loppuviikoille asti ovat tuntikausia valtavien desibelejen vaikutuksessa. Vaikeampaa oli löytää hyvä asento kun ammuttiin makuultaan, mutta hyvä tulos tuli silti!!! 

Sorsamettälläkin olin jotain 20 viikolla, ei haulikonkaan ääneen vauva mitenkään reagoinut.

14.11.2012
hookoo
hookoo

kyl mä uskaltaisin :D

14.11.2012
odevenks
odevenks

voi ei, ne ei kestä sellasta kysymystä, ennemmin ne osais vastata jos siulla ois joku"tyttöjen" laji, kuten vaikka kuviokellunta :D Mie ku sanoin käyneeni luistelemassa raskaana ollessa niin ne ehätti kieltämään, kun siinä käy pahasti jos kaatuu. Kysyin sitten että eikös pahemmin käy jos kaatuu fillarilla niin hiljeni sekin täti :D

Kysy jos voisitte kaikki ampuu kuulapyssyillä, niistä kun löytyy pitkää ja lyhyttä mallia :D

14.11.2012
riu
riu

Pitäisköhän hämmentää terveysneuvontaa ja kysyä sieltä? :D

14.11.2012
tyttö
tyttö

RK8 ammutaan ainakin, eli 18 laukausta kääntyviin polvelta, seisoen ja makuultaan ja tän ampuu kaikki samalla kertaa. Ja tietty kohdistukset ensin. Pistooleista ammutaan paljon kanssa eri etäisyyksiltä ja sitten toi tasokoe on 5 laukausta kohteeseen käskytyksineen.(ja tää ammutaan yksitellen)

Ei siinä, jos ilmakolla itse ampuisin (;D), mutta jos muiden paukse vaurioittaa vauvan kuuloa, niin se huolettaa! Kukakohan osais ihan lääketieteellisesti neuvoa??

 

14.11.2012
tyttö
tyttö

siis eikös tuo oo että sie ammut 25 laukausta? Jos kysyt nätisti niin antasko ne siun ampuu ilmakolla?? :DDD Äänenvaimentimen kaa??? ehdotuksia johon ne varmasti suostuu :D Hei miten ois värikuulapyssyllä? :D

14.11.2012
riu
riu

Kaikki ammutaan kerralla..paitsi tasokoe ammutaan yksitellen.

14.11.2012
tyttö
tyttö

hahah ja isäntä viereää on sitä mieltä että hää ei lähtis. Toisaalta se ei oo ollu koskaan raskaana :D

14.11.2012
riu
riu

ammuttekos työ yksin vai vuorotellen? Kyllä mie ainakii yksin voisin ampuu, vaikka siinä niitä desibelejä onkii :)

14.11.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...