Synnytys loukkauksia?!

Luin vau.fi sivuilta tälläisen aiheen ja halusin nyt kysyä täällä että,onko jollakin kokemusta tälläisestä tai onko jostain kuullut että joku tosiaankin on kokenut tälläistä...mä en käsitä miten noinkin luonnollisessa asiassa joku toinen voi loukata..mö en ihan totta ollut ennen tätä edes ajatellut että noinkin voi käydä!!

14.11.2012
Shamyra
Shamyra

minulla taas on kaikki menny niinkun pitää siellä osastolla :) ihania kertakaikkisesti olleet kaikki :)

15.11.2012
imppuliina
imppuliina

mulla taas oli ihanat, kuuntelevat kätilöt ja harmitti kans kun en jälkeenpäin päässyt kiittämään =) herranjestas jos mua olis kielletty kiroilemasta olisin varmaan tinttassut :D ensimmäinen sana kun vauva nostettiin rinnoillekin oli ai saatana koska sattui niin pirusti niin ei kai siinä kukkasistakaan puhuta? :D lääkäritkin oli mukavia vaikkakin tietysti kiireisiä niin ei kovin henkilökohtaista palvelua saanut, yhteen kysymykseenkin odotin kaksi päivää vastausta kun lääkäriä ei saanut kiinni :D

 

mutta osastolta myös TODELLA paskaa palvelua puolelta hoitajista.. puolet ihania ja puolet kurppamummoja.... siis vain vanhemmat hoitajat oli kamalia! se harmittaa todella paljon kun yhtikäs mitään ei selitetty ensikertalaiselle kunnolla ja se sai minut tuntemaan itseni tarpeettomaksi ja surkeaksi äidiksi että meinasin lähteä ja sanoa että jaa mua ei sitten täälä tarvitakaan, haen vauvan kun se teille sopii.. ja multa ei kysytty mitään esim lisämaidon antamisesta vaan kaikki tehtiin sanomatta. ja olenkin kertonut kuinka vauva nostettiin ilman mitään sanomista rinnoilta kesken syönnin ja annettiin pullosta maitoa .. itse oisin sen maidon voinut antaa siitä pullosta kun en olis hetkeksikään halunnut laskea ihanaa vauvaa saati sanomatta antaa rinnoilla olleen vauvan, ja maitoa mulla kyllä tuli sikana mutta oli kuulemma kiire kun sokerin mittaaja tulee aamukäynnille?! en ymmärrä miksi meitä ei sitten herätetty aiemmin syömisiin koska multa ois tullu maitoa kyllä jos ois annettu syödä tarpeeks kauan vaan.. imetykseen sain imetysneuvojalta hlökohtaista hyvää apua onneksi koska kaikki hoitajat neuvoi eri asioita :(..

 

minuakin nuoren ikäni takia kohdeltiin vähän idioottimaisesti vaikken mikään teini ollutkaan, 20v mutta välillä oletettiin asioita... ja mua pidettiin valittavana drama queninä kun en päässyt sängystä ylös todella kovien symfyysikipujen takia niin kokoajan joku oli käskemässä ylös ja sanoi ettei aio auttaa että yritän itse kuntoutua, kunnes fysioterapeutti sanoi että herranjestas et sä saa liikkua kun välttämättömän kun vaiva pahenee ja määräsi lepäämään.. mut laitettiin jopa vaihtamaan lakanat sänkyyn etten jämähdä paikalleen mutta pestasin kyllä mieheni siihen koska en ole ikinä ollut niin kipeä ja sainkin 1,6g buranaa 2vk ajan 3krt/pv ja itkin ja kirosin kun vaikutus lakkasi hetkeksikin, en ole ikinä ollut niin kipeä ja vaivojani vaan vähäteltiin kunnes onneksi toi fyssari kertoi asian oikean laidan hoitajillekin.. en todellakaan ole mikään turhasta valittaja niin otti päähän kun kaikki oli neuvomassa ja arvostelemassa eivätkä kuunnelleet kun itkin etten pysty ihan tosissaan...

 

kaikista pahin oli kuitenkin se kun mitään ei kerrottu tai selitetty kunnolla... en siinä sakavassa tilassa muista jos kerran ohimennen mainitaan jotain.. ensisynnyttäjänä en voinut tietää valohoidoista ja sokereista heti kertasanomalla kaikkea niin olin ihan pihalla ja pelkäsin turhaa ja ikinä ei taas ehtinyt kysyä ellei kirjottanut kaikkea ylös.. ei tarvitse puhua kuin nuorelle naiville mutta normaalisti selittettäis asiat parikin kertaa =)

15.11.2012
AMP91
AMP91

Kivoja kokemuksia henkilökunnasta.. :/  

Ja Sralla, Tämä sukulainen tuli ihan hoitajan saattelemana.. :( Onneksi mieheni ei laskenut häntä kuitenkaan enää oven luota pidemmälle, vaan meni hänen kanssaan käytävälle.

15.11.2012
Anni92
Anni92

No joo, onhan mulla tosta osastoajastakin pari sanaa sanottavana.. :D Siis synnytin SeKSissä ja oltiin osastolla pe illasta ma puoleen päivään. Mulla on olemattomat nännit, jotkut kutsuvat niitä mataliksi, mutta omini ovat kylläkin olemattomat. :D Eli jouduin siis rintakumeja käyttämään (mikä hidastaa maidon herumista ja nousua). Tämän lisäksi meidän pieni ei osannut imeä, kun ei kukaan ollut viitsinyt pienelle näyttää kunnon asentoa mistä sitä maitoa saisi. Lauantaina menin illalla itkien pyytämään apua imetyshommiin ja sit sieltä joku tuli vähän näyttämään, enkä kyllä kokenut vielä silloinkaan saavani hyvää palvelua. Sit su-ma yönä kun käytin kaiken nukkuma-aikani maidon pumppaamiseen niin yks hoitsu sanoi että joo, ettete kyllä vielä huomenna kotiudu kun ei se imetys suju. Totesin mammalle vaan että "kuule, se on lastenlääkäri joka siitä asiasta päättää, et sinä. Mä lähden huomenna lapseni kanssa kotiin sujui imetys tai ei, kunhan muuta ongelmaa ei ole. Lapset kasvaa myös korvikkeella".

Ei toi nyt varsinainen loukkaus ollut, mutta pahaltahan se silti tuntuu kun ei apua saa. Ensikertalaisille pitäis kyllä melkein olla omat hoitajat jotka oikeesti auttaa kun apua tarttee.. Harmi vaan kun ei ole resursseja moiseen.

15.11.2012
RJ89
RJ89

Hui mitä juttuja. Mulla vaan anestesialääkäri huus mulle ku tuli just tosi kipee supistus ku pisti epiduraalii nii liikahdin, ja sitte kätilö valitti kun kiroilin

15.11.2012
odevenks
odevenks

En nyt tiedä kuuluuko tämä varsinaisesti tänne, mutta kyllä minä siitä vähän loukkaannuin.. 

Synnytyssalissa juuri kun kovat kivut olivat vähän helpottaneet epiduraalipuudutuksen saatuani kuulen käytävältä karmean tutun äänen.. mieheni lähisukulaisen äänen! Ja vieläpä miehen.. Hän sitten kävelee suoraan huoneeseen! 

Tämä sukulainen asui aika lähellä sitä sairaalaa, niin mieheni oli sitten pyytänyt häntä tuomaan kahvia (termospullossa) ja idea oli, että mieheni hakisi sen sairaalanpihalta. Tämä se kuitenkin päätti tulla sinne sisälle ihan synnytyshuoneeseen asti.. En vieläkään tajua, kuinka henkilökunta laski hänet sisälle, etenkään synnytyssaliin. Minusta heidän olisi ensin pitänyt kysyä minulta lupa.. Ja muutenkin kun olen aina luullut, että sinne ei ole kenelläkään ulkopuolisella asiaa. Kaiken lisäksi näihin miehen lähisukulaisiin minulla ei ole mitkään hyvät välit..

15.11.2012
Anni92
Anni92

en tehny valitusta. ko. kätilö oli niin vanha että tuskimpa muuttaisi toimintatapojaan ennen eläkkeelle siirtymistä. koko synnytys itessään oli fiasko niin en jaksa alkaa napisemaan. kahta asiaa pyysin ja mitään en saanu ja kohtelu oli tämä... olin vaan tyytyväinen ko kaikki päätty onnellisesti ja nopeasti.

15.11.2012
imppuliina
imppuliina

Mulla kätilö alkoi väittää vastaan kun sanoin etten ota enää ilokaasua kun se oksettaa ettei se ole mahdollista. Mä siiis kokeilin sitä kerran ihan vähän ja tunsin ettei sovi mulle. Mutta kätilön mielestä se sopii kaikille ja mun olisi vaan pitänyt hengitellä sitä.

Samainen kätilö ei olisi millään antanut mun ottaa paitaa pois. Mulla oli synnyttäessä ihan hirveän kuuma ja se sairaalapaita oli vaan tiellä. Halusin ottaa sen pois ja sainkin kunhan ensin väänsin kättä kätilön kanssa. Ymmärrän kyllä ettei välttämättä ollut kätilön kivaa katsella mun paljaita rintoja mutta eiköhän synnyttäessä ole muutakin paljaana.

15.11.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 9-month-old toddler

Herran jumala kai teit valituksen tai edes kysyit mitä hittoa tollanen tekee palvelualan työtä.järkyttävää!!..Synnytin ite jorvissa ja siellä meidän kätilö työnsi mun suuhun väkisin ja vieläpä piti mun suulla ilokaasu naamarii vaikka käsillä näytin että ei ja sitten päälläni yritin heiluttaa että ottaa sen pois  niin ei kun rouva painoi vaan ennenkuin sain rääkästyä että mitä hemmettiä...ja tuo siis mun ensimmäinen synnytys jota pelkäsin hirveesti koska epiduraalua mulle ei voi laittaa huonon trombosyytti tason takia ja vauva oli yli 4kg ja 55pitkä. Niin kyllä minä muutaman huudon olin ansainnut :D

14.11.2012
Shamyra
Shamyra

no siis kätilö kävi käsiksi viimeisimmässä synnytyksessä naamaan puristi kädellä posket yhteen ja karjas että turpa kiinni... ei tehny mieli jäädä setvimään tuon rouvan kanssa synnytystä jälkikäteen.

14.11.2012
imppuliina
imppuliina

Olin siis 19v kun sain esikoiseni ja synnytin siis kakskielisellä alueella. Kaikki meni salissa mukavasti ja osastolla pääsin siivouskomeroon koska paikat niin täynnä. Vauva oli paljon hoitajien hoidossa lähinnä jo senkin takia, että valohoitoa jouduttiin antamaan. Kuljeskelin sitten käytävillä aikaa tappaakseni ja satuin hoitajien kanslian oven kohdalle kun sieltä kuului hyvin selkeästi ruotsiksi, että mitä sekin nuori tyttö kuvittelee äitiydestä tietävänsä.... puhe jatkui vielä mollaavana, en enää muista ihan sanasta sanaan muuta kuin tuon yhden lauseen (tapauksesta kuitenkin jo 12v). Menin sitten sinne kansliaan ilmoittamaan, että me kotiudumme tänään, kiitos vaan och samma på svenska. Hiukan meni hoitajilla ilme vakavaksi. Sen jälkeen en ole kyseisessä sairaalassa synnyttänyt vaan olen valinnut sairaalan johon puolet pidempi matka, mutta jossa saa kunnon kohtelun ja suomenkielisen palvelun. Nykyisin onneksi asun täysin suomenkielisellä alueella :) KUmmasti sitä nuorena ja yh:na pärjäs vaikka hoitajat muuta epäilivätkin.

14.11.2012
marjaana
marjaana

Marjaana..en ole lukenut sun kertomusta kiinnostais khllö..

14.11.2012
Shamyra
Shamyra

Synnytyksen jälkeen on kyllä loukattu ja itse olen siitä kyseisellä sivustolla kertonut. En tiedä tarkoittaako aloittaja mitä ketjua ja onko esim. lukenu mun tekstin sieltä. Mutta kyllä mun selän takana puhuttiin täyttä p***aa kun luultiin etten ymmärrä toista kotimaista. Haukuttiin kelvottomaksi hoitamaan lastani koska olin niin nuori...

14.11.2012
marjaana
marjaana

Mä oon tosi kova kiroamaan ja mulle salissa kätilö sanoi ettei lasta synnyttäessä saa kiroilla. Mulle se oli loukkaus koska se ämmä ei voi tietää mitä mä koin sillä hetkellä ja miltä musta tuntui ja mihin mä niitä voimasanoja tarttin. Tein hyvin selväksi että mähän kiroan justiin niin paljon kun mua huvittaa. Luojalle kiitos vuoro vaihtui tästä hyvin pian.

14.11.2012
RJ89
RJ89

Siis että kätilö/kätilöt on ollut inhottavia(sanonut jotain/tehnyt jotain..ihan sama jos vaan on loukkaantunut...

14.11.2012
Shamyra
Shamyra
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...