Uniongelmia...

Kyllä on vaikeeta ton meiän 2v3kk ikäsen nukkuminen! Nyt ollaan jätetty päikkärit pois niin saadaan se kasilta ja vähän ennenkin nukkuun ja nukkuu sen vähän vajaa 12 tuntia yössä, tarkottaa siis sitä että ei meinaa millään jaksaa koko päivää ilman päikkäreitä ja autolla on turha kuvitellakaan illalla sen kanssa yksin mihinkään lähtevänsä kun nukahtaa samantien...ja päikkärit siis nukku ennen ulkona vaunuissa kun sisällehän sitä ei saa rauhottuun millään, mut sit kun nukku päikkärit niin yöunille meno oli hirveetä taistelua ja saatto nukahtaa vasta kympin puol 11 maissa...että tässä nyt kai pitää valita ottaako kiukuttelut vastaan päivällä vai illalla, tosin sen päätin että ulos en enää nukuta, raahaan vaikka sit vaunut sisään ja nukutan sinne, kun en jaksa aina miettiä mitä sille pukis päälle ja silti on aina kylmissään!!

13.11.2012
Lintu4
Lintu4

No en tiä kun nyt on ihan selkeesti kyllä väsyny, päivälläkin nukahtaa autoon jossain minuutissa joskus kahen aikaan lyhyelläkin kauppareissulla. Ja illalla sen kiukkuamisen lisäks meinaa nukahtaa pystyyn, kunnes on nukkumaan meno aika niin silti pitää taistella vastaan, väkisin joutuu sitä pitään siellä sängyssä muuten pomppis varmaan tunninkin jos antais vaan olla vaikka kuinka väsyny on!

13.11.2012
Lintu4
Lintu4

Mää nyt ehkä sanoisin, että kokeilkaa nyt vielä tuota päiväunettomuutta, jos kerran aluks meni hyvin. Voi olla, että jos nyt on menossa joku vanhempien testaushetki, että jos sais vähän tahtoaan läpi kiukuttelemalla. Siis vähän sama homma ku unikoulussa se kiukuttelu ja valvoskeluyö jossain vaiheessa, ku lapsi on jo oppinu nukkumaan hyvin omassa sängyssää heräilemättä.

13.11.2012
naks
naks

Juu siis ei meilläkään oo ikinä vastaan laittanu vaunuissa nukkumista, et kaippa ne on raahattava sisälle ja koittaa niissä...ja pakko ollakin valjaissa tai pois tulis...

13.11.2012
Lintu4
Lintu4

Meillä laitetaan vaunujen omilla 5 pistevöillä kiinni. Joskus nukkuu ilman, mutta jos ei rauhoitu niin selitetään että äiti joutuu laittamaan vyöt kiinni ettei loukkaa ihteään ku tippuu vaunuista. Ei ole koskaan itkeny vöiden takia, ku on tottunu niihin jo aika pienestä , ku siirrettiin vaunujen kopasta pois aika pian ratasosaan, jo siis ennen ku osas kiipeillä.

13.11.2012
naks
naks

Ja sepä se kun alkuun meni tosi hyvin ilman päikkäreitä reilu kaks viikkoo, oli ihan eri tyyppi kun ikinä, kiltimpi ja tottelikin (siis ihan päinvastoin kun normaalisti) mut nyt taas hirveetä menoo...

13.11.2012
Lintu4
Lintu4

Pikkasen sekava sepustus mulla, ku ukko hengittää niskaan, että pääsis koneelle :)

13.11.2012
naks
naks

No rutiineista se ei oo meillä ainakaan kiinni...ne on ollu lähes syntymästä asti samat! Suurin käännekohta oli tossa vähän alle puoltoista vuotiaana kun oppi kiipeen pois pinnasängystä...sen jälkeen sinne ei oo helposti rauhottunutkaan ja sen takia alettiin nukuttaan ulos kun sinne saa vaunuihin kiinni niin nukahtaa 10 minuutissa...pitää varmaan hommata valjaat sänkyynkin tai joku pakkopaita!! Nukkumisessa ei muuten ongelmaa,et kun nukahtaa niin nukkuu kyllä heräilemättä lähes aina. Mutta siis se on ihan mahdotonta että sais sen päivisin sisälle nukkuun ilman että sitois sen sinne vaunuihin. Ja jossain vaiheessa yritettiin totakin että lyhennettiin päiväunia niin eipä ollu vaikutusta muuta kun että jos nukku alle puoltoista tuntia niin oli todella kiukkunen...ja vaikeeta sitä onkin saada hereille esim puolen tunnin jälkeen kun on nukahtanu, voi vaikka imuroida vieressä niin ei vaikutusta...ja mä voisin vaikka nukuttaa viereenikin mutta toi ei oo ikinä osannu nukkua vieressä,vauvanakin tosi harvoin nukahti syliin.

13.11.2012
Lintu4
Lintu4

Meillä on sama homma tuon vaunuissa nukkumisen kans, eli kotona ei nuku päiväunia sisällä sängyssä, vaan nukahtaa vain vaunuihin. Meillä on nyt sitten ollu vaunut sisällä ja nukutettu niihin. Aika hauskan näköstä tuommosta pitkää poikaa sinne nukuttaa :) Päiväkodissa nukahtaa kuulemma melkein samontein sänkyyn päikkäreille. Meidän poika siis teidän lapsen kans aika lailla samoja ikiä.

Meillä ei viikonloppuisin nukuta päivisin, ja sillon poika menee nukkumaan 9:ltä ja nukahtaa samantein.Herää sitten noin 9:ltä Viikkosin nukkuu päiväkodissa koko kaks tuntia, mitä siihen on varattu aikaa, menee nukkumaan 9:ltä mutta nukuttaminen kestää yleensä tunnin ja aamulla herää noin klo 7:30.

Meillä tuo autolla liikkuminen on hankalaa viikonloppusin iltasin, mutta ollaan pyritty liikkumaan sillon ku ois päikkäriaika, että nukkuu sitten sillon jos nukkuu, tai sitten lähdetään kyläilystä vasta 9:ltä että alottaa yöunet autossa.

Meillä väsymys näkyy lähinnä menon kasvamisella, siinä hermot vasta kiriällä onki itellä ku tuota loukkaamisen pelkoa ei meidän pojalta vielä löydy. Jos kärtyää niin sitten on tulossa sairaaks, tai sitten vaatii sen että pitää viedä hieman aikasemmin nukkumaan. Väsymyskiukku tulee siis meillä oikeastaan vasta illalla jos tullakseen.

Koitahan löytää jostain voimaa, kestää varmasti hetken ennen ku teidän lapsi oppii ettei päikkäreitä enää nukuta. Niinhän se on ihtelläki, että jos on tottunu nukkuun päivisin niin sitten väsyttää jonkin aikaa siinä kohti missä päikkärit on nukkunu. Viikon tai parin päästä, joskus kaueamminki ajan päästä elimistö on sitten tottunu, että uni on siirtyny illalle.

13.11.2012
naks
naks

jos on nukkuakseen sisällä niin sit selkee rutiini nukkumiseen ja sen alottamiseen ja päättäväisyyttä. yleensä muutokset tossa iässä varsinkin aiheuttaa enemmän ko päänvaivaa... että mitä tahansa teetkin niin pysy siinä vaikka vastarinta on voimakasta. meillä alko esikoinen pomppia yöllä niin muutti puoleksi vuodeksi äitin ja isin huoneeseen kasvamaan ja nyt nukkuu taas omassahuoneessaan.

13.11.2012
imppuliina
imppuliina

Onnea teille kaikille muille, kun vissiin ei muilla vastaavaa ongelmaa oo...

13.11.2012
Lintu4
Lintu4

Jaksamisia haluan toivottaa tiedän mitä uni ongelmat on. Auttaa en osaa meillä on vähä uninen poika joka nukkuu sen minkä nukkuu. Klo 21-22 nukkumaan ja herää aamulla viideltä tai kuudelta. Kahden tunnin päikkärit koska muuten ei jaksa. Yhteensä 10h vrk enempää ei nuku. Meillä mennään vasta tulloin nukkumaan että saataisiin nukkua edes viiteen.

13.11.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 9-month-old toddler

.....

13.11.2012
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...