Äitiysvaatteista

Ajattelin aloittaa tälläisen keskustelun, elikkä äitiysvaatteista. Koska on tarvinnut alkaa ostamaan ja mistä olette ostaneet? Mitkä ovat olleet lempivaatteita? Vinkkejä pukeutumiseen? Talviasu vinkkejä? Jouduitteko ostamaan uuden talvitakin odotusaikana vai mahtuiko vanha vielä hyvin? Milloin alkoi vatsa kasvaa/milloin vanhat vaatteet olivat liian kireitä tai pieniä? Kertokaa omia kokemuksia ja jakakaa vinkkejä muille raskaana oleville! :)

13.11.2012
Jannajanna
Jannajanna

Mie ootan ekaa nyt vkolla 16+ ja tällä viikkoa on ollut ekaa kertaa äitiyshousut jalassa. Ostin 12+ viikolla kirppikseltä äitiyshousut, mutta kun niille tuli tarve niin ne olikin isot ja ei oikein pysy jalassa, koska olen tässä takauksesta mm. laihtunut. Kenties loppuraskaudest menee. Ostin sitten H&M:n mama-housut ja pari ihanaa pidempää tavallista paitaa. Näillä mennään toistaiseksi.

17.11.2012
Taitsu
Taitsu

Toinen raskaus ja jouduin ostaa jo rv14 äitiyshousui ku oli edellisetki läskit mahas nii housut jäi nopeesti pieneks :D talvitakin just ostin mut veikkaan et kuukauden päästä ei enä mahu :D

15.11.2012
odevenks
odevenks

ja jatkoa vielä.... :D Talvitakkia oon harkinnut, mutta haluaisin ns. a-linjaisen, mekkotyylisen, jota voisi sitäkin vielä käyttää normikoossakin. Semmoset isot telttamalliset odotusmekot ja tunikat ei oo yhtään mun tyyliä, mielelläni korostan kasvavaa masua, vaikka tottakai se hieman "löysempi" on kuin esikoisen aikana ;)

15.11.2012
Halitintti
Halitintti

nyt neljäs raskaus menossa ja muistan kuinka ekassa raskaudessa hamstrasin kaapit täyteen mammavaatetta. Kuitenkin ne sitten jäi ihan turhiksi sen 9 kk:n jälkeen ja nyt tässä raskaudessa oon sortunut vasta pariin äippäpaitaan ja yksiin odotushousuihin. Mielelläni ostan semmosia normivaatteita, joissa vyötärö joustaa ja venyy ja paukkuu ja sitten erinäköisiä pitkänmallisia trikoopaitoja, joita voi sitten käyttää raskauden jälkeenkin. :) Gina Tricotin pitkät painijanselkätopit on ihan mahtiksia, ostan vain numeroa suuremman koon kuin normikoossa ja niitäkin pystyn vielä normikoossakin käyttämään, vaikka ovatkin vähän rennomman mallisia.

Boobin ja Seraphinen vaatteet on myös ihania, vaikkakin hintavia. Omistan hellemekko/hameen, jota käytin myös viime kesänä normimitoissa sekä kietaisumallinen lyhyt bolero, jota käytin sekä raskausaikana että sen jälkeen.

15.11.2012
Halitintti
Halitintti

Ainii talvivaatteista. Esikkoo oottaissa mulla mahtu loppuun asti vanhat toppahousut, ku vaa viritteli napinläpeen ponnarista jatkon. Takin jouvuin loppu pakkasille lainaamaan äitiltä jonku hirveen laskettelutakin kuvatuksen :( Mut ennemmin näytin hirveeltä sen pari viikkoo, ku tuhlasin sen takia uuteen takkiin joka ois kuitenki näyttäny kauheelta ja joutanu heti kiertoon.

13.11.2012
huopis
huopis

En muista missä vaiheessa piti isompia vaatteita ostaa. Mut mie en nyt tätä toista oottaissa tainnu käyttää ollenkaan oikeita äitiysvaatteita. Töihin jouvuin ostaa pari kokoo isomman paijan, mut samoissa housuissa menin niin pitkään ku töissä tarvis olla. Oli sen verran matalammat housut, et jäi mahan alle. Kotona käytin paljo sellasii trikoo housuja mis oli sellanen korkee vyötärö minkä voi kääntää kaksinkerroin. Pysty joko pitää mahan päällä "tukemassa" tai kääntää mahan alle. Farkut meni ihan normaalit loppuun asti, ku oli vaan sen malliset et eestä tosi matalat. Yhet farkut taisin ostaa kokoo isommat ajatuksena, et voi käyttää odotuksen jälkeenki, ku laittaa ylimääräsen napin. Paitoina käytin lähinnä trikoisia tunikoita tai lyhyitä mekkoja, toppeja ja hupparia. Pari h&m:n sellasta imetyspaitaa oli ennestään, mitä käytin ja sit ihan perus paitoja, jotka vaa sen verran pitkiä et peitti mahan. Miusta oli ihan turhaa ostaa muutaman kuukauden takia kalliita äitiysvaatteita, joita ei koskaan enää käytä sen jälkeen. Sama oli ostaa sellasia perusvaatteita, jotka meni mahan kans hyvin, mut voi käyttää myöhemminki.

13.11.2012
huopis
huopis

Jaahans. Mä oon tehnyt ekan tilaukseni mammavaatteiden osalta keväällä 2011, sillon oli vielä pakkasta, mut en kyllä muista olisko lunta ollut? Ka vähän? Ja sillon on siis oltu jossain n. rv15 kieppeillä. Ja siis tilaus tuli tehtyä H&M:lle koska täältä rupukylästä ei silloin saanut paikanpäältä kuin superkalliita mammavaatteita. Nykyään onneksi tämäkin asia on toisin ja meidän H&M:llä on mamapuoli. :) Mutta siis niin, mä ostin vain ja ainoastaan H&M mamapuolen vaatteita, tykkäsin niistä hirveesti. Housut istui hyvin ja paidat oli mukavia. Toki kulutin rahojani vain yksiin farkkuihin (rakastan kollareita ja koulussa piti olla kokkivaatteet niin ei paljon tarvinnut farkkuja pidellä) ja kolmeen äitiyspaitaan. Hyvin riitti. Omistan n. 20 Pieces merkkistä pitkää toppia ja ne ajoi asiansa oikein hyvin, peitti mun jättimahan vielä viime metreille asti. :) Mun vinkki on se että älä hussaa kaikkia rahoja niihin vaatteisiin, nykyään kun on kaikki kivoja tunikoita sun muita normaalivaatteita mitkä on ihan käypiä mahan kanssa. :) Niin ja talviasuun en osaa sanoa kun oli kesäipana tuo tuhisija niin ei ollut sitä ongelmaa. :)

13.11.2012
RJ89
RJ89

itse ajattelin hyötykäyttää vanhat ns. kuluneet vaatteeni "loppuun" raskaus aikana. tietysti vaan ne jotka mahtuu... minua ei haittaa vaikka ne venyykin. raskauden jälkeen mielummin ostan pitkäikäisia vaatteita moneksi vuodeksi uutena kuin että ostaisin uudet vaatteet pelkästään raskausajaksi. tutuilta ja sukulaisilta on tullut myöskin hyviä ylisuuria vaatteita joita on hyvä talvella pitää lämpimikseen.

13.11.2012
TikTok
TikTok

no siinä 11-12 viikon tienoon oon ottanut äitiyshousut käyttöön kun ei ole farkut menny enää kiinni. ja henmaulta ostetut äippä housut, siellä on edullisia ja hienoja äippävaatteita. talvitakit on mahtunu koska sporttimallisia, tosin kun odotin kesävauvaa niin keväällä ei menny enää vetskari kiinni takista mutta enpä minä paljon pihalla ollu, sinne alle sit villatakkia vaan. ja ekaa kun odotin minulla oli tissit kasvanu 2 kokoa ja ekalla kolmanneksella eli sellaset venyvät liivit oli hyvät mitkä venyy kasvun mukana, toki pidin niitä pieniäkin mutta kaarituet painaa kivasti. kaarituelliset liivin on myös epämukavat loppuraskaudesta kun maha on jo niin korkeella että painavat.

ja ei kannata pitää niitä tavallisia lempivaatteita, ne kyllä venyy sitten eikä palaudu entiselleen :D

13.11.2012
mustikka88
mustikka88

Mulla kun on jo useampi lapsi, niin maha tuntui tulevan esiin tosi aikaisin, ainakin omasta mielestä :) Kolme viimestä on kesävauvoja, joten ei oo ollu tarvetta talvitakkia isontaa. Tosin ulkoilin paljon esikoisen kanssa joten kakkosen aikaan (synt.kesäkuussa) lopputalvesta maha oli jo isohko niin henkselitoppahousut oli hyvät kun pystyi jättämään vetoketjua auki ja masutuubi vaan siihen lämmittämään masua :)

Tunikat on hyviä vaatteita, niitä voi käyttää muulloinkin kuin raskausaikana. Samoin pitkät topit. Jos käyttää lantiofarkkuja, ne yleensä menee vähä pitempään jos ei hirveesti paino nouse. Itse ostin paljon mammavaatteita kirppareilta, huutonetistä yms. Ja sitten tietty H&M, Ellos on sellasia suht halpoja tusinakauppoja.

ja siitä ostoajankohdasta.. sehän riippuu nykyisestä pukeutumistyylistä, kuinka nopeesti masu kasvaa (yksilöllistä)... Kiristäviä housuja ei kannata pitää!

13.11.2012
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...