Lapsiperheruudut, puolesta vai vastaan?

" Jokaisella meistä on ristimme. Laki ei tunne "lapsiperheparkki"-liikennemerkkiä, joten sitä ei ole pakko noudattaa. Tässä tilanteessa "kaikki mikä ei ole kiellettyä on sallittu" toimii mulla. Invaparkki sen sijaan on lain tuntema merkki jonka noudattamatta jättämisestä voi rangaista.Voisinhan mäkin viedä kaupan pihaan oman liikennemerkin "varattu Hämikselle" ja vaatia että muut sitä noudattaa hmm... En kuitenkaan koskaan jätä lähimpään "lapsiruutuun", mutta välillä tuntuu että toisten kauppojen pihoissa ei muita ruutuja olekaan, vaikka uskallan väittää kaupassa käyvän muidenkin kuin perheellisten. Onhan ne "muiden" paikat sitten osoitettu pihan perälle, kauas pois. Miten ois jos ne lapsipaikat osoitettaisiinkin tästä lähin pihan perälle, käyttäiskö lapsiperheet niitä sitten?Kuten Tiihonen sanoo oon pyrkiny vähentään, meinaan lähelle ovia ajamistani sillä ylimääräiset askeleet ei tee kelleen huonoa, ei meitsille eikä nykypäivän lapsille. Miten ihmeessä on ennen pärjätty kapeiden ja tavallisten ruutujen kanssa lapset mukana kaupassa? Kyllä on tainnut elämä olla silloin vaikeaa. Sen sijaan kun välillä kuskaan lähes 90-vuotiasta mummuani kauppaan, joka ei HALUA invakiekkoa, en anele keneltäkään lupaa jättäessäni lähimpään mahdolliseen ruutuun, joka yleensä sattuu olemaan "perheparkki".Pahuutta on monenlaista ja kärvennytään sitten vaikka helvetissä, onpa ainakin lämmin sitten : )" *Teksti lainattu facebookista* Me käydään samassa kaupassa tämän yllä kirjoittaneen lapsettoman mieshenkilön kanssa. Lähimmät ruudut on tosiaan aina varattuja. Ja sitten bongaan sen peltilehmän sieltä lapsperheruudusta ja vitutuskäyrä kohoaa pilviin. Tänään tosiaan huomautin asiasta siinä sivussa kun hän pätesi sitä, että miksi on isänpäivä eikä isäinpäivä kun on kerta äitienpäiväkin ;)

11.11.2012
uppis
uppis
3 years, 7-month-old toddler

Lapsiparkit on jees ja käytän niitä jos mulla on lapset mukana tai on niin aikanen aamu ettei muita ku työmatkalaisia ole liikkeellä.

Kyllä niissä leveämmissä ruuduissa on ihan itua, että ovat lapsiperheille. Just joku kaukalo on aika vaikea saada autoon/autosta pois ilman että oven saa niin auki kuin mahdollista. Ei se 40cm leveä kapistus tule 20cm raosta. Ja ku tosiaan äiti tai isi hirttää lapsiaan turvaistuimiin kiinni ni jos ihan viekussa on toinen auto, ni saattaapi saaha pientä koristusta mun ovesta. Vaikka kaikkeni yritän etten osu.

Puhumattakaan lapsista jotka hyppää autosta ulos yhtään kattomatta kuinka leveelle oven voi avata. Mieki AINA esikkoa varotan, et varovasti sen oven kanssa ni ei ole yksi eikä kaksi kertaa ku saanu huitasta omat sormet sinne väliin ettei kolahda naapuriin. Ja esikko oikeasti yrittää tulla varovasti.

Eli semmoinen joka rakastaa peltilehmäänsä yli kaiken, ni suosittelisin pysymään poissa lapsiperheiden ruudusta, koska silloin ne lapsiperheet menee niihin eikä kolhi toisten armaita kultanuppusia kaupan pihassa.

Miepä tunnen muutaman, jotka on todenneet että vievät autonsa (iso rohjo joka ei edes mahdu normaaliin parkkiruutuun) kaupan perimpään nurkkaan ja parkkeeraavat keskelle kahta ruutua. Siinä on lapsiparkki. Ja käyvät kaupassa ei-ruuhka-aikana jotta näin voivat tehdä.

12.11.2012
misukka
misukka

no mie kyl saan lapset autoon ja pois ahtaammassakin, on joutunut tuossa meidän superahtaassa autotallissa opettelemaan, kun auton molemmin puolin jää noin puol metriä tilaa.. miusta on mukavaa kun ne lapsiparkit on lähellä kun joutuu tota 15kg rimpuilevaa uhmista kantamaan joka paikkaan. samalla yritä kattoa et 4v ei juokse auton alle ja kanna vielä ostoksetkin autoon. meinaa välillä loppua kädet kahdeltakin aikuiselta..

11.11.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Meidän tiellä taitaa olla tollanen lapsivaara-kyltti... Mut tää onkin päättyvä tie ja tää tie päättyy viheralueesseen/leikkipaikkaan. Että ihan aiheellinen, mut silti tosa käy vitimullit talvella vetämäs käkkäreitä, ku on leveempi kohta! Siin on myös pihoille parkkeeratut autot vaarassa...

Mä oon joutunu kerran Tampereen Sokoksella hakeen laihimman työntekijän peruttaan mun auton pois ruudusta, ku en vaan mahtunu! Ei ollu ees lasta mukana, mut en vaan päässy kummaltakaan puolelta... Ja se mies sano, että vähintään sen kerran kaks viikossa joutuu moisen tehtävän suorittaan! Ja useita kertoja oon joutunu ihan normiparkkiksellakin menemään vaihtoehtoisia reitteijä kuskin paikalle, peruuttaan auton pois ja sitte vasta noustaan lapsen kyytiin... Ja mä pysäköin ain keskel ruutuu sen takia, ettei tulis moisia ongelmia, mut jotkut ne vaan tarttee sen 1½ ruutua pienelle Nissan Micralleen :)

11.11.2012
ansuv
ansuv

Ei Tiituli82 ole eka kerta kun hänen kanssaan asioista vängätään. :D Mietin vaan sitä logiiggaa "Mikä ei ole lakiin kirjoitettu sitä minun ei tarvitse noudattaa" Etuiletko kassajonossa koska se ei ole kiellettyä? ;) tuskin... Voi kun odotan miekenkiinnolla sitä päivää kun hän saa lapsia. Saattaa olla toinen ääni kellossa.

11.11.2012
uppis
uppis
3 years, 7-month-old toddler

no täällä keski-suomessa perheruutuja on aika vähän joten en edes tiedä missä ne sijaitsee minkäkin keskuksen pihassa eli parkkeeraan aina tavalliseen ruutuun. toki jos oisin sairaalloisen lihava niin ois varmaan ahasta laittaa lapsi autoon normiruutupaikassa niin silloin kyrsis jos en pääsis perhepaikalle. mutta mitä vaikeeta niiden lasten kanssa on kauempaa mennä kauppaan, niitä ostoskärryjä kun saa sieltä kaukaakin otettua, paitsi jos kahen tenavan kärryt on kaikki kaupan aulassa. silloin saa isompi lapsi kävellä vieressä kauppaan tai sit niskaperseote kyydissä.

ja minusta on ihan hyvä että löytyy erilaisia parkkiruutuja kun on niin erilaisia ihmisiäkin. niiden sijaintiin tosin en osaa sanoa mitään koska en tiiä missä niitä on :D en jouda kattelemaan, koska yleensä kun käyn marketissä siellä on kyllä paikkoja missä vaan niin ajan sinne minne huvittaa.

noita lapsivarotus kylttejä en ole nähnyt myöskään täällä päin missään että ovat varmaan semmonen suurten kaupunkien vitsaus.

11.11.2012
mustikka88
mustikka88

Mun mielestä lapsiperheparkit on jees, ja usein niitä käytän, jos ovat vapaana :)

Ja ajan niihin bemarilla, jossa on kaksi lastenistuinta (vaikka hakisimmekin vain sen leipäpussin) :DDDD Niin, ja käytän vain silloin, jos muksut on mukana. Ja juuri sen takia, että ruudut on tilavampia, että saa tenavat näppärämmin nostettua kyytiin - ettei kolhi naapuria edes vahingossa...

Usein meillä päin ruudut on kansoitettu pikku-näppärillä katumaastureilla, joissa ei ole ensimmäistäkään lastenistuinta!

11.11.2012
Myy76
Myy76

hahah joo voi tulla aika yksipuoleisia vastauksia kun vaippapalstalla tuommosta kyselee :D Mutta siis en ymmärrä miten niistä parkeista voi olla jollekkii haittaakaan? Mie kyllä ihan surutta piruilen jos tuommosta nään, saatan vaikka todeta että onpas siulla kaunis lapsi. Eivät oo vielä tähän mennessä jääny vastaan inttämään vaan ovat vaan luikkineet äkkiä pois :D En aja niihin ruutuihin jos käyn kaupassa ilman muksuja, mutta jos oon koko lauman kaa liikesteessä niin ihan varmasti :)

11.11.2012
riu
riu

No tossa on kyllä pointtinsa. Mä pidän lapsiparkkiruuduista nimenomaan niitten tilan takia, koska en oo maailman paras parkkeeraaja :) mulle sikäli ihan sama vaikka ne olis peränurkassa, jos ostoskärrykatos on vieressä ja siirtyminen ovilta sinne perälle tapahtuis muuten ku autoväylällä kävellen. Ne parkkipaikat ei ikinä ooo niin isoja etteikö jaksais toisesta reunasta kävellä, jaksaahan sitä kaupassaki ristiinrastiin.

11.11.2012
Mummy83
Mummy83

Tämä kyseinen henkilö otti puheeksi myös erään toisen asian nimittäin VAROKAA LEIKKIVIÄ LAPSIA -varoituskyltit

"Kun nyt kylteistä tuli puhe niin jatketaan - yksi mikä minua ihmetyttää tänä päivänä on nämä "lapsia tiellä" - kyltit. Miksi ne lapset ovat tiellä? Miksi ne ovat pitkin kenturaa? Eikö pihassa voi enää leikkiä? Onko isi sanonut että menee nurmikko pilalle? Ennen on opetettu lapsia varomaan autoja mutta nykyään on vissiin päinvastoin =)"

*Teksi lainattu Facebookista*

11.11.2012
uppis
uppis
3 years, 7-month-old toddler

Joo mää kihisen kans. Tokihan niillä vanhuksillakin on todennäköisesti lapsia! Mut... ARGH! Ketterästi ne vanhuksetkin nousevat katumaastureihinsa tai laskeutuvat sporttivarttiautoihinsa. Lapsiparkkuruudussa :/

Ja voi että ne pappa betalar bemmi-kuskit sitten... (Koska aika poikkeuksetta se auto on BMW, toisinaan myös ja yhä enenevässä määrin Audikin). UMTSUMTSUMTS raikaa kiesistä ja autosta kuoriutuu maximimäärä teinixipoikia housunharukset polvissa ja pipo päässä, vaikka ulkona olis hellettä! ARGH!!! En oo koskaan mtn sanonu, mut olen kyl aika pahasti saanu varsinkin näitä isänmaantoivoja mulkastua, että ovat äkäseen luikkinu pois mun katseen alta... MURRR!

UGH!

11.11.2012
ansuv
ansuv

Kyllä mua ainakin ärsyttää kun meen yksin lasten kans kauppaan ostamaan viikon ruokaostokset ja joudun jättämään auton KAAAAAUUUAAS kaupanovista, samalla kun joku bemarikuski tulee leipäpussin kanssa yksin lapsiparkkiruudulle pysäköityyn kullinjatkeeseensa.. eikö sitä leipäpussia olis jaksanu kantaa yhtään kauemmas että olis perheelliset, jotka ostaa kärryllisen ruokaa, pääseet hiukan lähemmäs...

Ja en halua yleistää, että kaikki kyseisen automerkin omistavat käyttäytyisivät näin, on vaan sattunu omalle kohdalle usein juurikin näin.

11.11.2012
marjaana
marjaana

miun puolesta saa olla kakararuudut:) nykypäivänä jotenkin  tuntuu että autotkin on leveämpiä kuin ennen, joten kyllä sitä varmasti lapsiperheet tarvitsee  jos kantokoppaa ja turvapenkkiläistä on enempi. toistaiseksi ollaan ite kyllä pärjätty normiruuduissa, hirvittää vaan välillä tuon jälkipolven  ovien aukasu kun  niin vauhilla sen tekevät että joskus on naapuriautojen kyljet vaarassa:O

11.11.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...