Liikkuminen

Kirjottelenpa nyt tänne, kun oon muutamia kertoja yrittänyt omassa odotusryhmässä avata keskustelua, mut tuntuu, et ei siellä käy ketään. Jospa tulisin huomatuks nyt tätä kautta. :D Eli ihan kiinnostaa kaikki jutut samanikäisistä vauvoista, kuin tuo meidän pikkukakkonen. Muru täytti just viikko sitten 7kk, ja on aikasta aikainen liikkuja ollut. Esikoispoikammekin oli aikainen, mut tää muru on oppinu kaikki taidot tähän mennessä vielä veljeäänkin aiemmin. Tänään just päätti isänpäivän kunniaksi nousta ensikertaa tukea vasten seisomaan. Ja tuohan lähti siis jo 4-kuisena ryömimään. :D Kova kiire on isoveikan perään. Mua vaan kiinnostais kuulla muiden samanikäisten lasten edesottamuksia. Mitä jo osaavat ja miten syömiset, nukkumiset ym menee. Jospa joku siis jaksaa vastailla, niin ois mukavaa. Mä täällä kauhistelen tuota tyttöä, että mihin IHMEESEEN mun vauvalla on kiire??? ;) No, isoveikkansa lähti 10-kuisena kävelemään, joten on odotettavissa että tuo tyttökin siihen mennessä jo kävelee. Toivottavasti ei kauheesti ennemmin!!! :) Niin ja siis meijän esikoismuru täyttää ylihuomenna jo 2 vuotta!! Tässä ihan kyynel tulee silmään, kun toinen on jo niin iso poika, ja nyt tuo tyttökin kehittyy niin hurjaa vauhtia, että mulla ei ihan oikeasti kohta enää oo vauvaa!! :'( No, mut onhan tuota kehitystä ihana seurata. :)

11.11.2012
mamskis
mamskis

Meil neiti 6,5kk, ja hän kääntyy, ryömii, istuu, konttii ja nousee seisomaan tukea vasten :D ...hieman kans hirvittää, ku toinen on kehittynyt niin nopeesti.. Huomaa, että hän oikein nauttii, kun pääsee isompien mukaan leikkeihin :)

2.1.2013
surkelo
surkelo

Itse olen myös tuota lapsosen kiirettä ihmetellyt, nyt jätkä on 11kk. 6 kuisena istui ja konttasi, 8kk kun täytti niin alkoi kävelemään tuetta. Nyt meno on todellakin hurja, juoksee minkä ehtii ja kiipeilee sinnekkin mihin ei vielä pääse. Olenkin miettinyt sitä puhetta, taitaa jäädä myöhemmälle, nyt hän kyllä sanoo äitti ja lamppua yrittää, mutta siihen se sitten jääkin. Miten on muiden aikasten kävelijöiden puheelle käynyt?

2.1.2013
Pirpana2012
Pirpana2012

Misukka: Tuo peppukiitäminen on kyl hauskan näköistä!! :) Usealla tutulla on lapset tehny tuota ihan samaa. :)

12.11.2012
mamskis
mamskis

Oi.. Tännehän on tullu kivasti vastauksia, kiitoksia. :) Jep, näin nää lapsoset vaan on erilaisia. Kännä, miten toisissa perheissä tuntuu, että pienemmillä on kauhia kiire isosisarusten perään, ja lähtevät aikasin sit liikkeelle. Mut yhtälailla on perheitä, joissa toinen lapsi saattaa viihtyä hyvinkin pitkään aloillaan, tai just lähtee kävelemään reippaasti yli vuoden iässä. Mut niinhän se menee, että lapsi saa kehittyä ihan omaa tahtiaan. 3

Meillä tuo muru on kuukauden verran istunut tuetta, mut ei varsinaisesti vieläkään ota kädellä vastaan kaatuessa, ainoastaan eteenpäin kaatuessa. Sivulle tai taakse jos lähtee kaatumaan, niib tekee aina sellasen pyörähdysliikkeen, et kaatuu sit masulleen. :D No, tapansa kullakin. Luulis, et sillä kädellä ois helpompi ottaa vastaan. Ja siis istuu ihan täysin ryhdikkäästi piiiiiitkiä aikoja.

Nyt vaan tosiaan sais sit olla silmät selässä ja joka paikassa, kun tuo keksi tuon seisomaannousun. Tuolla kun ei ihan hirveesti vielä oo älliä päässä, niin muksahtais ihan miten sattuu sieltä alas, jos ei oo vieres vahtimassa. Ja mahotontahan mun on olla koko ajan pienempää vahtimassa, kun tuo esikkokin on vielä pieni. Mut ehköhän mä taas jotkut keinot keksi. :D Onneks on tuo kävelytuoli, johon voi aina välillä laittaa hetkeks tuon pikkusen käppäilemään. :D

12.11.2012
mamskis
mamskis

meillä liikuttiin melkein vuoden päivät peppukiitämällä. Eli hyvin pian tukevan istumisen jälkeen lähti hilaamaan itseään pyllyn varassa ja vasta tuossa reilu viikko sitten päätti lopullisesti, että nyt kävellään eikä hilata pyllyn varassa.

12.11.2012
misukka
misukka

Mun piti kaivella vauvakirjoja jotta menee oikein.

meillä esikko lähti ryömimään, isytui ilman tukea ja lähti konttimaan kuukauden sisällä eli 5,5kk-6,5kk välillä. Nousi seisomaan 7kk iässä ja käveli viikkoa vaille vuosikkaana.

Kuopus on hiukka hitaampi menijä 7kk iässä osasi istua tuetta, ei ole tähän mennessä ryöminyt eikä kontannut, oppinee sen ryömimisen sitten intissä. nousi seisomaan tuettuna pari päivää ennen 1v synttäreitä, tuetta nousi 1v2kk iässä. Samaan aikaan käveli ekaa kertaa tukien. 1v5kk iässä käveli ensimmäiset 4 askelta ja varsinaisesti kävelemään lähti reilu viikko sitten, ikää on nyt 1v7kk.

12.11.2012
misukka
misukka

meijän muksut on kanssa ollu aikasia liikkujia :) Esikoinen käveli tuettä vajaa 10 kk iässä, kakkonen oli 9,5 kk ja pienin pisti siitäkii paremmaksi, käveli ilman tukea 8,5 kk iässä. Elikkä siis oikeesti suhteellisen ajoissa :D Mutta meillä on sitten puhe laahannut aika tavalla jäljessä... Meijän muksut on isompia jo, pieninkii on päälle 2v, että niin se aika vaan rientää. Tylsää ei äitiys oo ainakaan ollu :D

11.11.2012
riu
riu

Hööh.. Tulipa laitettua huono otsikko tälle keskustelulle.. Mua kiinnostaa kyllä siis muutkin vauvojen taidot kuin tuo liikkuminen. ;)

11.11.2012
mamskis
mamskis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...