Haaveita.. :)

Muutaman kuukauden ajan on ollut ihan mieletön vauvakuume.. ja nyt sitten iski haave naimisiin menosta. Vielä ei aika olisi kovin hyvä uudelle vauvalle, kun pitäisi saada käytyä koulukin loppuun. Näillä näkymin jatkuu seuraavana vuonna.. Eli pillerit pitää toistaseksi vielä kiltisti ottaa ja yrittää hetkeksi unohtaa haave toisesta lapsesta. Mutta onneksi ei sitä kouluakaan jäänyt jäljelle kuin alle vuosi.. ;)  Miestä tuntuu välillä hieman hirvittävän ajatus toisesta lapsesta, vaikka ihan vielä ei ajankohtaista olekaan ja nyt sitten kun tuli tämä uusi haave, häistä, niin voi mies parkaa.. Olen kyllä jo ennenkin puhunut, että ei tämä salamana kirkaalta taivaalta tullut. Tosin nyt tuli ihan kunnolla se, että olisihan se kiva mennä naimisiin.. Miehestäkin häät kuullostaa ihan hyvältä idealta, mutta enemmin minä tässä mietiskelen/ suunnittelen. Pieni ongelma tässä on se, että häät olisi kiva olla ennen toista lasta, mutta minusta olisi kivempi, jos lapsille ei tulisi yli kolme vuotta ikäeroa. Välillä kun mietityttää sekin, että ikinä ei voi tietää, kuinka vaikeaa on tulla raskaaksi. Tämä ensimmäinen oli iloinen yllätys.  Minusta olisi ihana mennä naimisiin jo tulevana kesänä, mutta tulisi ehkä turhan kiire. Vaikka ei suunnitelmissa olisi kuin ihan sellaiset pienet häät, joihin kutsuttaisiin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Ja vaikka ei mitään kalliita häitä haluta, niin voisi sitä kuitenkin vähän säästää rahaa häitä varten.  2014 kesällä jos häät pitäisi ja sen jälkeen alkaisi toista lasta yrittämään, niin lasten ikäeroksi tulisi todennäköisemmin yli kolme vuotta. Eihän se toki varmaa olisi, että vaikka aikaisemmin alkaisi lasta yrittämään, niin sen saisi toisen lapsen ollessa 3 v tai alle 3 v. Ja häät olisi ehkä kivempi viettää, ettei ole raskaana.. Ei taida tähän olla muuta ratkaisua, kuin antaa ajan vähän kulua ja mietiskellä :) Ehkä sopiva ratkaisu tähänkin vielä löytyy.. Kuulostan varmaan ihan hullulta.. Mutta tämä hää-idea pikkuisen piristää mieltä, kun kohta tulee aika, kun pitäisi lapsi viedä hoitoon. Hän on silloin 1 vuotias.. vähän harmittaa ja pelottaakin mitä siitä tulee. :(

11.11.2012
Anni92
Anni92

Kaikki niin totta, mitä kirjoitit. Ja huomattu on tuo tuomitseminen.. Mutta kaikilla ei vain yksinkertaisesti ole mahdollisuutta sinne 2-3 v asti lasta hoitaa kotona.. Jos esim. minäkään en nyt olisi sanonnut palaavani kouluun, niin varmaan olisi vuoden päästä ollut se tilanne, että olisi pitänyt alkaa suorittamaan uudelleen kursseja, ties vaikka melkein koko koulutuksen, vähän näin olen saanut ymmärtää.. Ja mulla jäi koulua alle vuosi ja koulutus kestää sen kolme vuotta. 

Opiskelu ja lapsi.. Kovin helppoa ei tule olemaan. Mutta niin monet ovat siitä selvinneet, että enköhän minäkin jotenkin.. Ehkä :)

11.11.2012
Anni92
Anni92

Mä oon laittanu omani kans hoitoon alle vuoden ikäisenä. Kyl se alku riipasee, mut kaikkeen tottuu... :) ja vaikka toiset on niin hetkästi tuomitsemassa niin se on kuitenkin ylipäätään jo valtava etuoikeus että saa olla edes sen 9kk kotona lapsen kanssa, monissa maissa työnantaja ei myönnä edes palkatonta äitiyslomaa pidempään ku lain määrittämä äitiysloma, mikä on muutama hassu kuukausi.

Tsemppiä tarviit muutenki, opiskelu ja lapsi on aika vaativa yhdistelmä, olen huomannu ja mulla sentään jo omatoiminen 5v :)Ja toisaalta se aika ei oo ikinä "oikea" mihinkään jos niin ajattelee et parempi toimia heti jos jotain oikein haluaa :) mut on se opiskelu yhden lapsen kans helpompaa ku kahden :)

11.11.2012
Mummy83
Mummy83

Totta, että ikäerot ei oo kiveen hakattua, mut olisi se kiva, että se olisi se 2-3 vuotta. Mieskin on tässä asiassa samaa mieltä. Ja siitäkin, että kyllähän se toinen vielä. :) Ei hän ehkä yhtä innokas ole kuin minä, mutta en oikein usko koskaan olevankaan.. Mutta niin kuin kirjoitin jo, niin katsellaan sitten kun kouluni olen saanut käytyä.. Keskittyminen on varmaan nollassa ensin, kun koulu alkaa. Mietin kai vain lastani, joka on hoidossa! :S Jotenkin olo on syyllinen, kun laittaa 1 v hoitoon.. 

Mutta,

Keskitytään juu niihin häiden miettimiseen.. Jos ne nyt vaikka kuitenkin viettäisi jo nyt tulevana kesänä.. ;)

11.11.2012
Anni92
Anni92

Ja se on kiva kun elämässä on jotain mitä odottaa :) ja älä turhasn stressaa lapsien ikäeroista, ei se 3v tai alle oo kiveen hakattua tai ylipäätään et tarttis pienellä ikäerolla tehdä. Nauti sen esikoisen kanssa tässä ja nyt hetkestä ja keskity vaikka hääsuunnitelmiin ja katotte sitten kun aika alkaa olla kypsä toiselle lapselle, molempien mielestä.

11.11.2012
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...