Apua apua! Lihan marinoinnista :)
Mie ostaa tärräytin kokonaisen possun ulkofileen. Aattelin sen marinoida ja paistaa huomenna kokonaisena, mutta mie en oo ennen marinoinut tuommosta isoa lihapalaa... joten apua! :D Kertokaa vinkkejä, kokemuksia ja vaikka ohjeitakin, pliis. Miun pittää se nyt illalla laittaa marinaadiin :)

Vastaa
Listaa uusin ensinMä tekisin samoin ku miki tai sitte ihan vaan kuivamarinadin hierosin siihe pintaan...

Meillä tehtäis varmaan kuivamarinointi, eli suolaa, yrttejä, mustapippuria, punapippuria ja hierotaan siihen lihaan. Sit annetaan makustua ehkä tunti ja uuniin.
Ei kande punaviinipohjasta marinadia possulle tarjota, se ei oikein toimi.

En tiiä päteekö possuun, mut naudasta tulee näin hyvää:
1 sipuli lohkottuina
1 porkkana (raakana) viipaloituna
2dl punkkuu
0,5dl öljyä
Jotain yrttiä, esim. rosmariini. Silppuaa sinne sekaan. Aina ei oo yrttejä edes mukana.
Mustapippurirouhetta
1-2rkl vasikan fondia
Valkosipulia, leikataan pieniksi paloiksi ja painetaan lihan sisälle. Puukolla esim hyvä tehdä reikä.
12h annetaan ainanskin muhia, välillä käännetään. Hyvä tulee jos saa olla vaikka 2vrk :) Liha kuivataan talouspaperilla, hierontaan pintaan suolaa ja pippuria. Voissa paistetaan kuumalla pannulla niin että pinta ruskistuu eli nopsaan vaan pyöritellää. Uuniin paisti (ei marinadissa) ja sit on hyvvee kun on semmonen medium + ;) Marinadiliemestä voi tehdä kastikkeen tai joskus ollaan vaan haudutettu ja syöty siitä porkkanat ja sipulit :)

hops hops :)
