imetyksestä

Kaikkien raskaana olevien kannattaa tutustua imetykseen jo raskaana ollessa! Jos ottaa imetyksestä selvää jo ennen vauvan tuloa, on paremmat mahdollisuudet onnistua imetyksessä. Imetys ei nimittäin ole aina niin helppoa miltä se mahdollisesti näyttää :)

8.11.2012
Lissu8
Lissu8
2 years, 4-month-old toddler

Niin se on että jokainen kerta on aivan omansalainen eikä kukaan voi tietää etukäteen kuinka käy. Minulla alkoi täysimetyksestä huolimatta (ja maitoa tosiaan tuli HETI synnytyksen jälkeen valtoimenaan) jo ennen jälkitarkastusta menkat. Se muutti maidon makua ja väriäkin ja vauva protestoi siitä. Oli tosi tiuhaan kierto niinkuin ennenkin ollut, mutta ei kukaan ollut missään varoittanut moisesta taistelusta. Kun maitoa tuli valumalla vauva tottui siihen ja oli pahana kun yhtäkkiä maku muuttuu ja maitoa joutui kunnolla imemeään ennenkuin elkoi herua. Tämä jatkuva vaihtelu laidasta toiseen kiristi hermoja niin vauvalla kuin sitä myötä äidilläkin! Ennenpitkää kyllä tottui vaihteluun. Nyt olen raskaana vk 22, ja imetän edelleen esikoista, nyt 12kk, muutaman kerran päivällä. Tosin maitoa ei tule enää kuin mauksi asti, mutta se on hänelle pieni nautinnon hetki. Pikkuhiljaa jätän imettämisen että jää taukoa kunnes uusi vauva alkaa imeä... Mielenkiinnolla odotan kuinka nyt käy :)

26.12.2012
annamary
annamary

Miun mielestä on parempi nimenomaan luottaa siihen imetyksen onnistumiseen. Tieto lisää tuskaa ja niin edelleen. En mie esikon aikaan tienny hittojakaan imetyksestä. Luotin vaan että hyvin se menee ja ihan hyvin menikin. Toisen kanssa luotti siihen fiilikseen, et kyllä me nytkin pärjätään. Nyt kolmosta oottaessa lukenut jotain imetyksestä ja todennut et miten hemmetissä mä oon muka saanu noi kaks aiempaa imetettyä ku tuntuu olevan melkosta rakettitiedettä.

12.11.2012
misukka
misukka

No juu, ehkä olisin voinut kirjoittaa tekstin toisella tavalla. En kuitenkaan tarkoittanut, että imetyksestä tarvitsisi kenenkään stressata. Mutta jos odottavalla äidillä on toiveissa saada imetys onnistumaan, niin suosittelen, että tutustuu aiheeseen etukäteen eikä oleta, että imetys sujuu "ihan tuosta vaan". Toivottavasti siis ne äidit, jotka haluavat imettää, onnistuvat siinä. Tai jos imetys ei onnistu, niin voivat siitä huolimatta iloita äitiydestään ilman että kukaan moittii tms.

Toivotan kaikille siis iloisia, onnentäyteisiä hetkiä vauvan kanssa :)

11.11.2012
Lissu8
Lissu8

ja vinkkinä jatkettakoon että turha ottaa stressiä vaikka se ei kaikesta yrittämisestä taikka tietotaidosta huolimatta onnistu, lapset kasvaa hienosti ilmankii! :)

8.11.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...