tuorekelmu avuksi soseiden pakastamiseen

Teen vauvan soseet itse ja pakastan ne jääpalamuoteissa. Erityisesti kalan kanssa (myös joidenkin muiden ruokien kanssa) käy niin, että muottia joutuu pesemään monetmonet kerrat ennen kuin kalan haju lähtee irti. Olen ratkaissut ongelman laittamalla jääpalamuottiin tuorekelmua. Painan siis kelmun koloihin ja sitten sose päälle. Hajuongelman ratkeamisen lisäksi soseet lähtevät helposti muotista irti. Kelmu toimii myös silloin, kun on tehnyt "liian ison" sosesatsin. Jos jääpalamuoteista loppuu tila, niin laita kelmua leikkuulaudan päälle. Kelmun päälle sitten sopivan kokoisia sosenokareita ja toinen kelmu näiden nokareiden päälle. Kelmun voi vielä painaa nokareiden väleihin, jolloin palat pysyvät paikoillaan.

8.11.2012
Lissu8
Lissu8
1 year, 8-month-old toddler

Itse teen niin, että jos jääpalamuotista loppuu tila, niin laitan loput soseesta sopivan kokoisina paloina esim. salaattirasioihin. Nyt syksyllä kävi niin, että ostin kotimaista kukka- ja parsakaalta (hieman liikaa) ja soseutin ne, niin loppui jääpalamuotit kesken. Pakastin soseet jääpalamuoteissa ja kun olivat jäätyneet, niin kippasin ne salaattirasiaan. Niin oli jääpalamuotteja vapaana porkkanan ym. soseuttamista varten!

15.11.2012
MimmiX1
MimmiX1
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...